Jump to content

Aardpeer

Members
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  oost Nederland
 1. Ja leuk, ik neem noten voor je mee om te ruilen.
 2. Altijd op het laatste moment en niet veel te ruilen dit keer . Van afgelopen herfst heb ik nog wat walnoten. Een paar aardperen kan ik zo uit de tuin graven. Graag ruilen tegen een zoethout plantje of een lekkere peper plant of een eetbare pompoenplant. Of (Geedee?) een eetbare pompoen van afgelopen herfst ik ben alleen in de ochtend in Zelhem, vertrek uiterlijk half 1.
 3. Ik hoor net van vlindermeisje dat zij een zelfgebakken brood mee neemt.
 4. Ach Willy, het bier in Zelhem achterlaten is vast geen probleem Ik neem koffie mee voor de tafel en voor Jorieke ook.
 5. Jullie maken er wel meer werk van dan ik. Ik kook de schroefdeksels en de potjes goed uit. Vul ze met stukjes komkommer, ui en kruiden overgiet het met inmaakazijn. Daarna even een tijdje op z'n kop laten staan. Vervolgens gaan ze de kelder in tot gebruik. Dit gaat altijd goed tot nu toe.
 6. Let op, het gaat over een Duitse Das Kustlijn heb je inmiddels nog jongen gezien?
 7. Dan zijn ze behandeld met een anti-schimmelmiddel. Daar gaan de bijen aan dood. Het gif komt namelijk in de hele plant terecht, ook in de bloemen. Ik wil het om die reden niet gebruiken. Ben ik even heel blij dat ik dit nu weet! Dankjewel! Nou dan gebruik ik ze ook niet. Had er al mijn twijfels over. De bijen hebben we te hard nodig. Dan doe ik ze of bij het chemisch afval, of ze worden vanavond ritueel verbrand in de kachel.
 8. Weer thuis na de moestuinforumdag. Leuke nieuwe gezichten , oude bekenden, lekkere gerechtjes en natuurlijk de planten, zaden e.d. om te ruilen. Joep en Jorieke en jullie hulptroepen bedankt voor de gastvrijheid op jullie erf. Geedee je prachtige paarse broccoli planten staan al in de tuin. Het leek wel een cadeautje zo mooi had je ze verpakt. De pompoenen ga ik deels vanavond eten en deels soep van maken. De overige gaan nog even de kelder in. Robo je mooie peper planten en pompoen zaden zijn ook geplant/gezaaid. Handig verpakt met de plakband strook als steun. Nog een cadeautje. En ook nog de gele punt paprika's van SuusP, ook al zo goed verzorgd en goed verpakt. De ruiltafel vind ik ideaal. Zelf vond ik op het laatste moment nog van alles om daar neer te zetten. ik heb o.a. een paar pompoen zaden van Vreeken mee naar huis genomen. Ze zijn gifblauw. Wat is daar toch mee gedaan?
 9. Graag ruil ik ze voor Hokkaido of flessenpompoen. Jack b heb ik al.
 10. @Simke De uitleg vind ik ook op internet voor het snoeien. Ik zoek iemand die mij fysiek wil helpen met de snoei tzt of van de zomer. Wel bedankt voor je aanbod hoor. Rode kruisbes heb ik nog wel , neem ik mee voor je.
 11. Jet, de trapbak is door de buurman al opgehaald. RobO, ik ruil graag walnoten voor pepertjes en popmpoenzaad.
 12. Aangeboden -2 framboos stekken opgepot. Ras onbekend. Dragen iets in de zomer en fors tot laat in het najaar, zelfs tot de nachtvorst. -2 afgelegde ,al gewortelde rode kruisbes met stekels, ras onbekend.(nog 1) -Aardperen., ras onbekend, eetbaar worden hier wel 2 meter hoog met gele bloemen. -Nog wat zakjes walnoten oogst 2014 (zijn op) -Tomatenplantjes. Supersweet 100 HF1, uit gekocht zaad -Uchi Kuri pompoen plantjes van gekocht zaad (op) -Stekje van Salie plant. -Zowel zaad als kleine plantjes van Italiaanse roosjes Brocolli (in Italie gekocht zaad) Brassica rapa sylvestris -Witlofzaad voor teelt zonder dekaarde Ik zoek -sedum plantjes voor de aanleg van een groendak -peperplantjes -paprika plantjes -zoethout plant -eetbare raszuivere pompoen. -Iemand die deskundig fruitbomen kan snoeien omgeving Achterhoek, ruilen in overleg.
 13. Ook mijn moestuin bestond uit zandgrond en wordt na jaren compost toevoegen wat beter. Als ik , zoals jij nu, worteltjes en spinazie heb gezaaid dek ik deze grond wat extra af met koksvezel die goed nat is en daarover een vliesdoek tegen snelle verdamping. Zodra het zaad wat is ontkiemt verwijder ik het vliesdoek. (hangt hier nu dankzij de storm van vorige week boven in een hoge boom) Het kokasvezel neemt goed vocht op . In nederland wordt het o.a. bij de Action verkocht als geperst blok wat je moet weken en dan enorm opzwelt tot een bult losse materie. Tuincentra verkopen hier ook vaak kokosvezel in een zak.
×
×
 • Create New...