Jump to content

help mijn winterui schiet door


wrc1

Recommended Posts

Mijn winterui SENSHYU YELLOW en shakespeare begint door te schieten. Ik knijp de bloemstengels eruit maar kan ik die uien nog wat laten staan, want er zitten nog geen zo'n grote bollen aan. Een speurtocht op internet levert mij tegenstrijdige berichten op. De ene zegt zo rap mogelijk oogsten en de andere zegt laten staan. Hebben jullie ervaring hier mee ? Graag jullie reactie.

Link to comment
Share on other sites

Ik zou ze oogsten zodra de bloemstengel redelijk lang is, maar wel nog zacht van structuur is. Dan heb je toch nog redelijk wat gewicht en eet je ze dus als bosuitjes.

 

Als je ze te laat oogst dan is de stengel taai en heb je er niks meer aan. Een bol zal zich niet meer ontwikkelen.

Link to comment
Share on other sites

Bij mij is de knoflook en de winterprei doorgeschoten, veel te warm geweest af en toe, denk ik. De uien (geen winterui, in het voorjaar deels gezaaid en deels gepoot) maken gelukkig nog geen bloemstengels.

 

Ik heb nog nooit winterui gehad, maar is het niet vrij normaal dat ze nu in bloei willen schieten? Je oogst winteruien toch niet op het zelfde moment als in het voorjaar gezette uien? Ik kan me zo voorstellen dat ze met die paar tropische dagen die we hebben gehad, nog wat eerder geoogst zouden moeten worden dan normaal (een maandje of wat voor de andere uien?) dus ik zou ze nu gewoon uit de grond halen.

Link to comment
Share on other sites

tja oogsten van begin mei maar niet alle uien zijn al even dik. Als ik de dikke wil oogsten hoe pak ik dit het best aan ? Het loof staat nog mooi groen ook dus ik dacht dat ze nog niet eind hun groeicyclus waren.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...