Jump to content

maarten_1987

Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Terugkomend op de courgetteplant met meerdere groeipunten. Het levert gevlekte groene courgette op. Dacht dat ik een groene had gepoot
 2. Bijzonder is dat dit dus een grotere bloemkool is. De buitenbladen hebben ze (nog) laten zitten. Er zit een net overheen. Muizen en ratten zouden er wel bij kunnen, maar wist niet dat ze kool lekker vinden... Vind de kootjes een goed idee, een stuk makkelijker verplaatsen dan een net
 3. Ik zag vandaag dat één van mijn bloemkolen er flink van langs heeft gekregen. Hele stengels zijn afgebroken/geknaagd. Weet iemand wat dit kan veroorzaken?
 4. Deel 1 is nu lekker aan het drogen. Toch een mooie oogst vind ik. Had ze erg dicht op elkaar gezet en vandaar dat er veel roest was. Dit waren de supermarkt soorten, biologische en niet biologische. Beginnersfoutje om te denken dat de naamkaartjes nog leesbaar zijn na een halfjaar. Weet dus niet meer precies welke bol bij welke supermarkt lag. Kwa grootte zijn ze eigenlijk allemaal hetzelfde.
 5. Dankje! Zal de plant extra vertroetelen dan En een kookboek voor recepten met courgette aanschaffen...
 6. Ik heb eigenlijk ook een vraag over mijn courgette. Ik zag dat de courgette zijranken krijgt en de vruchten klein blijven. De plant is in top conditie. Weet iemand of dit vaker voorkomt? Ik kon het niet ontdekken bij de buren.
 7. Even kijken naar de knoflook en toen per ongeluk beschadigd, dan maar oogsten. Valt me niets tegen in kleigrond. Wel duidelijk dat ze nog een 2 weken hadden kunnen groeien met de bollen. Deze heb ik bij de Lidl en was biologisch.
 8. Bij mij hebben de eenmaal dragende aardbei het vrij goed doorstaan, daar zie ik geen zwarte bloemen. De doordragers hebben wel wat schade geleden. Heb er geen fleece overheen gedaan. Naast de IJsheiligen kwam ik erachter dat ook de Merel mijn rode aardbeien aan het teisteren was. Vakkundig sloop ze door het iets te grote gat in het net...
 9. Vandaag een heerlijke salade gemaakt van de oogst! Kropsla, raapstelen, knoflookbloemknoppen, citroenmelissa, aardbeien, radijsjes 😇
 10. Ik heb hetzelfde met sprieten van de Lidl bollen. Lijkt me dus aan het ras te liggen.
 11. maarten_1987

  Prei

  @TomPKan dat al? Had gelezen dat ze potlood dik moesten zijn. @Patrijs Nee, nog niet. Wel een tip zo te horen
 12. Zo staan ze er bij mij bij. Een close-up foto van de bladeren. Redelijk wat roest te zien.
 13. Wauw, ziet er mooi uit! Mooi dat je nu al veel kan oogsten! Heb je een foto van de venkel? Of heb je die in de grond gezaaid?
 14. maarten_1987

  Prei

  Even een statusupdate van mijn preizaailingen. 22 februari heb ik wat zomerprei geplant binnenshuis op kamertemperatuur. 21 maart heb ik wat winterprei gezaaid. Nu had ik verwacht dat de zomerprei wat dikker begon te worden, maar die lijkt ijzig dezelfde vorm te behouden. De winterprei lijkt daarin al sneller dikker te worden. Ze staan beide nu 2 weken buiten. Nu heb ik vandaag beide opnieuw verpot, wortels waren wat vochtig, dus zal wat minder water geven. Enig idee hoe lang het duurt voordat prei dikker word en of ze nog hulp nodig hebben? (links zomerprei, rechts winterprei)
 15. Ik zie dat ze ook op de stengelui zitten. Hoe schadelijk is dit? Is je oogst mislukt en moet je herplanten?
×
×
 • Create New...