Jump to content

bassie76

Members
 • Content Count

  204
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Twente

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dwarf Cavendisch bananenplanten vandaag bij de Albert Heijn gezien.
 2. Watermeloen (Sunzedar en Alaya Ulybka) en suikermeloen (Stellio) via de denomethode (vandaar die stukjes keukenpapier) een paar dagen geleden gezaaid en warm weggezet. Na een paar dagen al gekiemde zaden die ik gisteravond heb overgezet. Nu staan de meeste al boven:
 3. Dahliaknollen hebben de 'winter' goed doorstaan. Ook de knollen die in de grond gebleven zijn, geen woelmuizenvraat gezien. Nu het grootste deel geplant. Voor: Na: Van de mooiste zaailingen van vorig jaar de knollen voorgetrokken. Deze zijn al wat verder.
 4. Neem een zak potgrond van 40 liter. Leg deze op de warmste en zonnigste plekje van je tuin, liefst tegen een muur die als de zon onder is nog warmte afgeeft. Knip de bovenkant van de zak potgrond open en plant in de open zak twee watermeloenplantjes. Ik heb daar goede ervaringen mee. En kies een watermeloensoort die ook tegen wat kouder weer kan. Red Star F1 is wat dat betreft een goede keus en makkelijk verkrijgbaar. Succes. Zie ook dit filmpje met tomaten in een zak ipv watermeloenen. Maar het idee blijft hetzelfde:
 5. Zonet zaden van deze paprika's 'gezaaid' volgens de denomethode. Werkt voor mij prima.
 6. Gisteren bij Nikitovka zaden van watermeloen Sanzebar besteld. Benieuwd hoe deze variëteit het in het Nederlandse klimaat gaat doen.
 7. Update: Deel van de knollen opgepot, deel ligt los in kratten en een deel in de grond laten zitten onder een flinke lading blad. De knollen in kratten en pot staan feitelijk buiten, maar wel onder een grote overkapping, in een afgeschermde hoek, en zien er nog steeds goed uit. Kratten gevuld met droge bladeren. Niet uitgedroogd en ook geen schimmel. Alleen als het echt hard gaat vriezen moet ik een andere plek zoeken. So far so good
 8. Hier veel activiteit. Waar ze boven komen drukken ze ook de bloembollen uit de grond Pas geleden een aantal keizerskroonbollen gepoot. Zou de geur van deze plant ze op afstand houden?
 9. Een indrukwekkende collectie. Heb je nog wat bijzondere rassen aangeschaft?
 10. Bedankt voor je reactie. De knollen waar het om ging zijn van planten die ik in het voorjaar heb gezaaid. Zaden vorig jaar verzameld van Tour du Monde. Tussen de zaailingen zitten een paar erg mooie exemplaren. Ik zou het jammer vinden als deze verloren gaan. Knollen zijn ook nog niet erg groot. Dat helpt denk ik ook niet bij het bewaren. Ze oppotten en koel wegzetten is wel een goed idee. Ga ik wat mee doen.
 11. Vorige week een aantal knollen gerooid. In de grond laten zitten is geen optie vanwege de woelmuizen. Na een paar dagen drogen op een beschutte plek voelen de knollen zacht aan Vorst kan het niet geweest zijn, misschien nu al verdroogd? Wat kan ik nu het beste doen! Overweeg nu de rest toch maar te laten zitten onder een flinke lading blad en het beste er maar van te hopen.
 12. Is 2019 hiermee ook een prima watermeloenenjaar gebleken?
 13. @AshaiRey Eén antwoord is aan het einde van onderstaand topic te vinden: wanneer-is-een-watermeloen-rijp-groot-genoeg-om-te-oogsten-t25719.html
 14. Hier nu ook de eerste watermeloen geoogst. Het is een Borisfen uit de Oekraïne, maar ziet er toch anders uit dan de foto op de website. Of het met de rest ook nog wat wordt is afwachten. De afgelopen nachten waren koud en hebben de planten geen goed gedaan.
 15. Ik denk dat het wel kan. Ligt er ook aan wat voor een pompoen je hebt geplant en wanneer. Bijvoorbeeld: Normaal zaai ik pompoenen voor in potjes laatste dagen van april tot half mei. Dit jaar door omstandigheden vroeg, half april. Soort die ik heb gezaaid heeft 90 dagen nodig, van kieming tot rijpe pompoen. En dat klopt ook wel. Ze zijn nu al oranje aan het kleuren. Daarbij ziet het oude blad er ook niet meer goed uit. De nieuwe uitlopers zien er overigens nog prima uit. Aan gebrek aan voeding of water ligt het dus niet.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...