Jump to content

Gerard12345

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt allemaal tot zo ver, ik zal eens goed nadenken wat te doen nu. Betonvloer is reeds klaar, de betonblokken er op zijn klaar en ben nu bezig met de houten constructie en polystyreen platen. Dus nu alleen nog folie aanbrengen of waterdicht cement dan het zand/compost. Ik ben er niet zo happig op om eventueel gaten te gaan boren in de betonvloer voor eventuele overtollige vocht afvoer. het is zo diep dan zou het vocht toch makkelijk kunnen verdampen zeker als ik een vocht meter plaats in de grond?
 2. 1] Van de 90 cm die ik wil opvullen heb je dus eigenlijk maar 40cm nodig? Geld dit voor alle soorten groente: aardappelen wortels enz enz, kon dit niet zo snel ergens vinden? Dus eigenlijk komt het er op neer 50cm opvullen maakt eigenlijk niet uit waarmee en 40 cm bruikbare grond. De grond uit de tuin kun je dus goed gebruiken al is die erg arm en vast (zwart/grijszand)? 2] Paardenmest als voeding maar kan koemest ook of korrels, wat gebruiken jullie het liefst of is het best? 3] Is het trouwens belangrijk/handig om nog (vijver) folie in de betonbakken te maken of is dat niet nodig? Ben namelijk bang dat al het vocht misschien in de beton blijft zitten, wil namelijk misschien de buitenmuur omdat deze van betonblokken is te gaan stucen, heeft iemand hier ervaring mee?
 3. Huubvg het gaat om een kas van totaal 230 breed, links een bak van 80 cm waarvan 60 om de planten dan een looppad van 70 cm en dan rechts weer een bak van 80 cm waarvan 60 cm om te planten de randen zijn dus 10 cm breed.
 4. Het zal een beetje op onderstaande foto gaan lijken, dit voor jullie beeldvorming. Dacht dat dit een kas was en geen kweekbak maar ben een leek dus vandaar maar even een plaatje toegevoegd hoe het er uit moet gaan zien.
 5. Het gaan om 2 bakken die wel overdekt zullen zijn met kunstof platen, deur enz. dus het zal een ''gesloten" geheel zijn. het is inderdaad een behoorlijk volume maar deze is zo hoog om niet te hoeven bukken. Van de 90 cm die ik wil opvullen heb je dus eigenlijk maar 40cm nodig? Geld dit voor alle soorten groente aardappelen wortels enz enz, kon dit niet zo snel ergens vinden? Dus eigenlijk komt het er op neer 50cm opvullen maakt eigenlijk niet uit waarmee en 40 cm bruikbare grond. De grond uit de tuin kun je dus goed gebruiken al is die erg arm en vast (zwart/grijszand)? Paardenmest geef je aan maar kan koemest ook of korrels?
 6. Goedendag allemaal, Ik heb een kas van 2 keer 400 bij 60 cm, tegenover elkaar liggend. Deze zijn 100 cm diep/hoog en wil deze vullen tot 90 cm maar mijn vraag als leek voor het eerst een kas aan te leggen is: 1] Wat kan ik het beste doen om deze bakken te vullen en tot welke hoogte met welke grond? Ik heb namelijk alleen tuin grond maar dat is veel te compact zodat er weinig zal groeien dus dat wil ik niet. Hebben jullie tips tot welke diepte welke grond enz.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...