Geplaatst: 27 december 201311 j Hallo. Ik heb dit jaar kersen op brandewijn gemaakt en wil die nu bij het ijs geven als ik visite heb voor mijn verjaardag. Echter iedereen moet nog met de auto terug naar huis. Hoe lang moet je ze verwarmen voor de alcohol er uit is en op welke temperatuur.
Geplaatst: 27 december 201311 j tsja, dat duurt een uur of twee op 90 graden, voor alles eruit is, dat wil je denk ik nietna een minuut of 20 is de 70% eruit
Geplaatst: 27 december 201311 j Temperatuur: m.i. tenminste op het kookpunt van alcohol (78,37 °C).Kookduur: ik vond verschillende getallen me t google, hoewel ordegrootte wel min of meer gelijk is. Enkele voorbeelden:http://www.alcoholinfo.nl/publiek/veelgesteldevragen/resultaten/antwoord/?vraag=9809http://www.culy.nl/inspiratie/kookmythes-feit-of-fabel/ Edit: deze post is gekruist met die van Robo.
Geplaatst: 27 december 201311 j Auteur allebei bedankt voor de snelle reactie. Ik ga er mee aan de slag.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.