willy61 Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Hallo allemaal, ik heb geen idee of ik welkom ben op dit forum omdat ik geen moestuin heb.Wat ik wel heb is een fiets en ik rij wekelijks een rondje langs de groentestalletjes bij ons in de buurt, zodoendeheb ik veel groente en ben ik vorige week begonnen met wecken.Het gaat hartstikke leuk, heb al snijbonen, sperziebonen, rode bieten en wortelen geweckt.Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met wecken van erwtensoep of bruinebonensoep, kan dat? Het lijkt me zo tegenstrijdig want jemoet het deksel, de rand en de ring brandschoon maken terwijl bij het wecken het een en ander naar buiten wordt geperst. Dan komt dat tochtussen de ring te zitten? Ben benieuwd naar jullie reacties! Hartelijke groeten,Willy (zonder moestuin maar wel met heeeeel veel groente) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Ja hoor, dat kan makkelijk. Als je de ouderwetse potten hebt, dan vul je de potten tot een aantal cm onder de rand. De nieuwe potten kunnen voller. Het geeft bij de nieuwe potten niet of er wat tussen de rand komt, dat gaat gewoon goed. Erwtensoep weck je 90 minuten, en bonensoep 60 minuten op 100 graden. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
aalterse-willy Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Dit is wel goed om weten Jorieke, mercie. Mag ik ook eens vragen welk verschil er nu juist in de oude en nieuwe potten zit? Liefst met foto als het even kan.Wij hebben namelijk veel verschillende soorten potten en flessen. Ook van verschillende merken. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Nieuwe potten hebben een diepliggende deksel. Die van oude potten hebben een bolle deksel. Heb nu even geen fotos. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heleen1963 Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 soep kun je toch net zo goed invriezen ?? Je kunt de porties zo groot/klein maken als je wilt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
willy61 Posted September 4, 2013 Author Share Posted September 4, 2013 Er zitten toch wel een aantal voordelen aan soep wecken: géén ruimte in de vriezerje hoeft het niet te ontdooienik kan de potten makkelijk meegeven aan onze zoon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.