wouttie75 Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Ik open het topic om samen met de zelfvoorzienende BBQ-ers onder ons tips te delen !Tips, recepten, ideeën.... Rooster schoonmaken...* Leg het rooster een nacht in een vuilniszak met water en soda evt een klein beetje afwasmiddel..De volgende dag veeg je het vuil er zo af.* Geen staalborstel bij de hand, maak een prop van aluminium folie en borstel het rooster schoon als het goed heet is* Helemaal niets bij de hand, maar wel een zand/grindpad ? Camping in Frankrijk? Een paar keer op en neer over de steentjes dan is hij weer mooi. Een koude zone in je BBQ is soms lastig te creëren , een baksteen op zijn kant om de kolen af te schermen werkt flitsend... geen verkoold vlees meer maar wel lekker snel aan braden. Iemand nog meer tips !! Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wouttie75 Posted April 12, 2015 Author Share Posted April 12, 2015 Ik ben nog steeds op zoek naar het ultieme spare ribs recept !!!Sappig , mals , zoet , pittig smaakvol.... Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
balkontuinder Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Over de lengte opengesneden puntpaprika's met port salut erin. Rostirondjes doen het ook altijd goed op de bbq. En falafel. En natuurlijk kan de zelfgemaakte komkommersalade niet ontbreken! (komkommer in plakjes, lekkere dikke zure yoghurt, knoflook en dille) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaaizee Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 o dan denk ik dat ik je hiermee blij kan maken wouttie zout, zoet, zuur, bitter en scherp http://www.bluesmoke-bbq.nl/054_krabbetjes/oosterse_marinade_2.php ik heb laatst die chinees vijfkruidenpoeder gemaakt, wow echt wauw! Eet smakelijk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiFoglio Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Zo vroeg in de ochtend al aan een BBQ denken, ik krijg er spontaan trek van. Hierbij een aantal tips:- een vies rooster kan je een nacht op het gras laten liggen, de volgende ochtend is het makkelijk schoon te maken- laat vlees/groente lekker lang marineren (24 uur)- neem de tijd om briketten echt goed te laten branden (aslaag over hele briket heen) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 rook een visje/vleesje/kipje/ananasschijfje/appelschijfje/knolselderschijfje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loraine Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Of lekker op een red Cedar plankje om een aparte en subtiele rooksmaak aan je vlees, vis, groentes te krijgenBij intresse stuur maar even een pb Quote Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren." Link to comment Share on other sites More sharing options...
prettig gestoord Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Krieltjes bijna gaar koken, dan warm marineren in olie met zout, knoflook en sambal. Die op hun beurt of aan spiesjes rijgen of op een BBQ matje lekker grillen voor een super bijgerecht.Hier al jaren favoriet.Marinade kan ook met rozemarijn, thijm en knoflook in olie. Kan al de dag van te voren klaargemaakt worden trouwens! Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paginl Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Gooi houtige kruiden op de kolen om een heerlijk kruidige rooksmaak mee te geven aan je vlsee.Lavendel vind ik het lekkerste. Tomaat door 2 en dan het vruchtvlees met knoflook insmeren en mediterrane kruiden er over.Dan 15 min laten poffen in een alu papiertje. Je kan gewoon een koekenpan op de kolen gebruiken die oven vast is voor je aardappels of groente. Voor smokey grill burgers vet de hamburgers in met olie en blijf dat doen als ze op de grill liggen (helemaal lekker als je een rozemarijn tak gebruikt als kwast.LET WEL OP!!!! Dit geeft flinke vlammen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Loraine mag ik 2 plankjes bij je bestellen, 1 voor Dirk en 1 kosjer/halal.Tip vegeet geen kolen zoals ik, vergeetachtigheid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MnrProeven Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Ik ben nog steeds op zoek naar het ultieme spare ribs recept !!!Sappig , mals , zoet , pittig smaakvol.... Dit is echt het ultieme spare ribs recept Memphis style spare ribs . Je kan eenvoudig de oven voor de BBQ vervangen omdat het grootse deel van de bereiding in een afgesloten schaal afspeelt.Dan als laatste even op de grill van de BBQ.. heerlijk.. En gooi meteen wat aardappelen in folie op de kolen... heerlijkMemphis style spare ribs . .... Quote Never trust a thin cook....Lekker recept voor je eigen gekweekte groente ? kijk eens op proevenenruiken.nl .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krijnvanleeuwen Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Van de week spareribs gemaakt, 24 in de marinade em dan 2,5 op de bbq rond de 150 graden... Lekkerste ribjes tot nu toe! Marinade was olie, chilisaus, knoflook en bruine suiker... