Ga naar inhoud

Tanja65's Blog

  • updates
    10
  • reacties
    31
  • bezoekers
    8130

Oerwoud


Tanja65

840 weergaven

Yay! De buurman - wiens moestuinen (3 kavels) meer een oerwoud waren geworden dan moestuin, heeft - inmiddels mei - niets meer laten horen. Dat betekent dat zijn landjes vrij kwamen en wij hebben er twee bemachtigd. Puur toeval, net als het eerste landje. We hadden toen gehoord dat er moestuintjes waren, en kwamen de eerste keer kijken toen toevallig de ex-eigenaar van ons huidige stukje daar rondliep. Totaal onverwacht hadden we toen de mogelijkheid eea over te nemen. En vandaag opnieuw - we waren even wat ophalen op de tuin en daar liepen bij toeval net de dochters van de dame wiens land dit is om eea te inventariseren. Dus hadden we eerste keus (al wel eerder aangegeven). 2 kaveltjes erbij! We hebben nu zeker in totaal 200 m2, waarvan 2/3 oerwoud. Dat wordt bikkelen! Maar vooralsnog kunnen er pompoenen op, die groeien wel over het onkruid heen, het aardbeienveldje dat er in zit laten we eerst uitbloeien en vrucht dragen voor we gaan wieden daar en de rest zien we wel even. Ik denk komkommers, courgettes, toch een aspergeheuvel ook al weten we niet zeker hoe lang we nog kunnen blijven en na eind juni verplaatsen we ook de rabarbers naar die kavel. Ook zetten we nu toch de foliekas op een van de andere veldjes ivm veel beschutter en minder wind - dus hopelijk langer leven. En het schuurtje. En daarmee ook meer plek in ons huidige tuintje. En we boffen. Naast de aardbeien staan er ook al rabarber, een braam, bessen (geen idee welke) en een boom (idem) op de veldjes. Alleen al voor al die aardbeien is het de moeite waard! 
 

Als  we er morgen zijn maak ik wel even een foto van de ravage die het nu is. Leuk om tzt het verschil te zien. En gek, we zitten nu op de camping (seizoensplek) en we zijn mega laat met opbouwen. Te druk in de tuin geweest! We hebben straks gewoon geen tijd voor de camping vrees ik.

  • Like 10

3 reacties


Aanbevolen reacties

Dat is een mooi stuk om op te gaan spelen, Tanja! 
zo leuk al die extra dingen als aardbeitjes en rabarber. En de kans om een kasje neer te zetten. En asperges, ik zou het zeker doen!  
succes! 

  • Like 1
Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...