Jump to content

Gerard12345

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

113 profile views
 1. serre/kas update Kreeg de foto alleen niet gedraaid jammer genoeg (foto gedraaid door moderator)
 2. 1] Varenrouwmuggen Na het toevoegen van roofmijten en plakstrips ben ik af van de varenrouwmuggen. 2] Verkleuringen in de bladeren De verkleuringen in het blad lijkt nu ook een halt toegeroepen. 3] Vocht in kas/serre Tot zo ver moet ik vocht blijven toevoegen d.m.v. een bevochtiger anders houd ik hem niet op 55 tot 65% overdag de avond is geen probleem altijd 65% tot 70. Overdag dus niet omdat het warm wordt, ik heb tot zo ver heb steeds rond de 20 a 24 graden kunnen houden met vochtigheid 55 tot 65 maar niet als het warmer wordt. Het begint al lekker te bloeien 4] Foto van de groei nu update:
 3. Wat ik ook deed al legde ik de hele kas vol water vochtigheid nam niet toe. Kon de kas ook niet dicht houden want dan werd het te warm. Heb nu een zeil gespannen boven de kas zodat de temperatuur tussen de 24 en 26 graden blijft al staat de volle hete zon er op. Vocht heb ik nu ook super in balans met een bevochtiger tussen de 60 en 70% vanaf 65 slaat hij af en bij 60 slaat hij aan. Tot zo ver allemaal bedankt voor het mee denken. Nu maar afwachten wat het doet als het naar de 30 graden gaat buiten.
 4. Ik heb het idee dat de temperatuur veel te hoog is ten aan zien van de luchtvochtigheid maar die luchtvochtigheid krijg ik maar niet om hoog zie ook onderstaande foto's ze zien er wat slap uit namelijk: Ook zie ik de laatste dagen vlekken ontstaan op het blad iemand enig idee wat dit is op de tomaten en stokbonen?
 5. Dat doe ik nu ook zoek nog een bodemvochtmeter maar zijn allemaal uitverkocht van Gardena. Mijn automatische bewatering is al wel aangelegd. heeft iemand anders nog ervaring ivm temperatuur en vochtigheid tav mijn groente die ik in mijn kas/serre heb staan?
 6. is dat wel goed dan zo laag ivm ziektes? Maar dan kan je hem toch ook uit toppen dan gaat hij niet meer in de lengte maar in de breedte en het maken van de bonen? Oost Nederland bij Enschede Hoe bereken je dat heb namelijk wel auto irrigatie maar nog geen vocht meter, neem aan dat je dit doet met een vocht meter? welke enz?
 7. Ja stokbonen staan achteraan en die doen het super goed 2 bladeren zijn wat minder maar alleen op 1 plant. Ook als ik alles sluit blijft het maximaal 54 %. Het zijn inderdaad nog niet veel planten, volgend jaar heb ik 2x zo veel. Dus eigenlijk niets aan te doen gewoon afwachten of het lukt of niet?
 8. Hallo allemaal. Ik kon even niet op dit forum vinden wat ik zocht dus bij deze een nieuwe topic. Heb een kas zie foto en pas gezaaid 4 weken geleden maar krijg niet de ideale temperatuur en vochtigheid die ik op internet lees. Doe ik iets fout? Ik heb gemiddeld 34 graden en vochtigheid van 52% heb alles open staan en het groeit wel maar de vochtigheid krijg ik niet omhoog. Ik lees namelijk overal dat de temperatuur niet boven de 32 mag komen omdat ze dan niet meer groeien en de vochtigheid rond de 65% moet zijn. Hebben jullie tips?
 9. Bedankt voor de tips. Tot zover alleen afgewacht en nog niets er overheen gedaan omdat het gewoonweg te warm is. Ik heb de zijkant open van de kas en dat is maar goed ook anders wordt het ook te warm nog heb er nog geen dakramen inzitten. Slabonen beginnen al lekker te groeien 6cm hoog en wortels komen ook al lekker op zoals ook op de foto te zien is. Tomaten en kruiden komen ook al maar de paprika laat nog even op zich wachten.
 10. top dan ga ik plastic er overheen doen zodat het vocht bij de zaadjes blijft zitten dan zie ik neem ik aan snel genoeg of er vocht te kort is als er geen vocht druppels meer aan het plastic zit.
 11. Swa Top tips. Is het dan misschien verstandig, ik heb de kas namelijk nog niet voorzien van een deur dus vocht warmte enz kan wel weg dat ik, tot de zaadjes zijn uitgegroeid, plastic er over heen span. of een plank natuurlijk zal zo eens een foto plaatsen hoe het is geworden is wel iets anders geworden dan de foto
 12. Zo de kas is bijna af. Echter maar 1 verhoogde bak de andere kant komt een andere keer, veel te veel werk namelijk Grond 50% zwarte grond opgevuld daarna 40% zwarte grond met compost gemengd. Heeft iemand tips hoe water te geven is dat 1x heel veel in de zoveel dagen of steeds een klein beetje iedere dag? We willen nu al is het laat nog wat dingen proberen om te kijken hoe het wordt/groeit. We hebben net gezaaid in de verhoogde bakken het gaat ons nu om water geven bij het zaaien tot ze opkomen en hoeveel water als ze groeien. Buiten natuurlijk dat we het ook in de gaten houden als de grond er droog uit ziet. Vooral bij het zaaien is het nu van belang, hebben jullie tips?
 13. Bedankt allemaal tot zo ver, ik zal eens goed nadenken wat te doen nu. Betonvloer is reeds klaar, de betonblokken er op zijn klaar en ben nu bezig met de houten constructie en polystyreen platen. Dus nu alleen nog folie aanbrengen of waterdicht cement dan het zand/compost. Ik ben er niet zo happig op om eventueel gaten te gaan boren in de betonvloer voor eventuele overtollige vocht afvoer. het is zo diep dan zou het vocht toch makkelijk kunnen verdampen zeker als ik een vocht meter plaats in de grond?
×
×
 • Create New...