Jump to content

Flos

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  in vlaamse velden
 • OCCUPATION
  Gedwongen gepensioneerd.
 1. Vorige week in het kookprogramma ,, dagelijkse kost ,, zijn er augurken ingemaakt zonder zout. Dus als hij het doet zal het wel kunnen zeker.
 2. Een paar weken terug hebben ze dat verkocht in de lidl Nederland. Ik heb er mij dan 2 planten aangeschaft,
 3. @pippi wie zegt dat het illegaal was? Het is zelfs langer in Nederland verkocht geweest dan in Vlaanderen. Het is niet dat je voor 1970 zonder helm op een motor zat dat je een misdrijf pleegde.
 4. Flos

  Even voorstellen

  Welkom op dit forum.
 5. @pippie mijn vader is er zelfs 92 jaar mee geworden. En dan zelf met een produkt dat al jaren uit de handel is genomem.
 6. Ik dompel mijn preiplantjes ik 50/50 insecten verdelger met water voor ze in de grond gaan. Snij ook de wortels een stuk af en het blad.
 7. Flos

  Hallo!!!

  Welkom op dit forum. Veel moestuin plezier.
 8. Flos

  Een prei of een ui

  Uien en prei zijn sowieso familie van elkaar. Misschien een kruising. Maar hoe noem je zo iets een aprei prui
 9. Ik heb het al op 07 juli ingemaakt. ( maar toen was ik nog niet op dit forum) en vandaag pas een pot open gedaan om te proeven. Fijn gesneden ajuin in het zuur. een tiental grote witte uien heb ik gepeld en fijn gesneden met de mandoline. Deze heb ik een nacht in de koelkast laten rusten met 250gr keuken zout er door gemengd. De volgende morgen zetten ik 1liter azijn met 1liter water op het vuur . Daar in deed ik een soeplepel citroen sap en 2 soeplepels suiker. Ik spoelde de ajuin grondig deed deze in de kokende azijn water vocht en bracht het weer aan de kook. Ik deed de ajuin in grote glazen potten en deed er wat azijnsap bij. Draaide die goed dicht en heb die laten afkoelen op zijn kop. 10 weken laten staan. Ongelooflijk lekker op een slaatje. Maar ook op een zelfgemaakte frikadel speciaal.
 10. @Speeds een hok gelijk jij het noemt was eigenlijk een vogelren. Van 244m2 aar de duiven vrij in rond vlogen. Dat is een stuk moeilijker om te beveiligen dan een standaard duiventil.
 11. Ik heb al 3 jaar zo een camera maar het is er nog niet van gekomen hem uit te testen. Nu is de garantie ook verstreken.
 12. Vandaag mijn bedje om knoflook te planten klaar gelegt. De teentjes gaan bij mij op 01 oktober de grond in.
 13. De bunzing hoor bij de predators. En is een van de gevaarlijkste in de lage landen. Ik zou ze liever niet in mijn tuin hebben. In de jaren negentig ben ik eens 42 duiven dood gebeten elke nacht een tot ik dat rotbeest heb kunnen strikken. Laat maar geen kleine kinderen in de struiken spelen. Bunzing bijten en lossen niet meer al sla je ze dood. Enkel met onderwater houden krijg je ze los. En een bunzing heeft zeker niet het karakter van een fret. Nee mijn vrienden zijn het niet.
 14. De gang gegraven onder de afsluiting is duidelijk het werk van een vos. Marter of bunzing gaat dit normaal niet doen die zoekt een gaatje waar hij door kan. Een vos sleept ook meerdere kippen naar buiten maar een niet van allemaal . De vogel die je gezien hebt kan een buizerd zijn of een kiekendief. Dit zijn roofvogels die ook van kadavers eten en op de geur van het bloed afkomen. Heel toevallig dat die twee dieren op de zelfde plaats op het zelfde moment jaagde. En een sperwer is maar zo groot als een duif die gaat nooit een volwassen kip aanvallen eerder kuikens.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...