Jump to content

impy101

Members
 • Posts

  250
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by impy101

 1. Volgens de advertentie (komt uit China) zijn de panelen 35W met een lum. efficientie van 1000W
 2. Ik weet niet wat voor potgrond hij heeft gebruikt. Normaliter gebruikt hij gewoon potgrond uit de supermarkt.
 3. Ik hoop dat het een beetje zichtbaar is
 4. Hallo beste tuinders, Ik heb mijn vader een oude terrarium van mij gegeven die hij nu gebruikt voor het opkweken van zijn tomaten en pepers. In die 1 meter bak zitten 2 LED panelen op zo'n 30CM hoogte van de planten. Om een of andere reden worden de blaadjes van alle tomaten en sommige pepers geel. Alsof ze verbranden. Ik weet dat die LED panelen warmte af geven, vandaar dat ik nu ook de ramen uit het terrarium heb gehaald voor ventilatie. De temperaturen in die bak zijn constant 25 graden en alsnog zie ik geen verbetering. Heeft iemand hier dit wel eens meegemaakt?
 5. Uitstekend recept. Makkelijk en tot nu toe heel goed resultaat. Ben benieuwd hoe het zal smaken over een paar dagen.
 6. Nog altijd op zoek. Bij de Lidl waren ze al uitverkocht :/
 7. Gewoon negeren. Er lopen hier rare figueren rond die niet nadenken voordat ze beginnen met typen. Die willen liever een hogere post-count dan kwalitatieve reacties achterlaten. Het is jammer dat ik nu geen auto heb (achterkant ligt er af na een aanrijding), anders was ik zeker een aantal plantjes komen ophalen.
 8. Mja, want alle mensen zijn zo triest dat ze andere mensen voor 50 cent gaan staan opgelichten. Oh, sorry, was even vergeten dat je op dit forum niks mag zeggen over zwakzinnige mensen en hun onnozele reacties. OT: verkoper heeft mij duidelijk gemaakt dat ik kan langskomen voor de planten. Kortom; lijkt mij prima betrouwbaar.
 9. Nog niks van je gehoord dus ik ga er van uit dat het niet meer door gaat, Balto. Kortom; ben altijd nog opzoek naar wat plantjes!
 10. Neem je tijd, Balto. Als je wat te koop hebt dan PM je me maar. Dan kom ik even langs. =)
 11. Hallo MTF'ers, Wegens heel slecht weer (enorme wind- en hagelbuien) zijn ongeveer iets meer dan de helft van al mijn peper en tomatenplanten gesneuveld. Natuurlijk is dit gewoon mijn schuld en had ik tot half Mei moeten wachten. Haastige spoed is zelden goed. Daarom ben ik opzoek naar nieuwe peperplanten (liefst super hots) en tomatenplanten in (de omgeving van) Amsterdam. Natuurlijk is niets gratis. Prijs komen we vast wel over uit!
 12. Was de schuur aan het opruimen tot ik zag dat ik nog van die Moestuin dingetjes had van de AH. 16 stuks om precies te zijn. Variatie van prei, wortel, diverse kruiden, andijvie, radijs etc etc etc. Kan worden opgehaald in Amsterdam. Hoef er niks voor terug, maar als je toch wat wilt geven; ik kan op het moment best 1 of 2 nieuwe peperplantjes gebruiken (het liefst super hot) of wat interessante zaden.
 13. Voor mijn vader ben ik opzoek naar vleesetende plantenzaden. Heb al rond gezocht in een aantal winkels, maar die verkopen die dingen niet. Heb alleen Venus Flytrap kunnen vinden bij de action. Heeft er iemand toevallig wat te koop/ruil liggen?
 14. Het waren toen ook nog maar zaailingen. Het zijn inmiddels heuze plantjes geworden:
 15. Een aantal plantjes zijn opgehaald. Nog maar 5 over.
 16. Doodgewone potgrond. In mijn geval van de Vomar. Maakt opzich niet uit wat voor grond je gebruikt. Gewoon een kwestie van goed natmaken (dat het bijna modder is), je perser goed vullen en dan persen.
 17. Hallo, Door een onverwachte on nog nooit ervaren ontkieming percentage van 100% (zaden van Stan gekregen) heb ik hier nu een heleboel rawit peperplanten liggen. Ik heb er in totaal 20 waarvan ik er zelf maar 4 nodig heb aangezien ik over een paar maanden ook vele andere pepersoorten ga planten. Mocht er iemand interesse hebben in een paar plantjes dan leg ik ze voor je opzij. (niet alle plantjes staan op de foto. Moet nog meer rolletjes persen.)
 18. impy101

