Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik heb enkele dagen geleden knoflook ingemaakt in 10cl honing, 10cl sherry, 10cl wijnazijn en 10cl soyasaus.

Ik heb het even gekookt en in een glazen pot gedaan...24 uur op kamertemperatuur en dan de frigo in.

Ik merk net dat er inmaaksap tussen het deksel en de pot zit, het vacuum zuigen is dus niet gelukt.

Is dit veilig om op te eten of kan er botuline ontstaan? Ik heb al vaak gelezen dat knoflook sporen van Clostridium botulinum

kan bevatten.

Het is heel lekker maar ik vind nergens info over hoe men dit moet bewaren.

Dit is een mengsel van azijn suiker en alcohol...

Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!

Geplaatst:

Hmm, het eerste dat in mij opkomt - zonder er verder over na te denken, vergeef me - is dat suiker en alcohol een behoorlijke druk kan opbouwen i.v.m. vergisting. Is het wel vacuum uit het proces gekomen? Want ploppen doet zo'n mengsel bijna zeker als de deksel niet sterk genoeg is...

Geplaatst:

Hazo, daar had ik nog niet bij stilgestaan.

Dat kan goed de reden zijn dat er nu vocht tussen het delsel en de pot zit.

Kan het zijn dat de alcohol zich op zijn beurt omzet in azijn?

Als er al azijn aanwezig is, gaat de omzetting van alcohol naar azijn vrij snel denk ik.

Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...