Jump to content

Ikbeginbijmezelf

Members
 • Posts

  115
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ikbeginbijmezelf

 1. Ik heb dit jaar mijn aardbeien niet in de volle grond gekweekt maar in verhoogde bakken. Kunnen ze daar in de winter inblijven of moet ik ze overzetten in de volle grond of nog uets anders doen?
 2. Ik weet er niks van. Maar ik vond wel een shop (pepperseeds.ca) waar de Joes long cayenne en de Maries annuum als twee verschillende soorten worden verkocht, en de Joe wordt als "very long" gecategoriseerd terwijl de Marie alleen "long" wordt genoemd. Gezien de resultaten lijkt ons zaad dan meer op de Marie.
 3. Ik wacht nog op degene die ergens in dit topic een keer schreef al pepers groter dan 25 cm te hebben
 4. De laatste week is aangebroken! Ik heb 2 van mijn planten al opgeruimd (begonnen met winterklaar maken), de oogst was zeeeeer overvloedig maar de lengte niet om over naar huis te schrijven. Wat er nog staat (pot op het terras) ziet er nog prachtig uit, nog vol met pepers én bloemen, wat dat betreft doen ze het geweldig! Nog een paar dagen dan ga ik hier de eindstand opmaken. Ben zéér benieuwd of er nog konijnen, euh pepers, uit de hoed worden getoverd die richting de beloofde 30 cm gaan
 5. Nog even een eindsprint misschien, met het mooie weer dat voorspeld is voor komende week? Mijn conclusie tot zover: -het kiempercentage van het zaad valt mij wat tegen -maar wat er kiemt levert vervolgens wel gezonde, makkelijk te stekken planten die een grote opbrengst geven, zowel in volle grond als in bak op het terras (kas heb ik niet) -echter, in de verste verte qua lengte niet in de buurt van de beloofde 30 centimeters, ik ga uitkomen wat boven mijn eerste inzending maar ik denk niet boven de 20 cm. Voor mij is het zeker geen blijvertje, want in mijn keuken worden weinig pepers gebruikt en zelfs 1 plant geeft veel meer pepers dan ik kan verwerken. Hoe gaat het bij de rest?
 6. Ik hoop dat het komende maand nog warm en zonnig wordt, anders zie ik het hier ook niet meer gebeuren.
 7. Dit weer is voor alles en iedereen te warm, niet alleen voor de tomaten 😉
 8. wow @siemen wat is je geheim? Hier zeeeeeeer overvloedige oogst maar alles rond 15/16 cm en inderdaad ook steeds een paar van die opgerolde pepers ertussen. Ik voorzie iedereen van pepers en dan nóg gaat een deel weg omdat het teveel is, dus wat dat betreft productieve planten (buiten in pot en vollegrond, geen kas).
 9. Ik maakte me ook een beetje zorgen met al die regen maar de blush en de millefleur in ee tuin staan er goed bij, pluk er toch geregeld wat af.
 10. Het ziet er allemaal heerlijk uit wat je ervan gemaakt hebt!
 11. Ja, in de praktijk ga ik de meeste pepers afgeven denk ik want ze zijn te pittig voor dit huishouden met 3 kleine kinderen
 12. Jammer @HuubvG, wat denk je dat nu uiteindelijk het probleem is geweest?
 13. Voor het scorebord om de 0 eraf te halen @HuubvG: 15,5 cm (hierna zal ik alleen nog doorgeven als het de moeite is hahaha) Al heel veel rode pepers geoogst uit de volle grond maar langer dan dit worden ze (nog?) niet.
 14. Hier blijven ze vooralsnog ook niet groter dan een cm of 15. Inmiddels wel al verschillende echt rode. Dat is vroeg, toch?
 15. Ik vind ze niet heel erg heet. Maar ik ben beslist geen kenner
 16. Ik verwacht eigenlijk dat het wel weer goed komt met die planten, ik zou ze zelf in de gaten houden maar niet meteen iets aan doen. Ondertussen hier, zeker niet de langste maar toch al wat kleur te bekennen, voor de nasi. Uit de vollegrond.
 17. Pallets zou ook nog kunnen inderdaad, maar het kunststof compostvat heb ik al een keer van iemand gekregen, dus dan ga ik het daarin gewoon proberen. Ik heb ook weleens al het blad in de borders gegooid, maar daaruit waait het dan toch weg en dat vind ik te slordig voor zo bij huis. 😁
 18. Zeker, zie de openingspost. De groei is fantastisch en volgens mij hebben ze het enorm naar hun zin. Hopelijk wordt dat snel met meer bloei beloond 😁
 19. update van een weekje later: de bloemen zijn nu veel verder open, meeldraadjes staan wijder uiteen waardoor ze veel makkelijker te herkennen zijn. Volgende keer bij twijfels is mijn advies aan mezelf dus: even wachten en na een paar dagen nog een keer kijken
 20. Hoi allemaal, Ik heb een tuin bij mijn huis, niet zo groot, geen ruimte voor een fatsoenlijke composthoop. Blikvanger in de tuin is een magnolia(boom). Elke herfst sjouw ik me een ongeluk om al het bladafval naar de bladcontainers te krijgen en in het voorjaar koop ik dan compost en ander mulchmateriaal... Dat kan beter dacht ik zo. Blad dat in de borders valt laat ik liggen en het valt me op dat dit makkelijk en snel vergaat; na een beetje natte herfst en winter is er in de zomer weinig meer van terug te vinden. Kan ik het geveegde blad in een standaard kunststof compostbak laten verteren tot bladcompost? Het topic over bladcompost in zakken heb ik gevonden, dat heb ik ook wel eens geprobeerd maar vond ik geen succes (plastic zakken vergaan, speciale bladcompostzakken van jute waren veel te luchtig/droog en daardoor langzamer in het verteren, en bovendien duur) Is er iemand die het ook in een standaard compostvat doet? Zijn er verder nog tips, behalve een keertje omzetten? Moet ik rekenen op muizenfamilies in een vat vol bladcompost of is dat niet aantrekkelijk voor ze?
 21. Paarse peultjes. Gezaaid en geplant met de kinderen, maar opeten ho maar 😂
 22. Mijn gok was inderdaad goed. Maar omdat ik maar één soort heb en geen vergelijkingsmateriaal, bleef ik twijfelen. Ik hoop dat er volgend jaar meer bloei te zien is, en dan ook vrouwelijke bloemen!
×
×
 • Create New...