Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

We eten hier vaak chili con carne, dus ik heb m'n eigen nierbonen gezaaid...de eerste zijn bijna oogstbaar.

Hoe maak je nierbonen in?

Ik vind er weiniog over op internet.

Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!

Geplaatst:

Ja hoor. Gewoon een nachtje laten weken, en dan lang genoeg koken (evt. in een hooikist).

Zo doe ik dat ook met (droge) bonen die ik in de winkel koop. Met zelfgedroogde bonen heb ik het nog niet geprobeerd maar dat lijkt me hetzelfde te gaan.

Geplaatst:

Wij hebben dit jaar allerlei soorten droogbonen en de meeste bewaar ik idd droog

Maar ik ben van plan om de kievitsbonen (heb ik dit jaar voor het eerst) in een pittig tomatensausje in te maken.

De bonen zijn dan nog niet helemaal doorgedroogd, dus normaalgesproken zijn ze dan met een uurtje of zo wel gaar. Chilisaus maken van vers tomatensap, kruiden en peper, samen met de bonen nog eens 10 min. doorkoken en dan heet in hakpotjes. Moet lukken toch?

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...