Itoero Geplaatst: 5 september 2013 Geplaatst: 5 september 2013 We eten hier vaak chili con carne, dus ik heb m'n eigen nierbonen gezaaid...de eerste zijn bijna oogstbaar.Hoe maak je nierbonen in?Ik vind er weiniog over op internet. Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
Sovreze Geplaatst: 5 september 2013 Geplaatst: 5 september 2013 Net als elke andere boon: min. 120 minuten op 100 graden wecken, met daarvoor de bonen natuurlijk iets opgekookt in de pan. Quote
eenertjuh Geplaatst: 5 september 2013 Geplaatst: 5 september 2013 Miss een beetje een blonde vraag.Maar nierbonen zijn hetzelfde als de wel bekende kidney bonen? Quote
bio-fee Geplaatst: 5 september 2013 Geplaatst: 5 september 2013 Kun je ze niet gewoon bewaren als droogboon? Dat lijkt mij de makkelijkste optie. Quote
Itoero Geplaatst: 8 september 2013 Auteur Geplaatst: 8 september 2013 Als je bonen droogt, kan je die dan daarna nog zacht genoeg maken voor in de chili? Quote Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
bio-fee Geplaatst: 8 september 2013 Geplaatst: 8 september 2013 Ja hoor. Gewoon een nachtje laten weken, en dan lang genoeg koken (evt. in een hooikist).Zo doe ik dat ook met (droge) bonen die ik in de winkel koop. Met zelfgedroogde bonen heb ik het nog niet geprobeerd maar dat lijkt me hetzelfde te gaan. Quote
mw vogel Geplaatst: 10 september 2013 Geplaatst: 10 september 2013 Wij hebben dit jaar allerlei soorten droogbonen en de meeste bewaar ik idd droog Maar ik ben van plan om de kievitsbonen (heb ik dit jaar voor het eerst) in een pittig tomatensausje in te maken.De bonen zijn dan nog niet helemaal doorgedroogd, dus normaalgesproken zijn ze dan met een uurtje of zo wel gaar. Chilisaus maken van vers tomatensap, kruiden en peper, samen met de bonen nog eens 10 min. doorkoken en dan heet in hakpotjes. Moet lukken toch? Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.