Jump to content

Lsjr33

Members
 • Posts

  370
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Lsjr33

 1. Ha! De aller eerste (en tot dusver ook enige Sonja), verorberd op de tuin haha. Ze staan buiten en de groei komt er langzaam een beetje in. Her en der wat vruchtbeginsels, maar echt om over naar huis te schrijven is het nog niet. Om er dan toch maar een beetje van te genieten was de eerste voor mij in plaats van voor de wedstrijd.
 2. @Lia56 kijk eens op badskinsgarden! Daar hebben ze hete pepers in overvloed.
 3. Zodra er meer kleur is kan ik alle verpakkingen afspeuren haha
 4. En foto's van het blad
 5. @redzebra zou dit 33 kunnen zijn? Als dat het geval is is het nu voor beide een verassing. Het ijsstokje met naam is verdwenen 🤣
 6. @redzebra ik heb volgens mij vier of vijf kers tomaten staan. Qua kleur en vorm nu nog geen herkenning, het wordt even afwachten tot de tomaat kleurt denk ik!
 7. Wat een heerlijkheid na de ellende van vorig jaar haha
 8. Hee hee hee, de kas is on Fire! Alle 30 planten gaan er voor dit jaar.
 9. Goed nieuws over de diamante! Het is een common. Ik heb net de eerste vijg gesnoept, helaas een weekje te vroeg. Maar hij was zo mooi zacht haha. Bij de tweede ga ik geduld opbrengen. De drago nero ben ik een beetje bang voor. Die heeft een vijg laten vallen van de twee. Maar eerlijkheid gebied me dan ook te zeggen dat ik die arme stek redelijk heb verwaarloosd, veel te droog. Dus het kan ook stress geweest zijn. Die wordt dus nog vervolgd. Ander goed nieuws is dat ik er nog een tuin bij heb, die helemaal alleen voor de vijgen is! 200 m2. Nu alleen nog vervoer regelen om alle dertig planten van tuin 2 naar tuin 3 te krijgen.
 10. @acpronk ik heb ook grote en kleinere, maar het zijn ook vijf verschillende soorten. Natuurlijk niet bijgehouden welke waar stonden (zucht). Maar ze zijn bijna allle 200 uit de grond!
 11. Geweldig knoflook jaar hier! Ze gaan er uit. Ik dacht dat het veel te vroeg zou zijn, ging uit van half juli. Maar volgens mij zijn ze er wel klaar voor
 12. Mijn sonja's zijn aan de groei, zij het niet al te snel. Maar nog geen vrouwelijke activiteit. De augurk heeft dit jaar bij mij al gewonnen.
 13. Hierboven is shetland black. En nog een portie French Fingerling
 14. De eerste oogst! Drie planten down, nog 27 te gaan
 15. Ohh de tomaten gaan hier lekker! De eerste trossen zijn zichtbaar. Dit jaar is mijn grootste uitdaging knippen knippen en nog eens knippen. Aangezien ze 35 x 50 staan (soort verzamelwoede) moet ik wel. Dus hoe mooi de takken onderin er ook bij hangen met vrucht en al, ze gaan er dit jaar echt af. Vorige jaren kon ik het niet over mijn hart verkrijgen, wat resulteerde in een totale jungle met minder tomaat 😂
 16. Prachtige bos bloemen @Amrutten!
 17. Zou er iets in de mest kunnen zitten wat dit veroorzaakt? Paarden worden ook vaak voor van alles behandeld toch?
 18. Foto's van de oogst na de oven 😅 bieten, een paar krieltjes (och dat ongeduld veel te vroeg) en bietenblad.
 19. Ze staan er prima bij, maar heel veel groei zit er nog niet in. Hop hop Sonja's. De augurken die er naast staan hebben de pas er beter in zitten.
 20. Weer wat geleerd door dit topic. In mijn wildplukboek stond daslook nog gemarkeerd als beschermde soort hier in Nederland. Blijkt dat al sinds 2017 niet meer het geval te zijn. Heb het boek zes maanden geleden gekocht 😅
 21. Lsjr33

  Vocht in de kas

  Luchten is sowieso een goed idee nu. Bij mij staat alles al een week of drie altijd open. Zowel de deur als de ramen.
 22. Wauw jongens ik had me toch een massa ontsnapping op het balkon. Ik til de gieter op, klontje wormen. Ik check voor de zekerheid onder alle schalen en het groenbakje. Massa's wormen! Het heeft hier gister wel even keihard gegoten en het kan zijn dat er water in de bak is gekomen, ondanks dat hij redelijk beschut staat. Gelukkig leefde de meeste nog en was alles nog goed vochtig.
 23. Durf ik niet te zeggen. Wellicht dat @Yuras daar meer over weet 😊
 24. De eerste bloemen laten zich zien!
 25. Hebben ze zo jong niet gewoon veel meer water nodig?
×
×
 • Create New...