habapini Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Ik maak vruchtensappen met minder/tot bijna geen suiker maar met zoetstof. Ik bewaar dit in potten/flessen met een schroefdeksel die vacuüm trekken maar weet niet hoe lang dit dan houdbaar is. Lees overal dat normaal de suiker zorgt voor de houdbaarheid. Ik zou het zonde vinden als het gaat bederven. heeft iemand hier ervaring mee? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 28, 2013 Share Posted August 28, 2013 Ik doe er nooit suiker in, ook geen zoetstoffen. Er zit toch al suiker in de vruchten? Ik bewaar het op dezelfde manier, heb nooit een fles die niet meer goed is. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
habapini Posted August 28, 2013 Author Share Posted August 28, 2013 Oke bedankt voor je snelle reactie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
benetton Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 als ik eens nieuwsgierig mag zijn... over welke vruchtensappen heb je het dan? ook bv versgeperst sinaassappelsap dan ? Klopt het dat het moet koken, in de fles met schroefdeksel, ondersteboven laten afkoelen en klaar... Quote Een ware prutser/beginneling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piroska Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Ik doe er ook nooit suiker in. Ik pers het sap, verhit het (net niet koken of tot aan de kook) en dan gaat het in schone flessen. Laatst hadden we een flesje druivensap van 2 jaar geleden en die was nog goed. We doen hetzelfde met appelsap en een mix van die 2. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammetje Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Mijn ervaring is dat jam/sap zonder suiker sneller bederft als het eenmaal open is. Dus eten we het na openen lekker snel op Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.