Jump to content

Manus02

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik gebruik nu een paar jaar lavameel in de moestuin. De bodemstructuur is duidelijk verbeterd en ook de heermoes is nagenoeg verdwenen. En dat zelfs bij gebruik overdag in plaats van bij volle maan...
 2. Dank voor jullie reacties! @ Pippi, ik ben grote fan van Charles Dowding, dank voor de link! Ik ga me vanaf nu niet meer zo druk maken over die wisselteelt!
 3. Mijn groentemoestuin is verdeeld in vier vakken (aardbeien en vaste planten staan apart). Twee vragen over wisselteelt: 1. Moeten kolen na peulen komen of juist andersom? Ik zie in de boeken dat er verschillende meningen zijn. 2. En is het beter om wortel na aardappel te doen ivm lossere grond? Nu volgt de aardappel de wortel op.
 4. Ik heb een moestuin met vier vakken (aardbeien en vaste planten staan apart). Twee vragen: 1. Moeten kolen na peulen komen of juist andersom? 2. En is het beter om wortel na aardappel te doen ivm lossere grond?
 5. In de vollegrond: spinazie, veldsla, nog wat eikenbladsla-plantjes gezet (met slakkenkraag). In de kas: winterpostelein, roodlof (sla) en chinese kool. Roodlof en chinese kool verhuizen straks naar moestuin.
 6. Dank voor jullie berichten, ik ga het proberen!
 7. Kan je aardappelen in de grond laten zitten en dan af en toe een maaltijdje rooien in de komende maanden? En dan wel al de plant afknippen ivm Phytophthera? Dan is de grond een soort 'bewaarkelder'. Soms spit ik op een oude plek van eerdere jaren een aardappel op die er heel goed uitziet.
 8. Twee vragen: 1. Op het veldje met bessen- en frambozenstruiken stonden wat aardbeien. Die moeten nu weg na drie jaar. Ik probeer me goed te houden aan de indeling in vier vakken (peul, aardappel, wortel, kool), maar waar moet ik nu een nieuw aardbeibed maken als ik de opvolging van die vakken niet wil verstoren? Moet ik toch naar een vijf- of zesvaksindeling misschien? 2. En dan nog over de plaats van de tomaten. Die schijnen niet bij aardappels te kunnen, maar het zijn toch allebei nachtschade-achtigen?
 9. Beste Weknow, Dank voor je reactie. Fijn dat ik nu verder kan met jouw suggesties. Er stonden al wel wat aardbeien maar die moeten nu worden verplaatst.
 10. Langs het moestuinpad tot aan de bessenstruiken is er ong. 60 cm onbeplant. Kan je hierlangs bladgroente zaaien, zoals slasoorten, of peterselie? Of is dat concurrentie voor de struiken?
 11. Dank voor je antwoord. Hoeveel kan je van zo'n plant afhalen per keer?
 12. Ik heb prachtige boerenkool op mijn nieuwe moestuin staan en ik verheug me straks op de oogst! Maar: hoe moet je boerenkool eigenlijk oogsten? De een zegt dat je het jonge blad van onderaf moet plukken, de ander zegt van bovenaf bij de kop. En kan je steeds opnieuw blad plukken?
 13. Jeroen81, dank voor de tip ik zet het in mijn agenda!
×
×
 • Create New...