Jump to content

Eefje78

Members
 • Posts

  315
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid-Holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @ Bit, ja inderdaad! Mijn vriend is gek op aftreksels maken (ook van heermoes) en daarom mocht ik het eerder niet teveel weghalen....met als resultaat dat het inmiddels niet meer weg te halen valt
 2. Ik wordt zo moedeloos van de heermoes.... (brandnetels en zevenblad eten we wel; brandnetels om gier van te maken; paardebloemen, zevenblad en gras eet de cavia, maar die heermoes....)
 3. Bedankt voor het aanbod! 1 van de planten, in pot, heb ik enige tijd geleden binnen gezet. Daar beginnen de paprika's inmiddels toch rood te verkleuren. Mogelijk dat ik dus toch nog zelf zaad kan oogsten!
 4. Een vraagje: hoe/wanneer oogsten jullie paprikazaden? Ik weet dat je moet wachten tot de paprika rood is, maar dan? Kun je hem er dan meteen afhalen en de zaden eruit peuteren? Of is het beter hem zo lang mogelijk te laten hangen? Bedankt!
 5. Eefje78

  Ja ik wil!

  Mooie foto's! Heel leuk met dat groene busje, en op het strand. Gefeliciteerd!
 6. 15-20 min met de fiets, met de auto idem ivm stoplichten en om rijden. Het lijkt me echt ideaal een tuin dichterbij (bij huis!) te hebben, nu is het toch altijd een soort 'item' van 'we gaan naar de tuin'. Je loopt niet even de tuin in om te kijken wat je vanavond eens zal eten of om even wat onkruid te trekken. Maar het is niet anders op dit moment
 7. Zeker interesse!, helaas wel erg uit de buurt....Benzinekosten meegenomen kunnen we dan toch beter een paar baaltjes in de buurt halen . Inderdaad voor in de tuin! (Interessant trouwens, jullie huis-bouw project. Heb er ook weleens naar gekeken, lijkt me erg leuk. Lukt het goed?)
 8. Begin dit jaar heb ik wat zaadjes mogen ontvangen van de beroemde blokpaprika van Frans hier op het forum. Ik vind het geweldige planten, met veel paprika's, nogmaals bedankt Frans! Echter, het ziet er niet naar uit dat de paprika's nog op tijd gaan afrijpen naar rood. En dat betekent dat ik geen zaad kan oogsten helaas. Ik weet dat Frans de afgelopen jaren naar meerdere mensen zaadjes van deze paprika heeft verstuurd. Is er iemand (of Frans zelf natuurlijk, maar ik wil niet iedere keer dezelfden lastig vallen) die wel rode paprika's van deze plant heeft, en wat zaad voor mij zou kunnen oogsten?
 9. Weer mooie garten perle oogst En de enige Little October oogst van dit jaar (van het balkon ) Verder is dit nog leuk. Onze kruidenspiraal ziet er totaal niet uit zoals in boekjes beschreven is. Er staat wel rozemarijn, munt, citroenmelisse en mierikswortel in, maar verder is ie totaal overgenomen door 1 mega-courgetteplant die het blijkbaar enorm naar z'n zin heeft met z'n voetjes in al het materiaal wat we gebruikt hebben om de spiraal te vullen (en die als enige de slakkenvraat van het begin heeft overleeft) . Het zaad voor deze courgette kwam uit het buitenland, en hij geeft hele mooie lichtgroene courgettes. Het is jammer dat de meeste courgettes ten onder gaan (slakken?, niet bevrucht?, te vochtig?), anders had ie er denk ik al wel 60 gegeven. Maar nu hebben we ook af en toe een mooie. En verder hebben de aarbeienplantjes het enorm naar hun zin in de spiraal. Ze hebben hun uitlopers ook overal heen gegooid en ik heb ze lekker laten staan. Bijna alle gaatjes zijn nu gevuld met aarbeienplantjes . (De spiraal is ook alweer half ingestort, maar ik laat het, vind het leuk).
 10. Prachtige pompoenen! En die thee ziet er ook goed uit zeg.
 11. Eefje78

  Alles ok!

  Ik vind het wel een leuk experiment . Ik betaalde 1.90 voor 15 zaden (waarvan 1 plant het uiteindelijk gehaald heeft (op het balkon = geen slakken), die 1 klein pompoentje heeft gegeven maar ik denk niet dat die goed gaat worden want de plant is inmiddels ten onder aan meeldauw ). Als je ze voor een betere prijs ziet, mag je ze best voor me meenemen! Ik blijf het een leuk pompoentje vinden.
 12. Eefje78

  Alles ok!

  Wat een mooi bed met al die pompoenen! Ik heb een vraagje. Afgelopen voorjaar had ik zaden van Little October gekocht en er daarvan enkele naar jou gestuurd. Uit een eerdere update begreep ik dat ze het goed doen. Ik was zelf van plan om dit jaar zaden te oogsten (omdat Vreeken zo gierig is met het aantal zaden per zakje ). Maar bij mij is de oogst nogal mislukt... Ik wilde vragen of jij misschien een poging zou willen doen wat zaden te oogsten van deze pompoen? Ik begrijp dat je de ras-echtheid niet kunt garanderen met zoveel verschillende pompoenen in 1 bed , maar ik vind het toch een poging waard. Overigens schreef ik eerder dat de Garten Perles, waarvan ik het zaad van jou kreeg, het niet wilden doen. Althans, de bloemetjes werden niet bevrucht. Maar dat is toch nog helemaal goed gekomen! (zie mijn update van vandaag).
 13. Eefje78

  tomaatjes

  En uiteindelijk gingen toch de Garten Perle tomaatjes op het balkon het nog doen . Op een gegeven moment werden de bloemetje blijkbaar toch bevrucht, en met het warme weer van de afgelopen dagen zijn ze in grote getale afgerijpt. De pepers en paprika op het balkon doen het ook niet onaardig. Op de volkstuin hebben we weinig oogst dit jaar. Veeeel slakkenvraat. Ik was wat gedemotiveerd geraakt en een tijdje minder (ook hier op de site) geweest, met als gevolg dat het toen een soort oerwoud van onkruid was geworden . Nu maar weer bezig met een beetje opruimen .
 14. Leuk om toch nog Little October van m'n zaad te zien! (Bij mij zijn alle plantjes door de slakken verorberd )
×
×
 • Create New...