Jump to content

Sie

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  veluwe
 1. Peterselie gekocht bij de supermarkt en gelijk stek op water gezet. Lukte ook bij de basilicum, je weet maar nooit! Verder binnen prei, stengelui, spitskool en oost Indische kers gezaaid.
 2. Sie

  eigenwijze erwten

  De erwten komen niet op, dat is op zich niet erg, maar had zoiets vorig jaar ook.. Toen bleken ze in het najaar opeens te kiemen. Weet iemand of dit te maken heeft met het moment van 'zaaien', het weer of toch het soort? Iemand ervaring? Op de verpakking staat 'gewoon' zaaien vanaf febr/maart. Dank alvast!
 3. Al twee keer opnieuw gezaaid, binnen op vensterbank, maar er komt niks op Het zaad heb ik deze winter besteld, dus niet oud.. iemand tips? Hoe lang duurt het kiemen uiterlijk? Dank alvast voor mogelijke antwoorden!
 4. Sie

  Aardappel 2017

  Zoals eerder geschreven, poot ik dit jaar opnieuw Texla. We hebben ongeveer 60 m2 concreet groentebed, dus dan moet je keuzes maken. Ik heb een afstand genomen van 60 x 30 cm. Ik vraag me af (omdat ik pootaardappels over heb en ik graag een maximale opbrengst wil), welke ideeën jullie hebben over 'aardappel-voorteelt'.. In juli kleine aardappels oogsten om nog courgettes te kunnen zetten? Boontjes? En hoe zit dat dan met rotatie? Ik noem maar iets, en mss wil er iemand meedenken
 5. Ik probeer ze er juist uit te halen.. Had het kunnen verwachten, maar het leek me zo leuk. Hier en daar een struik is nu overal een struik
 6. Sie

  (zaai)seizoen 2017

  Kijk, dat is fijn! Dank voor de verwijzing naar de huiskamer! Wie weet is dit een mooi begin om sie's seizoen bij te houden
 7. Sie

  (zaai)seizoen 2017

  Wat wordt er gezaaid? (ik zag het niet staan bij de andere topics, en het is één van de redenen dat ik op het forum zit Mocht ik een topic gemist hebben, verwijs me er dan ajb naar!!)
 8. Wat een prachtige kas!! Ik ben zelf op zoek naar een wat kleiner formaat Qua afmetingen ongeveer 3 bij 4.. We zijn aan het puzzelen: soorten glas, polycarbonaat (heet het zo?). Er wordt nog wel eens iets vernield bij ons op het volkstuinencomplex, dus we blijven een beetje twijfelen. Jullie gaan volgens mij een goede oogst tegemoet!
 9. Sie

  Aardappel 2017

  Texla! Ik hoop dat ik kleine geoogste aardappeltjes van vorig jaar kan poten.. maar heb ook nieuwe besteld. Vorig jaar hadden we een grote opbrengst én we vonden deze soort erg lekker en goed van structuur!
 10. Sie

  productief

  Mijn tuin ligt op een volkstuinencomplex. Ik zou graag, naast de appel en pruim, ook een vijgen- of walnotenboom plaatsen. Ik ben zeker van plan de tuin een aantal jaren te houden (niet al te grote bloementuin bij huis, vakantiegevoel bij de moestuin=win-win), maar 15 jaar wachten op een goede oogst is jammer.. Iemand tips over welk niet te hoog ras of wellicht een heel ander soort vrucht/noot?
 11. Heb vorige week courgettes en (zomer)pompoenen op een soort zaaibed gezaaid.. Hoop dat het lukt ze straks te verplanten. Ook mijn eerder gezaaide courgettes zijn verdwenen En heb idd voor de zekerheid een gele courgette bij de lidl gekocht.. Als alles opkomt, heb ik een (luxe)probeem! Dat wordt uitdelen:-)
 12. Klinkt als natuurlijk tuinieren/gezond verstand! Ik ga vast bedenken waar ik vlg jaar de aardappels wil poten.. Zo leer ik elk jaar bij Dank voor jullie reacties!!
 13. Graag jullie ervaring. Heb gelezen dat klein geoogste aardappelen prima oogstgoed is voor volgend jaar. Klinkt prima en zeker logisch, en heb kort op het forum gezocht naar hoe dit te bewaren.. koel, niet of juist wel donker.. heb echter geen kelder of koele zolderkamer. Koelkast? Of gewoon in een krat in de schuur? Hetzelfde geldt voor uien en sjalotten? Dank vast voor de tips!
×
×
 • Create New...