Jump to content

widdy

Members
 • Posts

  66
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Beverlo (BE Limburg)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eindelijk, gedaan met de sneeuw en hagelbuien. Soit, dat hoop ik toch. Ik had enkele weken geleden net de bietjes en erwten geplant en wat eerste sla enz gezaaid en toen kregen we de Aprilse grillen. Alles is toch goed opgekomen intussen en mijn gloednieuwe bedden beginnen te draaien. In de kas loopt het als een trein. De laatste spinazie, pluksla en kervel kan er nu uit, zodat er ruimte is voor de verdere groei van de lente-uitjes. Tegen dat die er weer uit komen, gaan de tomaten en de pepers er in. Het zou tijd worden, want mijn woonkamer staat redelijk vol intussen. Ik had ook voor het eerst wat radijsjes in de kas gezaaid. Ik word er helemaal blij van om dit te zien Op de 'babytafel' staan nog enkele zaailingen, aangevuld met de moestuinmaatjes van AH. Mijn man kwam er vol trots mee aanlopen "want dan kon ik mij toch amuseren in den hof" ๐Ÿ˜ En om af te sluiten even een kijkje naast de moestuin. Vrij letterlijk dan. Ik koos ervoor om de siergrassen te vervangen door een gemengde haag naast de groententuin. Op die manier probeer ik wat meer nuttige insecten te lokken. De bloemen staan op een klein stukje dat mag 'woekeren'. Het geeft een leuk zicht in de tuin, en zoveel te meer biodiversiteit, zoveel te beter.
 2. De te veel gezaaide kerstomaten (10 stuks), gewone tomaten (3), pepers (6) en aubergine (1) uitgedeeld aan familie. Met 1 van mijn neven een fles van mijn zelfgemaakte limoncello geruild voor zijn zelfgemaakte notenlikeur. Ik ben benieuwd ๐Ÿ˜„
 3. Eerder deze week de enkele aardappeltjes gepoot. Intussen kwam mijn man thuis met een hele stapel moestuinmaatjes van de AH. Ik heb de tomaatjes nog maar gezaaid binnen en in de kas de bloemen, komt er wat van dan is dat mooi meegenomen.
 4. Kapotte ruiten van de serre opgeruimd ๐Ÿ˜ฅ
 5. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn gebeurd. De moestuinbak is afgebroken, het hout werd gebruik voor de omkadering van de 2 perceeltjes en deze zijn intussen aangelegd. De vakken werden uiteindelijk 2,8 m x 90 cm. Er zijn wel 2 horizontale latjes in gemaakt, maar dat is voornamelijk om het kader op zijn plaats te houden. Dit is niet de verdeling van de moestuin (ze staan niet op dezelfde afstand). De gebouwen op de achtergrond zijn de buren. De moestuin ligt echt aan het einde van de tuin. Gelukkig heb ik aan de zijkant wel allemaal tuin te zien, ik zit dus niet ingesloten
 6. Prachtige moestuin... En alleen al door de titel te zien heb ik nu goesting in een stevige portie handgepelde garnalen ๐Ÿ˜„
 7. Gisteren de moestuinbak afgebroken. Perkje met fruitstruiken onkruidvrij gemaakt (dit had ik echt laten overwoekeren). De aarde die in de moestuinbak zat heeft dochterlief verdeeld over de perkjes met fruitstruiken en fruitbomen (die stonden in de droge zandgrond, en konden wel wat "rijke" aarde gebruiken). De aardbeiplantjes uit de bak heb ik bij in het perkje met struiken gezet. Het hout van de moestuinbak gaat mijn man later deze week in 2 kaders van 2,5 m x 80 cm maken om de percelen in volle grond af te bakenen.
 8. Met dit heerlijke weertje heb ik wat in de zonnige kas zitten zaaien. In de grond nog wat saladini (mix pluksla) en radijsje, op de zaaitafel kroten, tagetes en boerenwormkruid. Die laatste had ik vorig jaar voor het eerst gezet (maar per vergissing in de GFT gegooid hoewel het een meerjarige is...). Ik eet dolgraag Diestse kruidkoeken, en daar moet boerenwormkruid en paardenbloemen in. De paardenbloemen kan je overal wel vinden, maar het jonge boerenwormkruid vind ik soms moeilijk te herkennen en dus zet ik het wel veilig in eigen tuin.
 9. @Saalk86 Ik zet ook elk jaar wel San Marzano. Had vorig jaar heel wat opbrengst van de paar plantjes die ik gezet had. Mijn selectie voor dit jaar: Indigo Pear drops Dwarf Rotkappchen Indigo Apple Costoluto Fiorentino San Marzano De laatste twee had ik vorig jaar heel veel opbrengst van. De overige soorten zijn nieuw voor mij.
 10. In de tuin gebeurde er niet zo veel meer, ik haalde wel de ganse herfst en winter nog groentjes uit de koude kas. Ik had met sinds de installatie van de kas eind 2019 echt toegelegd om het zaaien van groentjes om ook in de winter wel wat lekkers uit de kas te halen. De Aziatische slamix en snijbiet zijn intussen op en de paksoi heeft de vrieskou toch niet overleefd, maar ik heb nu nog kervel, veldsla, spinazie en waterkers klaarstaan. Ook de bloemkolen probeer ik groot te krijgen voor de vroege teelt. Buiten de kas heb ik altijd gewerkt met een moestuinbak van 1m20x1m20 naast het terras. Omdat we dit jaar een overkapping gaan plaatsen aan het terras moet die wel verplaatst worden. Dat leek me de ideale moment om eens lief naar de wederhelft te kijken en de moestuinbak te vervangen door een klein tuintje in volle grond. En zo waar, hij heeft toegegeven! Onze tuin is niet zo heel groot, maar zo kan ik toch wat meer doen dan in de bak. Bovendien staat ons huis aan de zuidkant, dus het grootste stuk van de tuin ligt de ganse dag in de schaduw, pas tegen de avond krijg ik er zon. Op het stuk waar nu de moestuin komt, komt er meer zon. We hebben nu achteraan in de tuin 2 vakken van 2,5 m x 80 cm uitgekozen waar het gras weg moet. Omdat we uit ervaring weten dat ons gras niet sterk is (elk jaar dood door trampoline of zwembad) hebben we de 'makkelijke' oplossing gekozen. Er liggen nu 2 plastics op het gras onder wat stenen. Zo kan het al wat "dood" gaan. Volgend weekend plaatsen we de houten omrastering van de vakken, en vervang ik het plastic door karton en compost. Ik zal niet meteen alles kunnen zaaien voor een vroeg seizoen, maar kan zo vermijden dat het gras moet uitgegraven worden. Ik loop zelf namelijk met een stok of rollator, dus kan het helemaal niet omspitten. 2021 wordt dus weer een 'tussenseizoen', maar ik kijk er toch weer naar uit!
 11. widdy

