Jump to content

Ruderalis

Members
  • Posts

    417
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • LOCATION
    Friesland

Recent Profile Visitors

1,672 profile views
  1. Je kan er wel wat mee als je idd van groene pepers/paprika’s houd, zelf vind ik alleen de goed afgerijpte pepers/paprika’s lekker. Nu heb ik dit jaar zoveel geoogst dat ik niet meer op onrijp spul zit te wachten, ik heb het nu vooral nog staan om te kijken hoe lang ze het nog volhouden in de tunnelkas, wat er nu nog groen afkomt gaat rechtstreeks de kliko in. Over 3 maanden begint het nieuwe peper seizoen alweer dus ben blij met even geen pepers.😉
  2. @HuubvG, onze brood bak machine kan 1kg mix maximaal aan. Er was geen nat deeg achter gebleven en het deeg was ook geheel gaar, mn vrouw denkt dat het aan de goedkope mix ligt, we hebben inmiddels betere mix van de Molen geloof ik besteld. Er zitten 12 programma’s op de machine dus voorlopig veel proberen, is niet erg want tot nu toe smaakt het allemaal erg goed! de nieuwe brood mixen,
  3. Ik heb vandaag nog onderstaande oogst eraf gehaald en nu wachten we nog op een paar vruchten die bijna geheel rood zijn. Als het om gaat gaan er nog een stuk of 10 tot 15 groene vruchten verloren, het is niet anders.
  4. Hier bijna de laatste reaper oogst waarna ze uiteindelijk na zo’n 10 maanden om gaan en er een einde komt aan dit seizoen, helaas zullen niet alle nog hangende vruchten afrijpen!
  5. Gisteren een wit broodje gemaakt, smaakt weer goed maar ik vind m niet luchtig genoeg dus dat moet beter, hij zag er wel mooi uit,
  6. De Carolina Reaper is met alles traag dus op tijd beginnen, de CR houdt niet van van continu te natte voeten dus af en toe je pot echt even droog laten worden als je de pot optilt voel je het wel.(is ook goed voor de hitte ontwikkeling in de vrucht!) De CR is als je m uit laat groeien een grote struik dus beter 1 grote plant in een grote pot dan 3 kleintjes. De CR is een plant die veel voeding nodig heeft, regelmatig voeden dus. Het is een lang proces van zaadje tot gerijpte vrucht, bij ons staan ze nu nog en rijpen nog steeds af. Het beste laat je als de planten jong zijn de plant gewoon z’n gang gaan dus niet snoeien en niet de eerste bloemen weg plukken want die bloemen stoot de plant zelf wel af, pas bij de tweede bloei van dikkere grotere bloemen ontstaan er vruchten Als de plant een beetje vol vruchten hangt en uit gegroeid is kan je af en toe wat snoeien als je plant daar groot genoeg voor is geworden dit beïnvloedt ook weer de hitte ontwikkeling in de vrucht. Bloemen plukken raad ik af in het hele proces met de CR omdat het zo ie zo al een lang proces is en je dan in tijd nood komt Als laatste is het eerder een kunst om zo veel mogelijk bloemen in de plant te houden, de bloemen hebben dunne stelen en de plant stoot ze makkelijk af, dus de plant af schermen op hete zonnige dagen. Ik kweek de CR aankomend seizoen ook weer dus je kan altijd kijken hoe ik t doe.😉
  7. Dit topic heeft ons ertoe gebracht ook maar eens een poging te wagen om zelf brood 🍞 te gaan bakken. Inmiddels vanmorgen ons eerste brood gebakken in de brood machine met een simpel waldcorn brood mixje van de supermarkt en het resultaat valt niet tegen. Het brood smaakt uitstekend, niet echt waldcorn maar daarvoor moeten we betere mixen zoeken. Dit gaan we zeker vaker doen vanaf nu.
  8. Vanavond gevulde pinda pompoen gegeten en die was weer zeer goed gelukt!🤙
  9. de zaden voor ons reaper project zijn net op de bus gedaan, ik heb er nog een paar reapers bijgedaan van dit seizoen, de rode zijn erg goed van smaak, 1 rode reaper op je normale sambal recept en je hebt loei hete sambal!🥵👊 @donaldk, ook naar jouw zijn wat mooie zojuist geoogste reapers op de bus gedaan zodat je zelf je zaden kunt oogsten!🤙 Nu ben ik klaar met opsturen, wie nog zaden wil kan meedoen met de bio doos 📦 foto van mn reaper oogst vandaag,
  10. @Mai Pensato, uiteraard ga ik de uitdaging aan, ik vind het zelfs een heel leuk idee! Ik stel de helft van mn zaden van de rode Carolina Reaper uit Italië hiervoor beschikbaar aan jou, we hebben dan ieder 5 zaden waaruit we 1 goede rode Reaper plant gaan volgen, ik kweek op mijn manier in aarde in de tunnelkas en jij bent vrij in jouw manier van kweken. Als je mij jouw adres gegevens via pm stuurt, stuur ik de zaden kosteloos naar je toe, ik kijk uit naar ons leerzame project!👌🤞
  11. Het zou kunnen dat in de pot op de onderste foto een Jolokia zit, ik kan het net niet goed zien zo niet geef ik t op want ik ben tureluurs van het staren!😵‍💫 Het zier er zo ie zo mooi en lekker uit al die kleurtjes .
  12. @Mellie, lol 😂, ik vroeg me dat ook al af, hoe al dat gekurkte de smaak of het mond gevoel zou beïnvloeden, het leek me al niet fijn. Gelukkig kweek ik maar gewoon 1 plant voor de interesse want interessant vind ik de plant/vrucht wel, ik zal in iedergeval zaden oogsten.😉 Als aanvulling de Jalapeño Family Market is wat heter dan de gewone Jalapeño soorten met zo’n 15.000 Scoville. Misschien kan ik er crunchy flakes van maken.😆
  13. Je ziet veel meer groene Jalapeño in de handel aangezien het daar om snelheid gaat, dat is niet te vergelijken met een goed verzorgde zelf biologisch zonder bestrijdingsmiddel geteelde rode rijpe Jalapeño vind ik, de smaak is zoveel beter.😉 Aankomend seizoen gaan we hier de Jalapeño Family Market kweken voor de afwisseling, het is de meest gekurkte Jalapeño die er is, de zaden liggen al klaar! voorbeeld foto’s van het internet,
  14. Hier gaan de reapers nog gewoon door, ik heb ze wel drastisch gesnoeid een aantal weken geleden zodat de energie van de plant vooral naar het afrijpen gaat. Verder ook om vocht en rot problemen te voorkomen en wat meer licht in de plant te krijgen. Ik heb uiteraard wel alleen het loze spul eruit gesnoeid.😉 De planten staan er mooi bij en zijn vol aan het afrijpen, ze krijgen spaarzaam water nu met af en toe nog wat booster als voeding. plaatjes, voor de snoei beurt, nu (actueel) na de snoeibeurt, er komt nog een leuke oogst rode reapers aan, mooie omkleuring rood, mooie chocolate vrucht, 😎👊
×
×
  • Create New...