Jump to content

djjr

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Boskoop
 1. wij zijn weer lekker begonnen met voor zaaien van tomaat komkommer meloen pompoen en nog wat dingen. Hoop dat het snel warmer wordt.
 2. Waar je in elkgeval op moet letten als je eenregenton gebruikt is dat ze drukloos kunnen werken. De meeste hebben een bepaalde waterdruk nodig om te werken. Zonnepaneeltje is handig, die ik nu heb werkt twee aa batterijen die hebben het de zomer uitgehouden volgend seizoen voor de zekerheid 2nieuwe er in. De oude gebruik ik dan op in een toepassing waar het niet uitmaakt dat ze leeg gaan.
 3. Ik heb dit jaar een paar watermeloen planten in de kas gezet helaas wat te laat gezaaid. Er zijn daar door maar 4 meloenen goed geworden en die zijn ook nog vrij klein ~25cm. Nu heb ik de zaadjes uit deze zelf gekweekte meloenen te drogen gelegd. Zou er uit deze zaden vruchten komen als ik deze volgend jaar (wel op tijd) zaai. Of kan ik beter toch maar een nieuw pakje kopen.
 4. Die van raindrip is dus ook een "computer" eigenlijk meer een tijdklok op batterijen. Je stelt met 1 knop de interval in b.v. elke dag of om de dag. en met andere knop de tijd van watergeven b.v. 1 min of 30 min of een uur. Hij werkt ook drukloos op een regenton. (in mijn geval een groene kliko welke ik in de zomer elke week weer vol pomp met slootwater) Wel zorgen dat hij binnen wordt gehaald voor de nachtvorst ze vriezen nog al snel stuk. ebay Raindrip Water Timer
 5. Bij een fouragehandel kan je het speciale tunnelkas folie op rol kopen in verschillende breedtes 10x30 meter moet geen probleem zijn. Kost bij de leverancier waar ik ik heb heb gehaald ruim 1 euro per m2 Maar dat is nog al een kas die je gaat bouwen Ik heb het aan de zijkanten ingegraven, veur van 40cm diep plastic er in en weer dicht gooien. Dan bij elke boog een spanband er over met van die grote spiraalharingen. bij de voorste en achterste boog heb ik stalen klemmen gebruikt om het plastic vast te zetten. Bij mijn seizoen staan foto's van de kas.
 6. Het einde van ons eerste moestuin seizoen komt in zicht. We hebben een hoop geleerd vooral hoe het niet moet. We hebben van het een veel te veel gezaaid, en van het ander veel te weinig, maar al doende leert men. De tuin begint nu leeg te raken. Er staat alleen nog boerenkool en prei en wat kroten. Dit was onze laatste oogst 3 courgettes de planten zijn nu opgeruimd. Wat kalebassen en appels de appels zijn niet zo mooi maar prima voor de taart of appelmoes. De sloot kanten moeten deze maand gemaaid en de biezen en waterplanten uit de sloot getrokken. De hond heeft goed mee geholpen :S In de kas staan nog wel wat tomaten en watermeloen. De komkommers zijn helaas verbrand door de zon. Volgend jaar een net plaatsen. Volgend jaar hoop ik iets meer updates te geven.
 7. Iets minder courgette planten. Inmiddels 72 courgettes geoogst van 6 planten
 8. Er zijn ergere dingen op de wereld dan een forum wat een poosje plat ligt. Ik moet zeggen dat ik maar weinig fora ken met de mogelijkheid plaatjes te uploaden Ben nog niet zo lang lid van dit forum en ken je verder niet persoonlijk maar ik vind het een mooi forum en een defecte backup kan jij niets aan doen.
 9. djjr

  Nieuwe tuinders

  Dat ziet er goed uit ! Welkom
 10. Mijn broccoli is ook op de composthoop gekomen. Werden geen mooie brokolies maar indd. allemaal gele bloemen. Ik denk een week te mooi met veel water waardoor ze te snel zijn gegroeid.
 11. Die ik heb is van het merk raindrip. Is goedkoop en werkt prima op een regenton en druppelaars. Of hij drukverlies geeft op een sproeier weet ik niet.
 12. Voor ons is het 9 km z'n 10 min met de auto of 20 min op de fiets. Maar ik kom er uit m'n werk wel aardig langs om even snel wat groente te oogsten. Dichterbij zou lekker zijn maar we hebben nu wel een super stek het is net vakantie als je er een bbq aansteekt en de hangmat ophangt
 13. Tafeltje vol weer wat mensen blij gemaakt en onszelf ook natuurlijk. De kruisbessen ben ik vergeten op de foto te zetten voor ze in de pot zaten.
 14. Ik ben er al uit ik heb waarschijnlijk de labels van de broccoli en de bleekselderij omgewisseld Dacht dat de broccoli niet was opgekomen maar waarschijnlijk is de bleekselderij niet opgekomen en de broccoli wel Volgens google lijkt de plant indd. op broccoli. excuus en bedankt voor het mee denken.
 15. In de kas gaat het goed. Er komen al komkommers en tomaatjes aan de planten. Ook de watermeloen komt er aan zijn nu knikkertjes. Buiten de kas gaat het nu ook lekker, vooral de courgette hebben al 21 courgettes geplukt. Hier doe je het natuurlijk voor Of was het nou toch dit waar je een moestuin voor begint Lekker zelf kruisbessen jam gemaakt.
×
×
 • Create New...