Jump to content

Ruderalis

Members
  • Posts

    305
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • LOCATION
    Friesland

Recent Profile Visitors

1,232 profile views
  1. @rorror, die mevrouw kweekt zeker mooie peper planten, om jaloers van te worden.👌 Volgend jaar ga ik opzoek naar hoe een reaper plant op z’n mooist te groeien met een dito opbrengst, hoe daar precies te komen gaan we volgend seizoen bekijken, op dit moment begint het met de betere genetica 🧬 hier zien te krijgen, dat is stap 1. Als ik nu naar het lopende reaper seizoen kijk gaat het goed voor een eerste keer maar nog niet hoe het eigenlijk zou moeten, te weinig uniformiteit en teveel wildgroei en blad in de plant, dat wil ik minimaal verbeteren de volgende ronde. Aan het eind van dit seizoen maak ik de balans op over de reapers en dan hoop ik volgend seizoen verbetering aan te brengen; minder planten, meer snoeien, geen 5 uitlopers maar maximaal 3 en meer afschermen zullen de belangrijkste verandering zijn. Zodra ik weer tegen een echt goede foto aanloop van een in mijn ogen perfect gekweekte reaper plant zal ik m posten, de bovenstaande foto’s zijn globaal waar ik naar toe wil maar nog niet ultiem.👍
  2. @rorror, ik heb globaal wel wat voorbeelden waar ik naar toe wil, het internet staat niet echt super vol met de plant in optima forma.😉 Om de optimale vorm te bereiken is wel sturing door de kweker nodig dus snoeien, verder heb je zeer goede genetica nodig met een hoge opbrengst met vruchten van het juiste phenotype. Uiteraard heb ik best wat geleerd deze kweek dus met de nodige veranderingen en 6 planten om verschillende dingen mee te doen moet het toch lukken om in iedergeval 1 plant enigszins perfect te kweken. Wat ik hier van leer is naderhand ook op vergelijkbare hete soorten toe te passen, de “ death spiral “ bijvoorbeeld. wat plaatjes om een globale indruk te geven van wat ik ongeveer bedoel, sommigen zijn hydro of niet opgeschoond van onder, etc. globaal dus, 😎
  3. Ik ben ook benieuwd naar de verschillen tussen de verschillende reaper kleuren qua plant en vrucht. Er zitten soorten tussen wat kruisingen zijn maar de Chocolate Reaper die ik dit jaar ook heb staan komt van een rode plant en met die vrucht zijn ze verder gaan selecteren dus daar verwacht ik weer een minimaal tot geen verschil.😉 Tussen de Chocolate en de rode reaper zitten nu ook geen verschillen in plant en vrucht alleen kleur verschil straks in de uiteindelijke vrucht kleur. Uiteraard adviseer ik iedereen die met hete pepers werkt handschoenen te gebruiken zeker bij de aller heetste soorten, in je ogen vrijven met peper aan je vingers doe je maar 1 keer.😆 Wij hebben hier zo’n doos latex handschoenen staan, zonder die dingen raak ik de reapers niet aan.
  4. Aangezien eind januari hier het nieuwe peper seizoen begint zijn we nu al aan het denken over de voorbereiding daarop!😆 Het peper kweken is zo aangeslagen hier dat we besloten hebben volgend seizoen nog eens volle bak pepers te gaan (dus nog geen AG 2.0 ronde). Mijn vrouw doet buiten in de lange bak (nu paprika’s) allerlei leuke peper soorten en ik in de tent 6 Reapers in verschillende kleuren, zo leer ik het snelst alle in en outs van deze boeiende plant! Ik heb bewust de plant de eerste keer gewoon laten groeien naar eigen inzicht van de plant om te kijken wat er dan gebeurt dat weet ik nu en dat kan en moet beter.😉 Mijn doel is om niet alleen reaper vruchten te kweken maar ook de plant in zijn mooiste vorm, dat is een palm vorm vol met lampionnetjes.👌 De Carolina Reaper kweken in zijn mooiste vorm is niet gelijk de eerste keer mogelijk door meerdere factoren en dit maakt t voor mij aantrekkelijk en het levert mooie foto’s op als het lukt. De belangrijkste veranderingen zullen zijn; betere genetica (uit de USA en Italië) , 50% minder planten, een goed scherm buiten de tent voor afscherming, alleen reapers in de tent, toppen en snoeien! tot nu toe heb ik de volgende kleuren gevonden, Rood, zaden die ik rechtstreeks bestel bij Ed Curry de creator van de Carolina Reaper, dichterbij de bron kan niet, Mosterd uit Italië heeft de kleur van pepper X, Peach 🍑 uit de USA mijn favoriet, Hier in dit pakket van 6 uit Italië zitten er nog 4 tussen geel, caramel, chocolate, oranje, Ik zal volgend seizoen weer een eigen kweekverslag aanmaken om dit topic te ontlasten.😎👊
