Jump to content

lon

Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  hoeksche waard

lon's Achievements

 1. Halfschaduw, liefhebber van zure grond, lange bloeitijd en onderdrukt onkruidgroei. In mijn ogen de perfecte plant. Eigenlijk had ik mezelf voor dit jaar een koopverbod opgelegd maar als ik deze tegenkom kan ik waarschijnlijk geen weerstand bieden
 2. Is er nog iemand die de theorie hier achter wil delen????? En kunnen we dan inderdaad koffiedrab en theezakjes direct bij de tomaten gooien......
 3. Het ziet er idd exact zo uit. Zou het op de zilverlinde hetzelfde zijn? Daar is alleen de kleur iets afwijkend maar ziet er verder ook zo uit.
 4. Theezakjes en koffiedrab bij de tomaten????????? Hoe en waarom. Anders gooi ik het er meteen bij.
 5. In onze zilverlinde zit veel blad welk gespikkeld is. Het lijkt wel of het blad geponst?? is. Nu zag ik dat het ook op de stokrozen zit die vlakbij staan. Het ziet er dus uit alsof iemand gaatjes in het blad heeft willen drukken maar er net niet doorheen komt. Bovenkant van de vlekjes is het blad verkleurt en ingedeukt en onderkant stulpt het juist uit. Bij de zilverlinde zijn de vlekjes licht van kleur aan de bovenkant en gewoon groen aan de onderkant. Bij de stokroos zijn ze aan de bovenkant geel tot roestkleurig en aan de onderzijde bruin. Ik kan vooralsnog geen beestjes ontdekken. Iemand enig idee wat het is en wat ik er aan kan doen. Plant lijkt er nog geen last van te hebben.
 6. Werkt dat ook op groene beestjes Mijn prachtige klimroos wordt namelijk ook geteisterd
 7. heee, Ik heb ook aardig wat bosaardbeitjes voorgezaaid. Nu ik lees dat ze ook uitstekende bodembedekkers zijn lijkt het me wel leuk om ze gewoon tussen de heesters te zetten. Hoe moeten ze staan qua licht? Ik heb voornamelijk halfschaduw aan de kant waar sierplanten staan. Zou dat lukken?
 8. Ik zou ook idd geen conifeer voor de sier IN de tuin zetten maar als erfscheiding is het geweldig. Juist omdat hij 's winters groen blijft. Ik ben van mening dat dat altijd nog mooier is dan 30 meter schutting. Overigens hebben wij ook een pruimenboom,meidoorn,walnoot en zilverlinde staan. En inderdaad zijn die van een hele andere klasse. Zo mooi als ze in blad of bloei komen.
 9. Geen ervaring maar omdat ik zelf campeerfoelie heb staan was ik wel nieuwsgierig. Ik heb hier een nogal ouderwets handboek tuinieren waarin vermeerderingsmethoden voor heel veel planten staan. Die heb ik even geraadpleegd en daarin werd stekken aanbevolen en dan in potgrond. Kan zowel zomer als winterstek zijn. Ben benieuwd of het gaat lukken.
 10. coniferen lelijk!!!!! Persoonlijk ben ik dol op onze prachtige groene coniferen muur. Zeker in deze tijd van het jaar als hij vol met leven (vogeltjes,egeltjes, muisjes) zit. Er is maar een heel klein stukje waar een dode tussen staat. Geen idee waardoor. Maar hier heeft een niet onaardige kamperfoelie (wild of van vorige bewoner?) zijn thuishonk van gemaakt waardoor ook dit deel nog leuk is om aan te zien. De meningen zijn hierover dus verdeeld.
 11. Of wat dacht je van gebroken hartjes. Niet fel van kleur maar wel heel lieflijk.
 12. Heb zelf dit jaar Hertshooi naast m'n coniferenhaag geplant. Is meer een bodembedekker maar komen (als het goed is) leuke gele bloempjes in en bloeit ook lang. En volgens de beschrijving kunnen ze heel goed in de schaduw. Ben ook lelietjes van dalen aan het overwegen maar daar weet ik nog te weinig over.
 13. lon

  bloemen in tomaat

  Ze staan bij mij in de kas. Maar ik wil wel graag dat ze hoger worden dus ik ga ze er uit halen. Bedankt voor jullie respons.
 14. lon

  bloemen in tomaat

  Hier krijgen de tomaten al bloemen. Nu meen ik ooit ergens gelezen te hebben dat je die tot een bepaalde tijd moet uitknijpen om groei te bevorderen. Is dat zo? en zo ja wanneer moet je daarmee stoppen dan. Ik durf het eigenlijk niet vandaar dat ik het eerst hier maar eens navraag bij de ervaringsdeskundigen Overigens in de peper ook al knoppen kunnen die wel blijven zitten dan?
 15. Heb hier een rijtje keizerskroon voor de kas staan maar op 1,5mtr afstand zijn toch weer nieuwe gangen en hopen ontstaan. Ik denk dat als je dat wilt laten werken er echt een soort ondergronds hekwerk van keizerskroonbollen om je tuin moet staan. Overigens wel een heel bijzondere plant om te zien. Heb ook vanuit duitsland een lavasteentjes in knoflook gedrenkt meegenomen maar dat werkt maar tijdelijk.
×
×
 • Create New...