Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  17,610

Weinig kunnen doen en veel te doen ...


Jane Doe

418 views

Door werk en co weinig kunnen doen en is veel te doen, maar toch wel het een en ander tussendoor kunnen doen.

Laat maar eindelijk weer een pad tot bed kunnen maken, eerst graszoden uitsteken, aardappels poten en linzen zaaien. Een helft is nu klaar, aan de andere kant 2 van de 4 de graszoden al kunnen uitsteken. Daar komen groente gewassen, de opzet van market garden naar ouderwetse tuin mix geeft wel een mooi rustgevend groen beeld. De verschillende groen tonen die de verschillende gewassen geven, geven meer een keukentuin weer. De graspaden tussen de bedden was wel makkelijk, maar met maaien extra werk. En nu meer ruimte voor gewassen. 

Volgend planning komt de kruidenspiraal morgen, dan kunnen we die meteen op de plaats zetten, vullen en planten. Krijgen de uien en aardbeien plantjes hun tijdelijke vaste plek. Volgend jaar krijgen de uitjes en aardbeitjes die ze geven een plek in de keukentuin, moestuin en fruittuin. Zijn nu nog maar een plantje per soort, dus zal met de tijd groeien naar een vol bed.

De zwaluwen groeien als kool, zijn al te groot voor het nest. Als er een beweegt kan de ander uit het nest vallen, dus zullen wel snel uit liegen denk. Dan kan Sultan weer zijn kennel terug, mochten ze nog een nest doen weer tegen het uitvliegen alleen de kleine hoek. 

Ook de kleine vogeltjes in de kas gedijen goed, voor die hebben we een gat in de deur gemaakt. Zodat ze toch in en uit de kas konden, met de ramen en deuren dicht. 

Voor bij de ingang eindelijk schoon kunnen maken, alle hopen oude onkruid en bladeren oogeruimd. Vegen en onkruid krabben, buxes stekken geplant op de kale plekken van het heggetje. Moet nog meer dan genoeg gebeuren, maar ziet er weer toonbaar uit. En er is weer doorgang, wat ook wel handig is.

Plan is dat er een tunnelkas komt van 8,5 x 22,5 m, druk met alles regelen. Zal wel even duren, maar dan zijn er een hoop meer mogelijkheden. Ben wel benieuwd hoe en wat jullie in een tunnelkas zouden plannen.

1 Comment


Recommended Comments

De vogel jongen in de kas zijn uitgevolgen, nu de deur naar buiten open zetten zodat ze de wijde wereld in kunnen vliegen.

Ze zijn zo schattig, bruin met een rood staartje. Geen idee welke soort, nu maar hopen dat ze volgend jaar terug komen.

Zwarte roodstaart kunnen het zijn, grijze gloed heb ik ook bij de jongen gezien. Mannetjes grijs denk?

 

IMG_1884.JPG

Edited by Jane Doe
 • Like 2
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...