Jump to content

Physalis Peruviana


Kruidje

573 views

De lampions en dus ook de bessen van mijn Physalis zijn dit jaar heerlijk groot. Ik heb er al jaren een die binnen overwintert of eigenlijk permanent binnen staat en waar ik elk jaar einde winter een of twee stekjes van neem. Dit jaar gaat hij eindelijk heel erg goed. Hij staat nu in een pot zodat ik hen in oktober binnen kan halen om af te rijpen. Ieder jaar was hij namelijk pas echt op gang en toen kwam de kou er al weer aan. Vorig jaar in de kas in de volle grond geprobeerd maar daar stond hij te donker en ik ben ook al niet zo een held met planten water geven. Dit jaar dus in pot en dat lijkt veel beter te gaan. Misschien niet zo veel plek om enorme wortels te maken want hij is nu al goed op gang. En misschien wat meer voeding? Heb bij de oude potgrond een ruime laag compost gedaan. Wie zal het weten. Ik heb tegen beter eten in al een bes beproeft die bijna rijp was. Heel lekker maar volgende keer toch wachten tot dat de plant hem zelf laat vallen. Dan zijn ze perfect.

  • Like 1

5 Comments


Recommended Comments

Ik ben ook blij met deze bes in de tuin, al wordt hij wel groot altijd. Vorig jaar was het een meter hoog struikgewas geworden, waar vogels in schuilen.

 

Bij mij is de eerste bes al afgevallen maar hij was nog niet zo zoet.

 

Ik graaf in september een zaailing uit die ik in pot overwinter en dan in juni weer uitplant. Dat gaat ook goed. Zaailingen genoeg door de bessen die er nog aan zitten bij de eerste vorst. 

Link to comment

Het is hier bij me niet zo warm binnen en dan is zaaien een stuk lastiger. Je wilt ze toch als ze naar buiten gaan al een beetje op formaat hebben.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...