Jump to content

djjr

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by djjr

 1. wij zijn weer lekker begonnen met voor zaaien van tomaat komkommer meloen pompoen en nog wat dingen. Hoop dat het snel warmer wordt.
 2. Waar je in elkgeval op moet letten als je eenregenton gebruikt is dat ze drukloos kunnen werken. De meeste hebben een bepaalde waterdruk nodig om te werken. Zonnepaneeltje is handig, die ik nu heb werkt twee aa batterijen die hebben het de zomer uitgehouden volgend seizoen voor de zekerheid 2nieuwe er in. De oude gebruik ik dan op in een toepassing waar het niet uitmaakt dat ze leeg gaan.
 3. Ik heb dit jaar een paar watermeloen planten in de kas gezet helaas wat te laat gezaaid. Er zijn daar door maar 4 meloenen goed geworden en die zijn ook nog vrij klein ~25cm. Nu heb ik de zaadjes uit deze zelf gekweekte meloenen te drogen gelegd. Zou er uit deze zaden vruchten komen als ik deze volgend jaar (wel op tijd) zaai. Of kan ik beter toch maar een nieuw pakje kopen.
 4. Die van raindrip is dus ook een "computer" eigenlijk meer een tijdklok op batterijen. Je stelt met 1 knop de interval in b.v. elke dag of om de dag. en met andere knop de tijd van watergeven b.v. 1 min of 30 min of een uur. Hij werkt ook drukloos op een regenton. (in mijn geval een groene kliko welke ik in de zomer elke week weer vol pomp met slootwater) Wel zorgen dat hij binnen wordt gehaald voor de nachtvorst ze vriezen nog al snel stuk. ebay Raindrip Water Timer
 5. Bij een fouragehandel kan je het speciale tunnelkas folie op rol kopen in verschillende breedtes 10x30 meter moet geen probleem zijn. Kost bij de leverancier waar ik ik heb heb gehaald ruim 1 euro per m2 Maar dat is nog al een kas die je gaat bouwen Ik heb het aan de zijkanten ingegraven, veur van 40cm diep plastic er in en weer dicht gooien. Dan bij elke boog een spanband er over met van die grote spiraalharingen. bij de voorste en achterste boog heb ik stalen klemmen gebruikt om het plastic vast te zetten. Bij mijn seizoen staan foto's van de kas.
 6. Het einde van ons eerste moestuin seizoen komt in zicht. We hebben een hoop geleerd vooral hoe het niet moet. We hebben van het een veel te veel gezaaid, en van het ander veel te weinig, maar al doende leert men. De tuin begint nu leeg te raken. Er staat alleen nog boerenkool en prei en wat kroten. Dit was onze laatste oogst 3 courgettes de planten zijn nu opgeruimd. Wat kalebassen en appels de appels zijn niet zo mooi maar prima voor de taart of appelmoes. De sloot kanten moeten deze maand gemaaid en de biezen en waterplanten uit de sloot getrokken. De hond heeft goed mee geholpen :S In de kas staan nog wel wat tomaten en watermeloen. De komkommers zijn helaas verbrand door de zon. Volgend jaar een net plaatsen. Volgend jaar hoop ik iets meer updates te geven.
 7. Iets minder courgette planten. Inmiddels 72 courgettes geoogst van 6 planten
 8. Er zijn ergere dingen op de wereld dan een forum wat een poosje plat ligt. Ik moet zeggen dat ik maar weinig fora ken met de mogelijkheid plaatjes te uploaden Ben nog niet zo lang lid van dit forum en ken je verder niet persoonlijk maar ik vind het een mooi forum en een defecte backup kan jij niets aan doen.
 9. djjr

