Ga naar inhoud

Debora's Blog

  • updates
    2
  • reacties
    3
  • bezoekers
    472

Eerste deel teeltplan


Debora

5907 weergaven

Ik heb de helft van het teeltplan ongeveer af. Ik zet het hier neer voor mezelf maar als er iemand suggesties heeft hoor ik ze graag.

Ik wil dus graag combinatieteelt toepassen maar dan wel zo dat ik ook aan wisselteelt kan doen. Het is natuurlijk een volkstuinvereniging en ik weet niet wat en waar de vorige eigenaar geteeld heeft. Dus de gewassen die het grootste risico vormen op ziektes wil ik graag roteren.

Net uitgewerkt; de rechterkant van de tuin. Op de foto is het get. Deel waar al tegels liggen. Het zijn 6 bedden van ongeveer 1,20m bij 4,74m.

 

Op de bovenste 3 bedden wil ik aardappelen gaan telen. Vroege en middenvroeg. Welk ras weet ik nog niet.

In bed 1 plaats ik de aardappels in het midden op wat meer dan gepaste afstand en ertussen plaats ik erwten. Deze komen niet in het midden tussen de aarapprlen maar aan de kant van het pad, zeg maar. Op de kopse kant komen afrikaantjes en aan het einde goudsbloemen. De paden gaan niet helemaal tot het einde doorlopen maar 60cm ervoor eindigen als een soort " reuzen sleutelgaten". Eventueel kan ik bij bed 1 en 2 de goudsbloemen vervangen door spinazie.

In bed 2 hetzelfde maar dan met prei

In bed 3 hetzelfde maar dan met tuinbonen.

 

In bed 4, 5, en 6 komen kolen. Ik heb nu zaden van bloemkool, broccoli, rode kool, spitskool, koolrabi, rucola en boerenkool.

 

Ik ga de kolen afwisselen in grote en kleinere soorten en in een zigzagvorm planten, zodat ik ze groepsgewijs kan gaan telen met om de kolen heen: bietjes, snijbiet, stengelui, dille, hysop, tijm, bonenkruid, salie en rozemarijn. Ook spinazie wil ik ertussen.

 

Ik wilgraag zoveel mogelijk bodem bedekken maar moet uitkijken dat de planten genoeg ruimte hebben. Ook zoek ik nig een voorteelt voor sommige kolen. Zat zelf aan sla te denken.

 

Nu nog verschillende bonensoorten gaan combineren en ook nog wortel en pompoen. Ik heb aan de andere kant nog 5 bedden.

 

Tomaat komt denk ik in de achtertuin.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...