Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    493
  • views
    17,610

Verjaardag, oase, krakers, zaaien en co ...


Jane Doe

345 views

Zoneman was gister jarig, ineens bijna 40 graden geen feest. Vroeg naar bed en vandaag een beetje kunnen vieren, maar wel weer op tijd naar bed. Weekend moet ik overwerken, middag maar wat leuks ondernemen.

Regen heeft de tuin goed gedaan, de keukentuin wordt een kleine groene oase. Vandaag kon ik eindelijk 3 honingberen planten, nog 4 te bevrijden van hun pot. Dan zijn die planten geplant, lavendel, aardbeien en uien komen nog. 

Sultan heeft krakers die zijn kennel ingepikt hebben, zwaluwen die daar al jaartjes hun nest bouwen. Maar de als de jongen "uitvliegen", vallen ze ten prooi aan Sultan. Die pakt alles wat los en vast zit en ieder en alles, fijne politiehond maar daar mee vervelend. Al wat kippen gekost, Barbezieux haan en 2 hennen. We hadden de kennel al opgedeeld, maar de vogeltjes "vliegen" eerder vallen uit het nest. Achter het kennelelement zaten ze nog veilig, maar niet als ze bij Sultan naar binnen huppen. Nu hebben we de kennel nog meer gedeeld, Sultan heeft een kleine hoek over. De deur open, in de hoop dat ze dan direct naar buiten de tuin in huppelen. En bij Sultan weg blijven arme hond, maar we weten ook niet anders die 5 zwaluwen te redden en een kans te geven. Weet iemand of het mogelijk is een nest voor de kennel onder afdak te hangen en dan de deur dicht te maken. Of ze dan dat nest zullen gebruiken, als ze niet meer naar binnen kunnen? Naar mijn weten kiezen ze jaarlijks dezelfde nestplaats en hebben 1 a 2 nesten per seizoen. Maar kunnen we zo dat risico oplossen, zullen ze dat nest accepteren en een kans geven. Voor hun veiliheid veel beter, wat is wijsheid.

Zwarte gojiberen zijn gekiemd, die maar in potten planten. Zullen dit jaar nog niet in de tuin geplant kunnen worden. En dan volgend jaar planten, wat is jullie advies?

Dit jaar voor het eerst pronkbonen stamvorm, Jacpot Solitair wit. Zo benieuwd hoe die zullen bevallen, eerst in kuipen 10 zaden is een begin. Hopelijk kunnen we volgend jaar dan wat in volle grond zaaien. Maar in kuipen vindt ik ook wel mooi, makkelijk te verplaatsen. Iemand een idee welke soorten er zijn en ervaring?

 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...