Jump to content

bassie76

Members
 • Posts

  223
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Twente

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dit jaar een paar pompoenplanten. Na een aarzelende start zit de groei er goed in. Komt ook door het warme weer. Was wel even schrikken, dat gele blad op de voorste rij, maar schijnt normaal te zijn bij deze soort: Miss Sophie Pink.
 2. Na een zeer slechte start van het seizoen door het koude weer in mei zijn de overgebleven watermeloenplanten met een door het warme weer geholpen inhaalslag bezig. Dit jaar een poging met Blacktail Mountain, Northern Radiance en één Sugar Baby.
 3. Een watermeloen Sunzedar geoogst uit de volle grond. Niet heel erg zoet. Misschien omdat de vruchten te laat in het seizoen zijn gezet? Ze missen dan toch wel wat warmte en zon.
 4. Volgens mij is de Golden Midget van nature minder zoet dan de meeste andere watermeloenen. Hier een lijst met verschillende watermeloenen, inclusief Golden Midget, met brixwaarde: http://agsyst.wsu.edu/WatermelonPhotos.html
 5. Mijn Sunzedar's zijn nog lang niet zover. Hopelijk krijgen we nog een paar weken warm weer. Aan de linkerkant stonden ook Stellio gewone meloenen. Daar is praktisch niks van over. Zouden het in een kouder klimaat goed doen.... In een pot ter bescherming tegen rovers.
 6. Rocket F1 begint al oranje te kleuren, al kun je dat hier nog niet goed zien.
 7. White Bull kleurt nu van groenachtig wit naar oranje. Staan in grote potten, buiten op een beschutte plek.
 8. Mooi hoor! Ik vind hetzelf ook mooi, al die kleuren en vormen doorelkaar.
 9. Zaden heb ik zelf geoogst. De moederplant was Tour du Monde.
 10. Ik wil graag wat close-up foto's van Dahliazaailingen met jullie delen. Zaailingen van vorig jaar die ik de moeite van het overhouden wel waard vond: 1. Bloemen zo groot als mijn hand 2. Ook grote bloemen 3. 4. Waterlelietype 5. Nog twee waterlelies met wat meer kleur 6. 7. "Swirl" Voor mij leuke zaailingen van dit jaar 8. 9.
 11. Wat voor een meloenen zijn het eigenlijk? Je zegt ook dat je al beginnende meloenen hebt. Dan zou ik ze niet meer snoeien en het laten zoals het is. Toch?
 12. Uit de mooiste zaailingen van vorig jaar zaden overgehouden. Deze dit voorjaar weer gezaaid. Beginnen nu meest met bloeien. Van de ongeveer 80 zaailingen zijn veruit de meeste enkelbloemig. Een enkeling is anders. Eentje daarvan kwam ik gisteren tegen. Ik vond het een leuke verrassing.
 13. @Vastone met het warme weer de komende dagen kan het best snel gaan, denk ik.
 14. Dit jaar veel Dahlia's geplant. Planten uit gewonnen zaad van vorig jaar vooraan. Achteraan overgehouden knollen van planten die vorig jaar gezaaid zijn. Ze zijn langzaamaan verschijnen er knoppen en beginnen ze te bloeien. Tussen de Dahlia's nog wat andere planten zoals komkommerkruid en korenbloem die zichzelf gezaaid hebben. De mooiste 'eigen kweek Dahlia's staan op een andere plek, weg van woelmuizen, slakken etc. De eerste van deze bloeit nu: Vroege Kruisbes Remarka is rijp aan het worden. Deze laten nog even op zich wachten. Ooit aan mij verkocht als Whitesmith, maar daar geloof ik niks van. Zou mijn geld op Careless zetten. Opvallend: de ene struik hangt barstensvol met vruchten. Een struik van een andere soort ernaast 0,0. Zal wet bloeitijd en nachtvorst te maken hebben.
 15. Nog lang niet zover als die van @sluipwesp, maar het gaat de goede kant op. Zeker vergeleken met een week geleden. Watermeloen Sunzedar. Te herkennen aan de gele tekening in het blad: OK, geen watermeloen maar toch leuk om te laten zien dat de Stellio F1 meloenen zijn gaan bloeien. Deze hoeft niet gesnoeid te worden. Ik laat ze dan ook gewoon maar gaan.
×
×
 • Create New...