Jump to content

Debora

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Den Bosch
 1. Ik heb dit nog niet zo uitgebreid gedaan maar wbt de munt: ik heb er afgelopen herfst zeker 15 cm blad afval op gehad, dat waaide eigenlijk net die hoek in en werd dikker dan ik zelf had gedaan. Toen het wat warmer werd heeft mijn man een deel van het blad aan de kant geveegd en de munt komt mooi op nu!
 2. Samen met mijn dochter winterspinazie en tuinbonen gezaaid in de tuin. En bloemkool binnen voorgezaaid.
 3. Ik heb ook wel interesse maar zou ook de prijs en minimale hoeveelheid willen weten
 4. Welkom! Ik ben ook net nieuw hier
 5. Ik zou het nu doen. Dan heeft het mooi de tijd om te verteren voor dat je gaat zaaien
 6. Ik heb de helft van het teeltplan ongeveer af. Ik zet het hier neer voor mezelf maar als er iemand suggesties heeft hoor ik ze graag. Ik wil dus graag combinatieteelt toepassen maar dan wel zo dat ik ook aan wisselteelt kan doen. Het is natuurlijk een volkstuinvereniging en ik weet niet wat en waar de vorige eigenaar geteeld heeft. Dus de gewassen die het grootste risico vormen op ziektes wil ik graag roteren. Net uitgewerkt; de rechterkant van de tuin. Op de foto is het get. Deel waar al tegels liggen. Het zijn 6 bedden van ongeveer 1,20m bij 4,74m. Op de bovenste 3 bedden wil ik aardappelen gaan telen. Vroege en middenvroeg. Welk ras weet ik nog niet. In bed 1 plaats ik de aardappels in het midden op wat meer dan gepaste afstand en ertussen plaats ik erwten. Deze komen niet in het midden tussen de aarapprlen maar aan de kant van het pad, zeg maar. Op de kopse kant komen afrikaantjes en aan het einde goudsbloemen. De paden gaan niet helemaal tot het einde doorlopen maar 60cm ervoor eindigen als een soort " reuzen sleutelgaten". Eventueel kan ik bij bed 1 en 2 de goudsbloemen vervangen door spinazie. In bed 2 hetzelfde maar dan met prei In bed 3 hetzelfde maar dan met tuinbonen. In bed 4, 5, en 6 komen kolen. Ik heb nu zaden van bloemkool, broccoli, rode kool, spitskool, koolrabi, rucola en boerenkool. Ik ga de kolen afwisselen in grote en kleinere soorten en in een zigzagvorm planten, zodat ik ze groepsgewijs kan gaan telen met om de kolen heen: bietjes, snijbiet, stengelui, dille, hysop, tijm, bonenkruid, salie en rozemarijn. Ook spinazie wil ik ertussen. Ik wilgraag zoveel mogelijk bodem bedekken maar moet uitkijken dat de planten genoeg ruimte hebben. Ook zoek ik nig een voorteelt voor sommige kolen. Zat zelf aan sla te denken. Nu nog verschillende bonensoorten gaan combineren en ook nog wortel en pompoen. Ik heb aan de andere kant nog 5 bedden. Tomaat komt denk ik in de achtertuin.
 7. Debora

  Volkstuin, het begin

  Ik heb het inderdaad via de mobiel gedaan want daar stonden de foto's op volgende keer maar eerst op de pc zetten!
 8. Ik heb sinds 2 weken een volkstuin van 91m3. Het is nu helemaal kaal met een middenpad en aan 1 kant al wel paadjes van tegels. Op het linker deel heb ik vandaag de bedden uitgezet met touw. Dinsdag ga ik de paden wat uitdiepen en de bedden ophogen. Op de paden komen houtsnippers. Volgens de voorzitter van de vereniging heeft de vorige eigenaar de tuin altijd goed bijgehouden en bemest. De grond voelt ook goed aan, niet hard of juist zanderig. Alleen kon ik nergens een worm of kevertje ontdekken. Hopelijk komt dat omdat het braak ligt. Ik wil graag gaan mulchen maar zal dit voornamelijk met compost doen omdat onze vereniging vrij veel regels heeft wbt netheid. Dit is de tuin: In onze voor en achtertuin wil ik echt volgens de permacultuur gaan werken met meer vaste eetbare planten. Op de volkstuin zal het wat "traditioneler" worden maar ik wel veel gaan expirimenteren met combinatieteelt. Daar ben ik nu mijn plannen voor aan het maken. Als ze af zijn zet ik ze hier neer. Ik krijg de foto's niet gedraaid. Gek dat ze op de kop komen terwijl ik foto's upload die recht waren??
 9. Debora

  Ook nieuw!

  Zal ik zeker doen! Morgens eens kijken of ik ook wat foto's kan maken
 10. Toch wel een appel of een peer? Ik dacht dat ze meer zon nodig hadden. Maar nu ik er over nadenk: hier verderop in de straat staat ook een appelboom. Een die nooit gesnoeid wordt en waarvan de appels over de straat liggen... Schijnbaar zijn ze niet lekker [WINKING FACE] Zure kers, dat ga ik met mijn man overleggen. Hij lust ze graag maar de rest niet. Heel erg bedankt! Ga ik wat gerichter zoeken!
 11. Hallo, Onze voortuin is nu nog helemaal leeg. Het is een stuk van ongeveer 3 bij 3 m. We willen er graag iets eetbaars inzetten en ook planten die bijen etc aantrekken. Het liefst willen we in het midden iets hoogs zodat de inkijk ook wat minder wordt ( we wonen tegenover een school dus er komen 4 x per dag een boel mensen langs ). Eerst dachten we aan een krentenboompje of hazelaar maar die worden veel te groot. We hebben aan de voorkant van het huis alleen ochtendzon, om 13 uur is er alleen nog schaduw. Heeft iemand misschien suggesties? Alvast bedankt!
 12. Debora

  Ook nieuw!

  Dank je wel voor het welkom! Ik wil inderdaad ook graag meerjarige planten neerzetten. Nog even goed kijken welke en waar ik ze neer ga zetten. Groetjes!
 13. Debora

  Ook nieuw!

  Hallo, Ik kom me even voorstellen. Ik ben afgelopen lente begonnen met lezen over permacultuur en natuurlijk tuinieren. Kort daarna hebben we in de achtertuin 2 plekken toegewezen al mini moestuintjes. Dat beviel zo goed dat we dit willen uitbreiden tot een soort "voedselbos". Afgelopen week heb ik ook een volkstuintje toegewezen gekregen! 91m2 in totaal. Het is mooie grond! Ik kan er helaas niet al mijn permacultuur idee├źn op kwijt want de vereniging is vrij streng. Maar dat geeft niet. Ik ben al bezig met plannen, en wil zo veel mogelijk combinatieteelt toepassen. Ik verheug me al op het verjaar! We hebben 2 kinderen van 6 en 3. Die vinden het gelukkig ook allemaal erg leuk, dat wroeten in de tuin Ik hoop hier ook veel te leren en mee te schrijven.
×
×
 • Create New...