Jump to content

Introductie


Christine

299 views

Al een aantal jaar (moes) tuinier ik graag op mijn balkon. Soms zou ik wel een echte (moes) tuin willen maar dat kost toch ook een hoop tijd volgens mij, meer dan de tijd die ik nu aan mijn balkon besteed in ieder geval. Ik zou dolgraag zelfvoorzienend willen zijn, maar heb ondertussen geaccepteerd dat dat met alleen een balkon niet heel erg haalbaar is. Wat ik momenteel op mijn balkon heb staan zijn een aantal fruitboompjes; peer, appel en pruim. daarnaast ook nog een herfstframboos en een bak waar ik wat groente in kan kweken en uiteraard ook een aantal "gewone planten". Ik probeer ook een beetje aan het wildlife te denken door geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken en planten neer te zetten waar de insecten ook iets aan hebben. De minivijver wordt in de zomer door vogeltjes gebruikt en de insectenhotels worden ook elk jaar gebruikt. 

 

878414986_DSC_00541.thumb.JPG.af1e1a9b047fb25f7a3411b4e46f7f8b.JPG

 

Vorig jaar rond deze tijd hebben ze de vloer vernieuwd, dat was wel nodig maar ik moest alles weghalen en heb het eerste gedeelte van het seizoen daardoor toen gemist. Dit jaar gelukkig een nieuwe kans. 

 

Edited by Christine

  • Like 6

2 Comments


Recommended Comments

Zelfs met een moestuin is zelfvoorzienend denk ik te veel, te veel mensen hebben er een te mooi beeld van. Hangt natuurlijk ook af wat je eronder verstaat. Voornamelijk als je ook alles van eigen fruit wilt, lijkt het me moeilijk.

 

Eens een volkstuintje proberen, van tijd was het bij mij ongeveer 1 volledige dag per week en in warme perioden nog eens een avond voor water te gaan geven. Fruitbomen en struiken zullen veel gemakkelijker zijn in de volle grond.

Het grote voordeel van jouw balkon is dat het steeds dichtbij is, gemakkelijk om eens een kwartier in bezig te zijn en dan terug naar andere zaken te gaan.

 

  • Like 1
Link to comment
4 uren geleden, simonvb zei:

Zelfs met een moestuin is zelfvoorzienend denk ik te veel, te veel mensen hebben er een te mooi beeld van

 

Daar heb je wel een punt inderdaad, waarschijnlijk is dat een utopie. Met dat in gedachten ben ik dit jaar dan extra blij met elke tomaat of blaadje sla wat ik zelf heb geoogst op mijn balkon 😊

 

4 uren geleden, simonvb zei:

Eens een volkstuintje proberen

 

Daar heb ik zeker over nagedacht, er zitten een aantal volkstuinverenigingen hier in de buurt. Echter moet je dan eerst lid worden van een vereniging o.i.d.  zonder dat je dan een tuintje hebt, plus ook nog een wachtlijst volgens mij. 

 

4 uren geleden, simonvb zei:

Het grote voordeel van jouw balkon is dat het steeds dichtbij is

 

Dat is zeker een voordeel, ik heb alles binnen handbereik. Ik kan er best blij van worden als ik een broodje ofzo maak om dan even mijn balkon op te lopen om wat verse blaadjes te oogsten en die gelijk te gebruiken. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...