Jump to content
  • entries
    13
  • comments
    59
  • views
    1,352

28-06-2012 Grote tuin


Wendy0411

4,895 views

In de tuin groeit vooral het onkruid erg hard..... Jammer genoeg kunnen we nog niet schoffelen omdat we het verschil tussen de kiempjes en het onkruid nog niet echt weten, haha. Komt straks wel weer!

 

Hier even fotootje van hoe het er nu uitziet:

imag191841631340916299.jpg

 

We hebben gekozen voor eerst een bloemenveldje (zonnebloemen en goudsbloemen geloof ik ), daarna kolen (radijsjes, spruitkool en broccoli), daarna prei, wortel en rode bietjes. Vierde vak zijn de vruchtgewassen (courgette, pompoen, cherrytomaat en paprikaatje), vijfde en zesde vak bladgewassen (sla, spinazie, andijvie), zevende vak nog wat kolen (bloemkool, koolraap en rode kool) en laatste vak zijn peulgewassen (stok- en stambonen).

 

Daarachter hebben we nog 9 aardbeienplantjes, maggiplant, kerrieplant, bramenstruikje, clematis, wat vruchtplanten (kan courgette of meloen of iets zijn, haha, hebben we gekregen...) en nog iets van kruid wat we hebben gekregen.

De stenen moeten nog paadjes worden en op de plek waar de stenen liggen willen we een bak maken met kruiden, zie onderstaande foto:

imag191052851340916990.jpg

 

Zo, en nu ga ik lekker slapen, zondag is het hopelijk helemaal af! Wat is het toch leuk Alleen jammer dat er in 2 weken tijd pas 7 van de 36 stokbonen boven de grond staan en dat het onkruid zo hard groeit, maar hoort er allemaal bij

2 Comments


Recommended Comments

Dat ziet er alles super goed uit, dus dat gaat alles goed komen daar bij jou.

goed hoor, als dit alles nieuw is voor je

 

Ik herken tot op de dag van vandaag nog steeds niet ieder plantje dat maar net boven de grond komt

Maar hier op het forum gaan een paar wiskids die zelfs zaadjes herkennen en uit elkaar weten te houden

 

Dus lekker je onkruid nog even laten voor wat het is, tot de rijen van het zaaien zichtbaarder zijn,

dan kun je in ieder geval herkennen 'verhip hier heb ik dus iets gezaaid, want daar komt zo'n mooi strak lijntje op met allemaal hetzelfde soort blaadje '

 

maar dat gaat bij jou allemaal goed komen

Link to comment

Dankje MoesNique!! Leuk om te horen dat het allemaal goed gaat komen! Onkruid en kiempjes uit elkaar houden gaat steeds beter! Nu ook de kiempjes beginnen te groeien zie je ineens het verschil wel tussen onkruid en iets wat ik wel wil! Haha, misschien word ik in de toekomst ook nog wel zo'n wizkid die alles uit elkaar kan houden (stiekem hoop ik dat eigenlijk, haha!) En wat je zegt: verhip, ineens zie ik daar een heel mooi rijtje spinazie tussen al dat onkruid! Dus nu kunnen we dat onkruid langzaam een beetje weg gaan plukken of schoffelen (haha, de buurman (83 jaar) op de tuin liet me even zien hoe dat moest!), lekker ontspannend na een dagje werken. Nergens aan denken en genieten van de rust en de vogeltjes.

 

En indd, alles is nieuw voor me. Begin mei begonnen met vierkante meterbak in de achtertuin (daarvoor nog nooit een zaadje gezaaid), schoonzus enthousiast, toen om ons heen gaan kijken voor een tuin en die was eigenlijk binnen no-time geregeld. Sinds 10 juni hebben we dus 100m2 tuin erbij. Waren er allebei over uit dat het wel een beetje net en georganiseerd geheel moest worden, dus paadjes aanleggen en ons even goed verdiepen in de wisselteelt en wat er wel en niet bij elkaar mag staan. Nou, dat zal vast nog wel een keer fout gaan, maar ach, al doende leert men! Vind het in ieder geval helemaal leuk en op dit forum leer ik ook zo ontzettend veel!!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...