Jump to content

Lsjr33

Members
 • Posts

  163
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lsjr33

 1. @Roland nee hoor namen zijn niet belangrijk. Ben voornamelijk benieuwd naar de haalbaarheid en de smaak. Google helpt me alleen niet veel verder met de namen die je noemt. Net via Etsy zes stekken kunnen kopen van de BM en de I258, ik ben heel benieuwd!
 2. @Flup Ik heb helaas geen social media, dus moet het een beetje hebben van het forum en websites
 3. Ik ben benieuwd! Ook niet met een kas denk je? Ik merk nu dat het veel kan schelen, aardig wat vijgen die in flink verhoogd tempo nu toch afrijpen onder het glas.
 4. Ik gok dat de kans klein is, maar wie niet waagt die niet wint! Is er hier een liefhebber aanwezig die stekken heeft van de black madeira en of de I258?
 5. Voor mij ook.. de plantjes waren al niet veel soeps, maar inmiddels allemaal verdwenen. Ik beschuldig het leger naaktslakkenπŸ˜‘
 6. Goed om te weten! Ik heb nu het eerste de beste recept van internet afgeplukt, maar blijkbaar was dit niet de beste keuze. πŸ˜…
 7. Bedankt Fre3ke! Dan moeten we iets anders verzinnen voor de laatste lading.
 8. Ik heb net voor het eerst pruimenjam gemaakt. Op ruim 2,5 kilo 700 gram gelei suiker en man wat is dat spul zoet. Wij eten weinig zoet en vind het eigelijk niet te pruimen πŸ˜‰ Zijn er manieren om de jam houdbaar te krijgen zonder (zo veel) suiker?
 9. Ik moest even googelen, maar herken het direct. Is dit een groter wordend probleem, ligt dit niet aan het natte jaar van nu?
 10. Hazelnoten en amandelen, die was ik even vergeten. Ook interessant!
 11. Ik heb nog plaats voor drie of vier laagstammen in mijn bomen collectie. Ik heb staan: kersen, appels, peren, pruimen, abrikoos, perzik (van alles twee verschillende rassen), en een nashi- en kweepeer. Nu vind ik appels lekker maar niet bijzonder. Peren en pruimen heerlijk! Perzik nog beter, maar die zijn me te veel moeite. Liever iets met zekerheid op oogst. Kersen zijn top, maarr de vogels zijn me vaak voor. Dus daarom denk ik nu nog wat pruimen en of peren neerzetten. Ik heb de Opal en Victoria, en Conference en Du Comice. Natuurlijk heb ik al flink geneusd in de beschrijvingen van de kweker, maar advies van ervaringsdeskundige vind ik altijd leuk. Ik ben op zoek naar fruit voor consumptie! Wat zou je neerzetten?
 12. Wat een mooi groot stuk! Als het al plantjes zijn die je hebt zou ik zeggen gewoon proberen. De andijvie kan sowieso nog. De kolen zijn misschien wat aan de late kant, maar wie niet waagt, die niet wint Heel veel plezier met je nieuwe tuin.
 13. Voeden jullie je vijgen in pot bij en zo ja, hoe vaak?
 14. Mijn struiken en bomen gaan er uit dit najaar, dus mocht ik er nog iemand blij mee kunnen maken. Een flinke tayberry struik, het waren meerdere stekken. Een promenboom onbekend, staat nu drie jaar en is ongeveer 2 meter hoog. Een pruimenboom Victoria, 1,7 hoog vorig jaar aangeplant. Alles staat in Nijmegen.
 15. Ik neem graag een Japanse wijnbes van je over! Die mis ik nog, ophalen in Kleef is geen moeite πŸ˜€
 16. Hier in Nijmegen is het helaas wel raak.. ik zie her en der op het complex nog mooie planten staan. Het zal niet helpen dat mijn nagelegen buurman alleen maar aardappelen heeft staan en die ook, ondanks ziekte, lekker laat staan.
 17. Hier is het zowel buiten als in de kas ook mis. Buiten zijn alle twintig planten al geruimd, de kas kijk ik nog een weekje aan. Maar vrees het ergste. Wat een jaar zo πŸ˜ͺ
 18. Dat ziet er ook ellendig uit zeg
 19. Dat stelt me dan weer wat gerust!
 20. I know, helaas. Ik heb ze wat extra epsom zout gegeven en wat koemest korrels. Maar daarvoor was het al begonnen. Iemand op de tuin suggereerde TMV, is iemand daar mee bekend? Ze staan binnen in de kas dus wel droog.
 21. Mijn tomaten gaan niet lekker. Iemand enig idee wat hier gaande is? Sommige planten hebben het bij al het blad, sommige niet.
 22. Als ik dan toch een bestuiver erbij moet kopen, is de weiki dan de juiste? Of zijn er andere meer geschikt voor de kens Red en de purpura sadowa? Zou zonde zijn als ik nog een keer de mist in ga, zoveel ruimte heb ik niet meer πŸ˜…
 23. Sja, als dat zo is koop ik er nog eentje bij. Maar ik heb ze inderdaad een mailtje gestuurd met de vraag hoe het zit volgens hen. Ben benieuwd.
 24. Ik heb alleen een Jenny staan, ook al zo'n half half je πŸ˜…
×
×
 • Create New...