  5. @Mellie, Ik vind ze geweldig, net mild genoeg maar toch wel redelijk pittig voor in de mond, 1 plant is eigenlijk al genoeg want ze leveren goed op. Verder hebben ze een lekkere zoet fruitige en sappige smaak een beetje een zoet rode paprika smaak met bite, ik haal idd wel de vele pitjes en de placenta eruit en dan even in de oven en daarna in dit geval Rambol erin, heerlijk. Dus ik zal volgend jaar weer deze soort kweken.👍
  6. Prachtig al die kleuren en producten hier boven👌 Hier de eerste oogst dit seizoen een paar Big Bomb pepers om te testen geoogst, 😎
  7. Big Bomb - Cherry Bomb Capsicum Annuum Scoville Units 2500-5000 Vanmiddag dan eindelijk mn eerste gekweekte BB peper getest en ben zeer verrast met het resultaat!👌 Nadat de geteste pepers rood zijn geworden hebben we ze nog een week laten hangen en vandaag geoogst. De pepers verkleuren van groen naar glimmend rood binnen 1 a 2 dagen, erg snel dus, ze gaan van groen naar donker zwart/rood naar glimmend licht helder rood. Het zijn dikwandige pepers en er zit een dikke placenta met veel zaden in. Gewoon afgewassen en placenta en pitjes eruit smaakt ie zeer fruitig en sappig met een stevige prikkel voor in de mond, ik stond er van te kijken hoe pittig het even werd maar het bleef voor in de mond en duurde niet verschrikkelijk lang dus een peper om makkelijk te kunnen eten. plaatjes, @Mellie, ik zou nog terug komen op hoe ik deze pepers zou gebruiken. Je kan het achterkantje eraf snijden en dan placenta en pitten eruit lepelen en dan ringetjes of stukjes snijden en verwerken, dat is volgens mij best te doen. Wij hebben ze vanmiddag ook leeggehaald en in de oven gelegd en daarna gevuld met Rambol walnoot kaas en dat was geweldig, je kan er natuurlijk ook andere vulling in stoppen. Uit de oven smaakte de BB nog zoeter en net iets minder pittig. 😎
  8. De Paprika’s 🫑 gaan nog steeds lekker, kleine planten maar wel vol met robuuste Paprika’s, nu nog wachten tot ze rood gaan worden, 😎
  9. Voor zo ver ik weet is het alleen bij Jalapeño soorten en misschien nog enkele andere soorten. Over het algemeen is het wachten tot de pepers echt goed op kleur zijn en dan gaan proberen op verschillende momenten om te kijken wanneer je de peper op zn best vind. Maar input van andere leden is best gewenst, ben ook wel benieuwd hoe iedereen dat doet??
  10. @rorror, het staat er bij jouw ook super fris bij, nu wordt het eigenlijk pas echt leuk wanneer de kleurtjes komen! Wat is die rode op foto 2 op rechts? Hier staat alles er ook nog steeds fris bij maar het gaat nu toch vol over in de af rijping en dat is helemaal prima, eind september wil ik de tent leeg hebben op de reapers en de Xjes na. de Big Bomb ook wel Cherry Bomb genoemd wordt nu erg mooi met de omkleuring, morgen zullen we de eerste gaan testen om uit te vinden wanneer ik ze het best kan plukken, voor de Buena Mulata geld hetzelfde als bij bovenstaande ook deze plant geeft mooie kleurtjes, Ook de Black Magic Jalapeño gaat door met rijpen er komen steeds meer kurken lijntjes in, als laatste de eerste echte grotere bloemen in de Xjes deze bloemen zouden eventueel vruchtjes kunnen voortbrengen (spannend 😆) 😎
  11. @Jeanne heijmans, jalapeño duurt hier ook lang ongeveer het zelfde wat jij schrijft, die van mij moeten zwart worden maar ze zijn nog steeds heel donker groen, wel ontstaan er langzaam kurken streepjes dus aan het rijpen zijn ze wel, gewoon nog meer geduld hebben het komt wel goed!👍
  12. Ruderalis

    Pompoen 2022

    Het Patisson projectje begint vorm te krijgen, de plant is wederom een reus met groot blad en lompe vruchten, wel meer vruchten dan de moeder plant destijds maar die vruchten laat ik toch maar zitten aangezien we deze soort graag eten. Actuele foto,
  13. De omkleuring is nu toch echt begonnen, behalve de Reapers hebben we de voeding bij de andere pepers flink terug geschroefd, Big Bomb, Buena Mulata, Jalapeño begint met heel lichte kurk streepjes, 😎
  14. Ruderalis

    Pompoen 2022

    @Frans, dat ziet er goed en wild uit 😆 doet me terug denken aan mijn eigen kweek met de Japanse pompoen, leuk en lekker pompoentje niet heel moeilijk om te kweken, volgensmij heeft heel ons dorp destijds aan de pompoen soep gezeten!😆 Hokkaido pompoen (Uchiki Kuri),
×
×
  • Create New...