Jump to content
  • entries
    58
  • comments
    163
  • views
    2,638

14 juni


eva1986

6,121 views

Ik heb eigenlijk niets zo veel te melden, al twee dagen wat buikpijn, vandaag zelfs naar het ziekenhuis gestuurd, maar geen duidelijke oorzaak gevonden (waren bang voor blindedarm) dus met een pijnstiller weer naar huis...

 

Maar goed, wat ik gisteren nog wel gedaan heb... Siroop gemaakt, als ranja in een prikwatertje, of als "thee" met kokend water

 

Wat handjes munt geplukt, uitgeknepen citroentje uit de vriezer gehaald... Twee pannetjes op het vuur, met ieder een half litertje water, een met citroen, en de muntblaadjes heel precies verdeeld. Even koken, pannen van het vuur af, half uurtje laten trekken. Zeven 250 gram suiker in iedere pan, oplossen even aan de kook, en dan snel in de potjes (flesjes zijn allemaal al vol )

 

Zie nu dit kleurverschil!

foto-(28)69201339697159.JPG

 

Smaak is super overigens! Heb de thee ervan vandaag gedronken, in spa rood durfde ik ivm mijn zere buikje nog niet

4 Comments


Recommended Comments

Ziet er goed uit Eva

Als mijn munt groot genoeg is, kan ik t ook s proberen. En niet te veel suiker toevoegen

 

Beterschap! Hopelijk gaat het gauw goed met je buik. En als je t niet vertrouwd, gewoon laten doorverwijzen naar een specialist hoor!!

Link to comment

Ik heb ook altijd het idee dat er overal zoveel suiker doorheen gaat! Maar een bodempje in je glas en dan heet of koud water erop, uiteindelijk zal het overeenkomen met 1 of 2 theelepeltjes per glas (ligt eraan hoeveel je het verdund... ) dus dat valt dan wel weer mee!

Link to comment

Had je deze recepten van t forum?

Er wordt idd te veel suiker gebruikt. Je wilt niet weten wat je binnen krijgt als je kant en klaar voedsel eet. Hebben we t niet over de kant en klare maaltijden maar alles wat daarbuiten valt.

Ik probeer ook veel te minderen, ik moet hoognodig weer naar de Eco shop voor een nieuw flesje Stevia.

Link to comment

Gewoon standaard siroop recept eigenlijk, alleen als je met vruchtensap werkt wordt het sneller dik volgens mij

 

Stevia kun je bij ons bij de em-té ook als poeder kopen tegenwoordig, en als klontjes. Het nadeel alleen is, je kunt het niet als conserveringsmiddel gebruiken net als in jam, siroop of stroop...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...