Geplaatst: 28 augustus 201311 j Ik maak vruchtensappen met minder/tot bijna geen suiker maar met zoetstof. Ik bewaar dit in potten/flessen met een schroefdeksel die vacuüm trekken maar weet niet hoe lang dit dan houdbaar is. Lees overal dat normaal de suiker zorgt voor de houdbaarheid. Ik zou het zonde vinden als het gaat bederven. heeft iemand hier ervaring mee?
Geplaatst: 28 augustus 201311 j Ik doe er nooit suiker in, ook geen zoetstoffen. Er zit toch al suiker in de vruchten? Ik bewaar het op dezelfde manier, heb nooit een fles die niet meer goed is. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 6 oktober 201311 j als ik eens nieuwsgierig mag zijn... over welke vruchtensappen heb je het dan? ook bv versgeperst sinaassappelsap dan ? Klopt het dat het moet koken, in de fles met schroefdeksel, ondersteboven laten afkoelen en klaar... Een ware prutser/beginneling
Geplaatst: 6 oktober 201311 j Ik doe er ook nooit suiker in. Ik pers het sap, verhit het (net niet koken of tot aan de kook) en dan gaat het in schone flessen. Laatst hadden we een flesje druivensap van 2 jaar geleden en die was nog goed. We doen hetzelfde met appelsap en een mix van die 2. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 19 oktober 201311 j Mijn ervaring is dat jam/sap zonder suiker sneller bederft als het eenmaal open is. Dus eten we het na openen lekker snel op
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.