Jump to content

Bozo

Members
 • Content Count

  143
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Krimpenerwaard
 1. In de kas heb ik enkele blaadjes die ziekte beginnen te tonen, dit zijn Bartelly's van de Bolster, zeer hoge opbrengst en zeer goede smaak. Buiten heb ik Jasper en Mountain Magic staan, open en bloot, deze vertonen nog geen ziekte. Hoge opbrengt van Mountain Magic, Jasper vind ik tegenvallen. Deze zaden heb ik bij Fruitlent gekocht, de planten doen het op zich goed maar de kiemkracht was belabberd, zo'n 30%. Dan heb ik buiten ook nog Defiant staan, deze gekocht bij The Organic Gardening Catalogue, doen het ook prima, hoge opbrengst, kiemkracht was 100% Mijn nieuwe buitenras voor volgend jaar is Crimson Crush, eens kijken wat die oplevert.
 2. Dat staat er dus: beendermeel voor het fosfaat.......wat ik al zei.
 3. Dat had dus beendermeel moeten zijn, en kali.
 4. Het zou zoveel kunnen zijn: veenmollen, emelten, engerlingen of woelmuizen.
 5. Die plantjes is niets mis mee. Omdat ze zulke grote potjes hebben doen ze er gewoon langer over om een wortelgestel aan te maken en te vergroten. Als je nog ff wacht zie de steeltjes van de plant dikker worden en daarna gaan ze weer de hoogte in. Vooral niet al te warm zetten, het is tenslotte pas half april.
 6. Waarom heb je er eigenlijk bloedmeel op gegooid? Bloedmeel is namelijk een enkelvoudige bemesting wat vooral voor veel bladgroei zorgt.
 7. Bozo

  Stormschade

  Heel vervelend man! Ik leef met je mee! Bij vrienden van me waren in een glazen kas diverse ruiten er uit gewaaid. Mijn eigen kas heeft het gelukkig wel overleefd maar tegen dit soort storm is weinig bestand, zeker als het op een open locatie is. Hopelijk valt er nog wat te repareren voor je!
 8. Je hoeft helemaal niets voor jezelf te houden......je deelt wat je zelf wilt. Ik begrijp alleen niet hoe je erbij komt dat bio (Skal) nauwelijks verschilt van gangbaar en dat je opeens op de biodynamische toer gaat? Verder no offense!
 9. Thanks Stan, leuke en interessante site!
 10. Ik denk dat je dan voortaan eerst even je huiswerk moet doen. Dit is het eerste jaar dar er bio aardbeien op de markt zijn voor hobbytuinders, dus het is niet zo vreemd dat een kweker maar 1 soort heeft. Er is gewoon niet veel uitgangsmateriaal! En waarom benoem je het topic dan niet met "demeter of biologisch-dynamische aarbeiplantjes"?? Wel zo fijn voor diegenen die reageren op dit onderwerp en dan weten we iig waar we het over hebben i.p.v. eerst een paar paginas volleuteren over iets waar het helemaal niet om draait. Biologische landbouw (Skal cert.) verschilt wel degelijk enorm met gangbare landbouw! Verbod van kunstmest, verbod op synthetische pesticiden, gebruik van meststoffen vanaf het eigen bedrijf, nietkerende grondbewerkingstechnieken, vruchtwisseling, handmatige onkruidbestrijding, etc, etc zijn typische voorbeelden van het enorme verschil tussen biologisch en gangbaar. Biodynamisch is daarentegen biologisch op de antroposofische principes van filosoof Rudolf Steiner en word door velen beschouwd als pseudowetenschap. Dat jij voor jezelf biodynamisch (Demeter) wilt is prima maar zet dat dan wel in je topic, dan hebben we daar iig duidelijkheid over! Dus toch paranoia? Ook fijn dat Stan dat adres deelt met de rest van het forum..........
 11. Bozo

  Vriezen in serre/kas

  De aarde is nog niet erg opgewarmd dus zal die ook niet veel warmte afgeven. Dus in de serre zal het ook kunnen vriezen. Je kan wel gieters vol met water in de serre zetten, dat water word dan overdag opgewarmd door de zon en geeft de warmte 's nachts af. Dan kun je het in een serre boven nul houden. Maar beter is te wachten tot de temperaturen wat hoger zijn.
 12. Kans dat het nog gaat groeien is erg klein......spinazie is een snelle kiemer. Waarschijnlijk is het meeste verloren gegaan door vraat. (veenmollen, emelten etc.) Je zou spinazie in een plastic goot waar grond in zit kunnen zaaien, dan heb je minder kans op vraat!
 13. Wel heel erg vroeg hoor......voor komkommers...... Als je komkommers begin april zaait is dat vroeg genoeg. Zou je ze nu in de serre zetten dan heb je kans dat de planten schade oplopen of doodgaan tijdens nachtvorst. Ook groeien ze niet tijdens koudeperiodes. Beter kun je ze in een kamer zetten die wat kouder is (ong. 15 graden) met veel licht zodat je ze eind april/begin mei kan uitpoten.
 14. Verschil tussen bio en bio....... Volgens mij is Skal certificatie vrij duidelijk.........beetje paranoia?? https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/biologische-kweeksets-en-plantmateriaal/sub,2/pid,6312/korona__biologisch_geteelde
 15. http://aardbeiplantje.nl/webshop/index.php?route=product/product&path=59&product_id=102

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...