Jump to content

Salamandertje

Members
 • Posts

  533
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Salamandertje

 1. Mijn tomaatjes vertonen geregeld rare vlekken en dingen, maar niets aan de hand hoor . Ik knip de lelijke bladeren weg, klaar is kees.
 2. Ja, in de horeca heb ik ze wel eens gezien. Zit wat in als je geen buiten ruimte hebt.
 3. niet direkt na de bloei doen, na de bloei haal je de uitgebloeide bloemen weg om te voorkomen dat ze zaad gaan vormen, vervolgens laat je ze nog staan, nu gaan ze de bol vormen en dan begin juli sterft de plant af en kun je de bollen gaan rooien Ja dat bedoelde ik, rooien als het blad is afgestorven.
 4. Ja, want in een keukenkastje produceer je genoeg voor 7 maaltijden per week.
 5. Zijn die tulpen groot of klein? De botanische soorten zijn makkelijker in de herbloei, maar zijn vaak klein en qua kleur minder mooi. Ik gebruik mijn tulpen vooral voor de snij, en dan heb je lange stelen en grote bloemen nodig.
 6. Tulpen zijn niet echt bedoeld voor meerjarige bloei in ons klimaat. Er zijn cultivars die wat beter meerjarig bloeien dan anderen, vooral de viridiflora (en darwin geloof ik) groepen komt hiervoor in aanmerking. Als je weer zo'n goede bloei wilt als in het eerste jaar zul je ze een jaar of 3-4 moeten toppen (de bloemen er uit halen), om zo de bol energie op te laten bouwen. Ook moet je ze ieder jaar nadat ze zijn uitgebloeid rooien en drogen en vervolgens weer uitplanten in november. Ze hebben ook volle zon nodig (zo veel mogelijk..) Bollen die zich splitsen bloeien inderdaad ook slecht. Goed bijmesten is ook van belang voor een grote bol. Een beetje kali kan hierbij helpen. Narcissen zouden zonder probleem jaar na jaar terug moeten komen. Een klein beetje schaduw is geen probleem voor narcissen. Ik heb geen ervaring met voedingsbehoeften van narcissen..
 7. Het was meer het resultaat van te vroeg zaaien, en dus uit nood een grote gok om ze in de kas te zetten. Tot nu toe pakt het goed uit..
 8. Ik heb tussen begin februari en eind februari gezaaid. Als de tomaten opkomen zet ik ze gelijk onder een 45 watt blauw/rood groeilamp. Daar staan ze tot ze te groot worden om onder de lamp te staan. Daarna hebben ze op de vensterbank gestaan tot begin april. Toen werden ze te groot en heb ik ze naar de kas verplaatst. Begin deze maand hadden we een paar milde nachten, en die heb ik gebruikt om ze af te harden. Mijn kas is onverwarmd. Hij is bestraat met 30x30 tegels. Daarnaast staat er een grote bak met een lotus (en dus veel water) en een paar volle gieters. Zowel de stenen als het water nemen gedurende de dag warmte op, en geven die 's nachts weer af. Daardoor wordt het niet meer kouder dan zo'n 8-10 graden, zelfs als het buiten tegen het vriespunt aan ligt. Afgelopen nacht was het bijvoorbeeld op z'n koudst 8.6 graden in de kas. De meeste tomaten staan in 3 liter potten. Enkele vroeg gezaaide exemplaren staan al in 10 liter potten. Ik heb een fleece tentje gemaakt waar ze met z'n allen onder staan, dat helpt wel extra denk ik. Nu is het wachten op een paar droge dagen, zodat ik mijn kas wit kan kalken
 9. Mijn tomaten jungle in de kas.. plus de eerste vruchtjes .
 10. Geloof t of niet.. de tomaten in mijn kas beginnen vruchten te zetten. Geen idee of ze lekker gaan smaken, maar soit. Hier is het bewijs :
 11. Dankjewel ja ben blij met mn vijvertje. Ik zag de eerste kikker er al in zitten!
 12. Ik denk dat ik wel kan raden wat voor foute grap dat was Vind je druiven wel lekker? Je teelt ook wel eens dingen die je niet eens zelf lekker vindt.. Graag gedaan! Hoop dat ze t bij jou net zo goed doen buiten in de regen als bij mij vorig jaar! Je potten zijn ook erg mooi, daar gaan enkele van mijn tomaten in belanden De Mountain Magic planten zijn al semi-afgehard trouwens, ze komen uit de onverwarmde kas.
 13. Het klinkt alsof het weer een geslaagde dag was! heel jammer dat ik een keer moest missen, maar volgende keer ben ik weer van de partij hoor! Jootje, heel erg bedankt dat je het ruilhandeltje voor me hebt waargenomen! Hmmm verrassingsplant... Als ik vertel wat het is, dan is het geheim er af. Dus ik doe t maar in het klein: Het zou een Solanum aviculare kunnen zijn. Dat is een onderstam voor aubergines. En als je m daar niet voor gebruikt is t plant met heel mooi blad, paarse bloemetjes en oranje vruchtjes. Bit: yay, een Himalaya braam! Stekels of niet, dat is gewoon de braam die ik wil . En die k├Ânigliche Esther klinkt ook goed. Grote vruchten vind ik fijn.. Al dat gepriegel met die kleine besjes met pit is ook niet alles haha.
 14. Hallo allemaal . Ik heb weer eens wat foto's verzameld. Alles ligt er goed bij na een winter lang voorbereidingen. ^ Sierkers voor vroege snijbloemen staat in bloei. Deze vrolijkt de composthoop een beetje op : ) ^ Pruim Opal staat in bloei. Heb hem vorig jaar in een vaas vorm gesnoeid. Ben benieuwd of ik de wespen er dit jaar uit kan houden. ^ Fritillaria Persica doing it's thing erg mooi. Heb ik dit jaar voor het eerst. Goede snijbloem ook! ^ En zo ziet het er dan uit vanaf de kas gezien. ^ De vijver komt tot leven. De waterlelies beginnen weer blad te vormen, en het water is niet meer zo koud.. ^ Kersenbloesem on the way ^ Bijna rabarber eten! Op de MTFD krijg ik een vroeger soortje. Nom! ^ Het bed met de bloembollen ziet er goed uit.. wat een feestje. Zo af en toe neem ik wat mee naar huis... ^ ... en dat ziet er dan zo uit. ^ Pak Soi uit de kas Dat was 'm dan weer
 15. Volgende keer ben ik er weer bij hoor Angela! Hi Nasuada, dat kan helaas niet meer. Ik heb de planten al bij Jootje gebracht.
 16. Helaas kan ik zaterdag niet meer.. maar Jootje neemt mijn ruilhandeltje waar
 17. Angela, ik hoef er niets voor terug @ ALLEN: Zaterdag ben ik zelf niet fysiek aanwezig, maar kun je de door mij beloofde ruilacties ophalen bij Jootje!
 18. https://www.youtube.com/channel/UCST4Fx2CGACymYaXYqSav4A Een erg leuk kanaal over (moest)tuinieren. Professionele video's.
 19. Ja hoor Kibas! Ik wil wel Mizuna zaad van jou.
 20. Vorig jaar had ik de charentais. de plant heeft 3 meloenen van redelijk formaat geleverd, dwz, ietwat kleiner dan een galia. De eerste smaakte lekker, de andere twee waren ronduit vies. Ik ga t dit jaar nog een keer proberen, maar dan zorg ik dat ze meer zonlicht krijgen. Ik denk namelijk dat het daar aan lag.
×
×
 • Create New...