Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    493
  • views
    17,612

Pronkboontjes, goji, vijgjes en onkruid ...


Jane Doe

286 views

Vandaag was een echte zondag rustdag, al is de vrijdag en zaterdag ook een rustdag maar goed. Lui de dag begonnen en op gang gekomen, maar zoneman die drijft wel. Geef hem eens ongelijk, lekker ontbijtje aankleden kips Sultan en spelen.

Pronkbonen stam Jackpot Solitair wit gezaaid, voor het eerst ben benieuwd hoe de lage zullen bevallen. Hou rekening met minder boontjes en kleiner, maar verwacht dat ze wel heel sierlijk staan en minder plek behoeven. Wat zijn jullie ervaringen en welke soorten stam pronkboontjes hebben jullie?

Goji maar verzorgd, staan er niet meer zo rommelig bij. Een takje was bij aankomst geknakt en is al de eerste stekling, schieten snel wortel. Met de tijd komt er nog een heg van 10 meter, het vertikale bed voor de laurierheg. Schrijf heg maar de bedoeling is meer boomvorm dan struik en dan op een rij. 

De vijgjes ook geplant, komen 10 stuks in het anderen vertikale bed lang de muur van de varanda. De eerste 2 staan er mooi begin, lekker warm in de volle zon op het zuiden. Bewust bij de muur zodat ze die warmte ook nog eens extra krijgen en hopelijk meer beschutting hebben. Einde herfst nog wat bescherming tegen de vorst geven, zullen nog te klein zijn bloot door de winter te komen. 

En nog onkruid geplukt bij het achterste horizontale bed, kunnen we eindelijk de honingbessen planten. Die staan nog in hun pot, wordt hoog tijd. 

Deze week komen ook wat planten per post, die ook nog alle geplant moeten worden. Kunnen gelukkig tijdelijk in hun pot blijven, maar planten moet ik hoe dan ook. Aardbeien bos en verschillende oude soorten, lavendel laag blijvende en nog wat kruiden en bloemen. Tja als je niet maar het tuincentrum kan, is on line de oplossing. 

Schoenendoos vol met wat nog gezaaid moet uh kan worden, dit jaar zien we wat we gedaan krijgen. 

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...