  Nieuwe tuinders

  Dat ziet er goed uit ! Welkom
 10. Mijn broccoli is ook op de composthoop gekomen. Werden geen mooie brokolies maar indd. allemaal gele bloemen. Ik denk een week te mooi met veel water waardoor ze te snel zijn gegroeid.
 11. Die ik heb is van het merk raindrip. Is goedkoop en werkt prima op een regenton en druppelaars. Of hij drukverlies geeft op een sproeier weet ik niet.
 12. Voor ons is het 9 km z'n 10 min met de auto of 20 min op de fiets. Maar ik kom er uit m'n werk wel aardig langs om even snel wat groente te oogsten. Dichterbij zou lekker zijn maar we hebben nu wel een super stek het is net vakantie als je er een bbq aansteekt en de hangmat ophangt
 13. Tafeltje vol weer wat mensen blij gemaakt en onszelf ook natuurlijk. De kruisbessen ben ik vergeten op de foto te zetten voor ze in de pot zaten.
 14. Ik ben er al uit ik heb waarschijnlijk de labels van de broccoli en de bleekselderij omgewisseld Dacht dat de broccoli niet was opgekomen maar waarschijnlijk is de bleekselderij niet opgekomen en de broccoli wel Volgens google lijkt de plant indd. op broccoli. excuus en bedankt voor het mee denken.
 15. In de kas gaat het goed. Er komen al komkommers en tomaatjes aan de planten. Ook de watermeloen komt er aan zijn nu knikkertjes. Buiten de kas gaat het nu ook lekker, vooral de courgette hebben al 21 courgettes geplukt. Hier doe je het natuurlijk voor Of was het nou toch dit waar je een moestuin voor begint Lekker zelf kruisbessen jam gemaakt.
 16. Ik heb volgens het pakje bleekselderij gezaaid maar volgens mij lijk het er niet op. Wie kan mij vertellen wat het wel is. Het gaat om de groente op de voorgrond (en dan natuurlijk niet het onkruid ) Ik hoop dat het iets eetbaars is en dat het nog niet te ver is doorgeschoten ofzo.
 17. Je hebt er ook die 2 knopjes hebben 1 voor de sproeitijd en 1voor de intervaltijd dan kan je hem bv elkedag of om de dag vanzelf laten sproeien. Heb er zo een op mijn druppelslang was iets van 20 of 25 euro op eBay.
 18. Vond het wel een aardige oplossing goedkope regenton en het groenafval gaat toch op de composthoop Als ik ga verhuizen plak ik wel een stikker over het gaatje van het kraantje. Tegen die tijd is de container in elk geval wel schoon van binnen.
 19. Naar aanleiding van het topic over druppel bevloeiing ergens op het forum ben ik zelf ook wat gaan hobbyen. Ik had nog een stuk oude tuinslang liggen, nog een rolletje dunne pe slang en 25 druppelaars gehaald bij de Formido kost z'n 15 euro In de tuinslang heb ik gaatjes geboord met een 5mm boortje en de PE-slang daar in geprikt. Druppelaar met een stokje en een stukje binddraad naast de plantjes gehangen. De tuinslang is aangesloten op de regenton, nu zit er nog een handkraan op daar moet nog een timer tussen komen straks. Om te kijken of er de zelfde hoeveelheid water uit de 1e en laatste druppelaar komt een klein glaasje er onder gezet. En ze geven exact de zelfde hoeveelheid wat 600ml per uur. Filmpje op Youtube: Nu dit werkt ga ik het systeem uitbreiden voor de andere kant van de kas. Echt mooi systeem. Ontluchten is ook niet nodig gaat vanzelf. De druppelaars hebben een balletje wat het gat van de druppelaar bijna afsluit als er water druk is. valt de druk weg gaat het gat open. Hierdoor is de kans op verstopping minimaal als het goed is. De ervaring moet nog uitwijzen of het echt werkt.
 20. Tunnelkas folie scheurt echt niet als het goed is gemonteerd. Het is al een aantal keer geroepen in dit topic. Koop je bouwplastic of nog erger schildersplastic dan houdt het geen jaar. Die plastics zijn bedoeld om tijdelijk iets af te dekken. En goede tunnel folie is echt dik en een beetje rekbaar en zelfs als je er perongeluk een gat in prikt met een stok of zo scheurt het niet verder daar is het te stug voor. Daarbij is dit soort folie zo gemaakt dat het minder snel verouderd door UV straling. Als je het goed strak spant gaat het jaren mee. Kost bij de fourage handel in Boskoop 1 euro per m2.
 21. Gisteravond vast het een en ander in de kas geplant. Ik had een paar weken terug al tomaten komkommer en watermeloen gezaaid in huis. En later in potjes in de tuin gezet. Die stonden te wachten tot de kas klaar was. Op de voorgrond de watermeloen daarachter 2 rijtjes cherrytomaat en 2 rijtjes normale tomaat. Aan de andere kant een paar komkommerplantjes die hebben het een tijd erg moeilijk gehad maar zijn het toch gaan doen. Er ligt nu een net over om ze te beschermen tegen directe zon. De tunnel moet nog wit gekalkt. Stond buiten nog een beetje sla in de weg. Ik hoop dat het werkt in een tunnel. Ik las later dat ze kunnen doorschieten. Wordt vervolgd
 22. djjr

  Groeit als....

  Dat groeit echt als kool, mooi gezicht. Eet smakelijk al
 23. Plastic op de tunnel aangebracht bij windkracht 5 Mooie kweekruimte toch ? De groente buiten is ook lekker aan het groeien. Binnen kort het een en ander uit poten.
 24. Bij mij werkte de slakken korrels van escargo niet. Nu gebruik ik korrels van Bayer en ik heb geen slak meer gezien. De sla heeft ook nog geen gaatjes Indd. niet te veel strooien volgens de verpakking 35 korrels per m2 dat zie je bijna niet eens liggen.
 25. Je moet er wel rekening mee houden dat de bouwfolie eigenlijk niet is bedoeld om tunnelkassen mee te maken. Het kan natuurlijk wel maar is iets minder duurzaam. Daan in tegen wel veel goedkoper. Tunnelkasfolie is beter bestand tegen UV straling. De plastic verouderd minder snel en blijft langer soepel. Mn ouders hadden een tunnel van 12x4,5 die was 2e hands incl. de folie. DIe heeft nog ruim 15 jaar gestaan voor de 1e scheur er in kwam. Geen idee hoe lang hij bij de vorrige eigenaar al had gestaan. Zat wel een net over en bij elke boog een spanband. Naast de tunnel stonden wilgen die de wind breken dat scheelt ook een hoop. Tunnelkasfolie haal je bij een fouragehandel of de welkoop op bestellen via internet. Bij ons in de buurt betaal je ongeveer 1 euro incl. btw per m2 bij de fouragehandel.
×
×
 • Create New...