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geertlaurent Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Aardappelen in folie op de BBQ en zaligheid en daar dan dit bij: Snij de witloof in 2 stukken. Leg er kaas tussen en kruid wat af met peper en zout, 'plak' het witlof terug tegen elkaar. Snij de ham en leg die in de lengte van het witloof en rol het hoopje dicht. Doe er een klein beetje olijfolie over en dan hop de BBQ op Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estemy Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 ...- laat vlees/groente lekker lang marineren (24 uur)... Heb voor kerst een vacuüm marinade schaal gekregen. Volgens de instructies gaat de marinade nu binnen 30 minuten in de vlees. Dus spaart tijd (en ik hou heel erg van sterke marinade smaak, smakeloos vlees is een zonde van het geld). Maar mijn tips:-Dessert kun je ook op barbecue maken. Bijvoorbeeld jambollen (Lidl), krentebrood (of fruitbrood) of doghnuts (AH en zonder glazuur, suiker mag wel) kun je op de barbecue zetten. De suiker smolt en karameliseert en de brood wordt warm. Zelfs als het een klein beetje zwart wordt (normaal met de BBQ) is het heel lekker en makkelijk warm dessert.- Ik koop vaak een hele vis. Zet hem in de folie en vol de buik met kleine stukjes groente, kruidenkaas en/of paddenstoelen. Door de folie blijft het heel en door kruidenkaas wordt die altijd super smaakvol. Soms vangen we die vis zelf, vers is altijd nog lekkerder - Nooit gekruide vlees kopen uit de supermarkt. Zelf gekruid heeft minder zout en is veel lekkerder (als je weet wat je aan het doen bent). Vaak ook goedkoper.- Wil je iets goedkoop, kant en klaar en iets dat altijd lukt? Iets dat zelfs een kind kan maken? Dan kun je uit de AH vriezafdeling kant en klare Euroshopper kippenvleugels kopen. Heel goedkoop en lekker (maar niet zo gezond want ze zijn al gekruid en voor-gebakt). Quote Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Het BBQ-seizoen is goed dit jaar, wij hebben in ieder geval al heel vaak lekker gegeten. Maar ik zoek nog wel wat leuke manieren of recepten voor moestuingroent/fruit. Mag voor naast de BBQ, of voor er OP. Dus met maïs, tomaat, courgette, snijbiet, de 1e appels, aardappels, misschien al een pompoen? Etc. Geen gekochte zaken dus, naast wat kruiden of olie of dat soort zaken natuurlijk. Mag op een stokje, in aluminiumfolie, in een pannetje, etc. Er gaat hier natuurlijk altijd wel een varkens(spek-, ham-, karbonade-,)lapje op het rooster, maar ik zoek nu juist wat leuke recepten met moestuingroente. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
prettig gestoord Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Stukjes voorgekookte aardappelen marineren in olie, sambal,zout en knoflookStukjes voorgekookte aardappelen marineren in olie, thijm, rozemarijn, knoflook en zout Gewoon op zo'n tefal matje op de bbq Ook courgette, uien, champignons , mais en paprika gooi ik in een knoflook olie zout en peper marinade op die manier op de bbq. Wel even uit laten lekker voordat het op de bbq gaat, courgette verliest door het zou al flink wat vocht. Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna3 Posted August 26, 2015 Share Posted August 26, 2015 De groenten kan je rauw of eerste even geblancheerd in plakken van 5 mm of in zijn geheel op de barbecue leggen. Wel eerst even insmeren met wat olie. Courgette (gaat bij ons geblancheerd beter), venkel, lente-ui, babyprei, asperges (met citroenmuntdressing) etc. Maiskolf kan in z'n geheel op de barbecue uiteraard, voorgekookt of gewoon rauw (blad en draden verwijderen). Kontje eraf, prikker erin, olie/boter erop grillen maar Gepofte aardappel is ook lekker, en bietjes natuurlijk! Spiesjes met nieuwe aardappel, tomaat en halloumi (ja dat schijn je zelf te kunnen maken ). Recept komt uit het boek Veg!Voor 4 personen: 250g kleine vastkokende aardappels 450g halloumi200g kerstomaatjeslaurierblaadjes Marinade:3el olijfoliehandvol tijm (alleen blaadjes), fijngesnedenhandvol munt, fijngesneden1tl heldere honing1/2tl gedroogde chilivlokken Kook de aardappels met zout 8-10min tot ze bijna gaar zijn. Laat wat afkoelen.Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de grotere aardappels in tweeën of in vieren en de halloumi in blokjes van 2-3cm. Schep aardappel, halloumi en tomaat door de marinade en laat 10 minuten staan.Rijg aan een spiesje en doe tussen groente en kaas door een paar laurierbladeren. De barbecue moet middelheet zijn, de palm van je hand zou je 5-6sec boven de kooltjes moeten kunnen houden. Grill 10 minuten en draai ze af en toe tot de kaas en groenten heet zijn en zich blaren vormen aan de buiten kant. Voor bij/naast de barbecue. Wortel/biet/appel/venkelsalade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.