Jump to content
  • entries
    229
  • comments
    493
  • views
    17,623

Uitgevlogen, zonnenbloemen, maaien en meer ...


Jane Doe

434 views

De vogeltjes in de kas zijn als eerste uitgevlogen, ramen en de deur van de kas naar de keukentuin open zodat ze de vrijheid in konden trekken. 4 stuks had ik gezien, gister nog 2 in de schuur bij de kips. Mama en papa vogel laten zich steeds nog zien en horen.

Ook de swaluwen hebben hun nest verlaten, waren al veel te groot voor hun nestje. Aparte is dat we die swaluwen niet meer zien, weet iemand of ze dan al meteen weg trekken naar Afrika of zo? Dacht dat ze nog een legsel deden en dan met de herfst vertrokken en na overwinteren, voorjaar weer komen met zijn allen. Sultan hebben we meteen weer zijn hele kennel terug gegeven.

Eindelijk de zonmembloemen geplant, steeds niet aan toegekomen. De nigella moeten ook nog, zullen met groot genoeg zijn.

Weer kunnen maaien dit keer niet zo kort, maar kwam toch best wat van af om te kunnen mülchen. De arme zand met stenen, ziet er onder de gras mülch al anders uit. 

Als alles goed gaat, komt er een tunnelkas van 22,5 x 8,5 m achter in de tuin. Aan de rand van de tuinbos/grote kippen weide, staat die in de ochtend en middag zon. En kan er nog een of meer voor, maar eerst staat alleen deze in de planning. Moet nog regelen dat de moederbodem zandhopen verdeeld worden, dan is het beter te bereiken om te maaien. Dat stuk maaien moet nog gebeuren, vreesen zal wel niet meer lukken. Belangrijkste is dat de tunnel geplaatst kan worden, de rest zien we later wel. 

 

1 Comment


Recommended Comments

Knoflook uit de keukentuin geoogst, is toch nog een mooie oogst geworden. 

De eerste aardappeltjes, kleine krieltjes voor 2 x, toch mooi meegenomen en dat uit een kuip.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...