Jump to content
Sign in to follow this  
 • entries
  10
 • comments
  11
 • views
  332

We gooien het roer om!

Sign in to follow this  
widdy

112 views

In de tuin gebeurde er niet zo veel meer, ik haalde wel de ganse herfst en winter nog groentjes uit de koude kas. Ik had met sinds de installatie van de kas eind 2019 echt toegelegd om het zaaien van groentjes om ook in de winter wel wat lekkers uit de kas te halen. De Aziatische slamix en snijbiet zijn intussen op en de paksoi heeft de vrieskou toch niet overleefd, maar ik heb nu nog kervel, veldsla, spinazie en waterkers klaarstaan. Ook de bloemkolen probeer ik groot te krijgen voor de vroege teelt.

 

Buiten de kas heb ik altijd gewerkt met een moestuinbak van 1m20x1m20 naast het terras. Omdat we dit jaar een overkapping gaan plaatsen aan het terras moet die wel verplaatst worden. Dat leek me de ideale moment om eens lief naar de wederhelft te kijken en de moestuinbak te vervangen door een klein tuintje in volle grond. En zo waar, hij heeft toegegeven! Onze tuin is niet zo heel groot, maar zo kan ik toch wat meer doen dan in de bak. Bovendien staat ons huis aan de zuidkant, dus het grootste stuk van de tuin ligt de ganse dag in de schaduw, pas tegen de avond krijg ik er zon. Op het stuk waar nu de moestuin komt, komt er meer zon.

 

We hebben nu achteraan in de tuin 2 vakken van 2,5 m x 80 cm uitgekozen waar het gras weg moet. Omdat we uit ervaring weten dat ons gras niet sterk is (elk jaar dood door trampoline of zwembad) hebben we de 'makkelijke' oplossing gekozen. Er liggen nu 2 plastics op het gras onder wat stenen. Zo kan het al wat "dood" gaan. Volgend weekend plaatsen we de houten omrastering van de vakken, en vervang ik het plastic door karton en compost. Ik zal niet meteen alles kunnen zaaien voor een vroeg seizoen, maar kan zo vermijden dat het gras moet uitgegraven worden. Ik loop zelf namelijk met een stok of rollator, dus kan het helemaal niet omspitten. 

 

2021 wordt dus weer een 'tussenseizoen', maar ik kijk er toch weer naar uit!

 • Like 3
Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...