  Nieuwe tuin

  "Ten tweede, grond, nu hebben we zandgrond, veel makkelijker te bewerken dan vette klei-achtige landbouw grond." Mja... Geef mij maar veel liever vette, klei-achtige landbouw grond. Zit veel meer voedingsstoffen in, houd veel meer vocht vast en je hebt een veel betere oogst. Je gaat er dus gewoon op achteruit qua grondkwaliteit.
 19. Geen probleem. Het heeft geen haast. Ben alvast het één en ander aan het kopen voor volgend jaar dus tijd zat!
 20. Momenteel opzoek naar 1 of 2 Seedling trays (zie voorbeeld onderin). Als het een tray is van 100+ cells is dan moet 1 wel genoeg zijn (2 is ook prima) of 2 á 3 trays met minder dan 100 cells. Prijs komen we heus wel over uit. Stuur maar een PM of post een bericht! Voorbeeld:
 21. Ik weet hoe dat is. Zag 2 maanden terug een plant met allerlei kleuren pepers (Hungarian Hot Wax) en kocht hem meteen. Waar heb je die van jouw gekocht?
 22. @Jorg... Mja... Ik wil hier verder geen details over kwijt, maar kijk even je contract na. Twee van mijn werknemers hebben in 2009 en 2011 beide een VPS gehad voor een onbekende periode bij Deziweb en hebben niet opgezegd volgens de "Deziweb procedure" waardoor ze nog eens 30 euro administratie kosten moesten betalen om daar weg te gaan. Ik meen dat één niet tijdig had opgezegd. Waarom die ander ook 30 euro moest betalen weet ik niet. Ik zal het morgen eens vragen. Kortom: doe je huiswerk. De huidige eigenaar is tenslotte een ongelikte beer (als ik de verhalen mag geloven).
 23. Dennis, het is niet totaal non-profit. Het is een goed beheerde forum dat zelfs vandaag de dag nog beheerd wordt door een semi-ervaren beheerder. Er komen inkomsten binnen d.m.v. Google Ads die mogelijk voor een groot deel (misschien wel alles) van de hosting kosten zorgen. Wat betreft de host; Deziweb. Prutsers zijn het. Dure prutsers zelfs. Heb de beheerder een tijd geleden een PM gestuurd met daarin een goude tip om over te stappen naar een betere en zelfs ietswat goedkopere host. Met het geld dat over blijft (als er geld overblijft) kan er weer andere dingen gedaan worden om het forum eventueel te verbeteren (denk hierbij aan een nieuwe, zelfgemaakte theme voor het forum of een heleboel nieuwe (eventueel betaalde) functies.) Er kan zelfs een MTF dag gefundeerd worden als er geld over zou blijven. Wie weet...
 24. Vandaag de dag post ik alleen nog maar in het V&A forum zodat ik niet onbedoeld tere zieltjes beledig (het is toch wat...) met mijn eerlijkheid. Ik maak wel een kleine uitzondering. Wat je moet weten van hosts: ze liegen om klanten te winnen en behouden. De echte reden dat het forum offline was: een systeem beheerder in het datacenter (waarschijnlijk de host zelf) had een foutieve configuratie doorgevoerd waardoor een aantal servers niet meer goed wilde functioneren. Pas na het juist herconfigureren van de fout deed alles het weer. Bron: Willem, medeweker in het Datacenter te Groningen.
×
×
 • Create New...