  Grond bijna klaar...

  Wow wat een werk!
 12. widdy

  1-5-2020

  Wauw wat mooi!
 13. Ik heb hem alsnog opnieuw gezaaid en nu is er toch eentje uitgekomen - inderdaad na een tiental dagen. Ben helemaal niet zeker of ik deze tijdig in de was ga krijgen, maar ik wou het toch even proberen.
 14. We zitten intussen ruim een halve maand in quarantaine. De semi-lockdown in Belgiรซ betekent voor mij volledige quarantaine (risico). Mijn man moet nu plots de boodschappen doen, en dat is al wel eens een uitdaging. Gelukkig heb ik nog mijn moestuintje om me bezig te houden. Eind september werd onze kas geplaatst, en ik heb de ganse winter door gebruikt gemaakt van deze uitbreiding. Momenteel staat er nog een beetje veldsla, pluksla en kervel in. De afgelopen weken werd de laatste spinazie gegeten, en nog enkele liters kervelsoep. Qua zaaien willen niet alle pepertjes mee. Ik heb enkel gewone paprika en cayenne purple. Ik had wat gele pepertjes (biquinho Amarelo) gezaaid maar deze willen niet mee. Ook de Little Elf kwam niet op. Tomaten werden eind vorige week gezaaid. Behalve de San Marzano staat alles al op! Normaal ga ik de eerste mei naar de plantenbeurs in Bokrijk, waar ik dan plantjes koop waarvan het zaaien mislukt is. Dat kan dit jaar uiteraard niet doorgaan. Het zal even zoeken worden naar de gewenste soorten bij de plantencentra in de buurt - met thuislevering als we nog in lockdown zitten
×
×
 • Create New...