Jump to content

karamanliali

Members
 • Posts

  76
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Belgie-Limburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo, Op het forum staat wel veel informatie over enten maar mijn vraag gaat meer over een ent tang die ik besteld heb van internet Over deze tang wordt weinig geschreven in forum en bij de tang zit ook niet veel informatie bij behalve wat fotos. Enige wat ik leer van bijbehorende fotos is dat onderstam en ent tak zelfde dikte moet hebben en met bijbehorende ent tape strak binden. Wie heeft ervaring met deze tang? Ik zit met volgende vragen. Kun je alle soorten fruitbomen, rozen en planten mee kan enten? Ik wil een kers soort op een zure kers boom enten en een appel soort op een andere appel. is het nu geschikte moment om te enten? Kun je hele jaar door enten (behalve in winter misschien) of wat is de beste periode om met zo tang te enten? Graag wat meer info van degenen die deze tang gebruikt.
 2. Ik gebruik ook al jaren folie kas. Als wind of storm wordt verwacht zet ik deuren beide kop kanten dicht (in winter) of juist volledig open (in zomer) zodat wind in en uit kan. In de zomer is binnen erg heet, dus dan laat ik beide deuren volledig open voor verluchting ook.
 3. Hallo, Ik wil in mijn serre een consumptie druif willen planten die lekker zoet en sappig is. Er zijn zo veel soorten op internet dat ik graag advies wil. Mijn voorkeur gaat voor rode druif. Eventueel zonder pit. Ik heb al zwarte en witte druif in mijn serre dus bestuiven zal geen probleem zijn. Ik heb bij lidl een soort druif (regen) gekocht die volgens de foto rode druiven geeft. Maar na onderzoek op internet blijkt dat die geen rode maar zwarte druiven geeft en is meer geschikt voor wijn productie. Wie heeft eventueel ook ervaring met "regen" soort in serre? Geeft dat rode of zwarte druiven en zijn ze (of wordt ze) zoet genoeg om te eten? Graag info en advies over soorten wie ervaringen mee heeft.
 4. Sinds vorige jaar zomer heeft mijn rhododendron bruine plekken op bladeren. Heeft vorige hele zomer onder de zon gezeten. Is dat zon verbranding zijn of een soort ziekte. Nu zijn ze verplaats naar halve schaduw maar die bruine plekken blijven bestaan.
 5. Halo, Ik ga binnenkort wat fruitbomen planten. Ik weet dat je niet in de vorst mag planten, maar nu mijn vraag is tot welke graden mag je wel planten? Want s nachts wordt -2 graden en overdag is meer warmer en grond heeft geen vorst. mag je in zo een geval planten?
 6. Hallo. Wie heeft ervaring met kaki vrucht. Ik wil een kaki boom planten maar welke soort zal geschikt zijn voor onze klimaat? Ik wil bij een zuider muur planten. Graag uw advies en info. Zal die boom in deze klimmaat overleven en zal vruchten rijp worden?
 7. Zaden heb ik ook gekocht, maar dat is pas voor volgende jaar. Dus ik zoek nog steeds wortels.
 8. Ik heb nog steeds paar vragen.... Emmer, waar je witloof wortels in zet, moet ik daar onder gaten boren voor overbodige water? Hoe vaak moet je water geven? Zijn die wortels eenmalig gebruikelijk? Alvast bedankt voor antwoorden. Ali
 9. Hallo. Ik zoek enkele witloofwortels voor eigen teelt. Liever in de buurt van Hasselt Belgie. Wie weet waar ik kan kopen?
 10. Beste Nanda bedankt voor reactie,maar wat kan ik hier aan doen?
 11. Zoals u op fotos ook kunt zien gaat het niet goed met mijn aubergine die in de tunnel serre zit. Kan ik hier nog iets aan doen?
 12. Hallo. Ik heb last van groene rupsen op witte kool, ze vreten hele bladen. Ik heb paar keer gespoten maar na enkele dagen zijn ze weer terug. Is hier nog iets anders aan te doen?
 13. Ok, ik begin te leren Maar nog paar vragen. Die zeezout is dat speciaal voor de smaak alleen, of om droog proces te versnellen en schimmels te voorkomen? En die ventilators waar dient die voor, die zal toch alleen koude lucht blazen en zo zal de tomaten langer duren voor ze droog zijn?
 14. Hallo iedereen, Het is me niet gelukt om san marzano tomaten te drogen, ze zijn geschimmeld. Wat doe ik fout. Ik heb ze in vier lange stukken gedeeld, in een metalen dienblad gelegd en onder de zon gelegd. Na twee dagen waren ze geschimmeld. Ik had geen zout of niets gestrooid en 's nacht heb ik ook buiten laten staan. Het was overdags 30 plus graden, normaal zou ze met deze weer moeten drogen dacht ik. Wat doe ik fout? Ik lees ook tomaten drogen in de oven maar mijn oven begint bij 50 graden, gaat dat ook? Moet ik oven deur beetje open laten tijdens drogen? En hoe lang duurt in een oven tomaten te drogen? Kun je andere dingen ook drogen in de oven b.v. kruiden enz.
×
×
 • Create New...