Geplaatst: 4 januari 201411 j Pepers kan je ook in de woonkamer verbouwen.Gewoon een kamerplant Topic afgesplitst van: https://www.moestuinforum.nl/gedroogd-voedsel-bewaren-t11958.html http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 4 januari 201411 j Maar worden ze dan lekker? Ze krijgen dan toch een hoop minder licht als in een kas.
Geplaatst: 4 januari 201411 j Auteur Op het zuiden in de venterbank.Ze smaken goed ,hoor. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 4 januari 201411 j Wat leuk dat dat kan, zaai je ze zelf? En kan je me een ras aanbevelen?
Geplaatst: 5 januari 201411 j Ik heb ze ook al een paar jaar op de vensterbank. Gaat uitstekend. Zonnige vensterbank.Ik heb gelezen dat als je pepers een beetje 'slecht' behandeld, en regelmatig droog laat staan, dat ze dan héééter worden. Simpele gele en rode peper zijn loeiheet bij mij... Dit jaar voor het eerst een aantal pot pepers overgeplant naar volle grond: beduidend meer opbrengst.De gedroogde pepers heb ik gemalen (pjoe... weer on-topic) en in een gewoon conservenpotje gedaan. Niet vacuüm. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 5 januari 201411 j Auteur Alle pepers kunnen,hoor! http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 5 januari 201411 j Maar kunnen jullie me een ras aanraden wat lekker is? Het hoeft van mij niet loeiheet te zijn, maar ben wel dol op de smaak van sommige pepers. Het liefst zou ik er een hebben met de smaak van een Mdm. Jeanette, maar dan niet zo vreselijk heet!
Geplaatst: 5 januari 201411 j Het ras ! waar je om vraagt zal er leggen aan wat je zelf wilt hebben van mild(cayenne(gewone spaansepeper) tot erg heet ( b.v. piri-piri, habanero en Madame Jeanette) Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Geplaatst: 5 januari 201411 j Dat is het probleem een beetje, ik vind een gewone cayennepeper vaak niet veel smaak hebben, maar een Mdm. Jeanette vind ik vaak te heet, maar de smaak is heerlijk!
Geplaatst: 5 januari 201411 j Je zou zelf ook op speurtocht kunnen gaan... Je zoekt dan eerst op de Madamme Jeanettes, je kijkt welk soort die onder vallen... dan ga je vervolgens zoeken naar een peper in dezelfde soort maar dan met een minder hoog Scoville eenheden gehalte... Je bent dan vooral op zoek naar de meer aromatische pepersoorten.En als je die soorten gevonden hebt dan ga je op zoek naar mensen die daar misschien wel zaad van hebben voor je. Bijvoorbeeld hiér of op de peperfora. En onderweg kom je vast wel veel informatie tegen over hoe je de pepers het beste kan telen... Dat is dan ook weer mooi meegenomen.
Geplaatst: 5 januari 201411 j De Madame Jeanette dan niet rijp laten worden(of deels afrijpen) zou dan een keuze kunnen zijn. Of Alma paprika's de kleinere vruchten zijn pittiger dan de wat grotere. Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Geplaatst: 5 januari 201411 j Ik heb hem even opgezocht, dat lijkt me wel wat! Ik zag ook een peper die Cajun Belle heet, dat lijkt me ook wel wat. Ik denk dat ik gewoon een paar verschillende ga proberen!
Geplaatst: 5 januari 201411 j Dat is inderdaad een goed idee, ook is het handig om wat "vroegere" soorten erbij te hebben zodat je over het seizoen verspreid pepers kunt oogsten.Je kan dan aan het eind van het jaar kijken welke je het lekkerst vond en daar het volgend jaar mee verder telen (oftewel níet vergeten zaad te oogsten...).
Geplaatst: 5 januari 201411 j @Mibo, als je wil ? heb ik enkele Almapaprikazaden voor je.Stuur maar een pb bij intresse. Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Geplaatst: 6 januari 201411 j De Lemon Drop is 'cayenne-heet' en heeft heel veel smaak. Lekker fruitig.
Geplaatst: 6 januari 201411 j Afgelopen jaar heb ik piemento de padron gezaaid. Lekker pepertje. Niet heel erg heet, maar wel smaakvol. Gebruik ik er gewoon wat meer in een gerecht Ik heb nog wel wat zaad over.
Geplaatst: 6 januari 201411 j Bedankt voor de tips allemaal, ik heb een aantal zaden besteld en krijg er van Stan een paar, ik ga dit jaar de volgende proberen:Alma paprikaNumex suave orangeAji DulceAncho GrandeCajun belleLemondrops Als ze het allemaal goed doen heb ik voor de komende 10 jaar pepers
Geplaatst: 20 januari 201411 j Als je pepers binnen teelt, moet je ze dan met een kwastje bestuiven? Ik heb dat namelijk net geprobeerd met een paprikaplant, maar helaas heb ik per ongeluk het hele bloemetje eraf gesloopt (en ik was zo trots op het eerste bloemetje...).
Geplaatst: 20 januari 201411 j Je hoeft dan enkel even tegen de plant te tikken voor de bestuiving net als bij tomaat. Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Geplaatst: 20 januari 201411 j Ach, wat sneu... je eerste bloemetje om zeep helpen... tegen de stam tikken is genoeg voortaan... als het goed is, zie je het stuifmeel los gaan. Zo niet... heb je te vroeg getikt, en moet je de volgende dagen herhalen. Ik ga dit jaar ook weer wat nieuwe pepers uitproberen, elk jaar een paar andere. Ze komen uit de blije zadentas, maar ik weet de namen nog niet uit mijn hoofd. De Malawi birdseye van afgelopen jaar waren echt leuk. Kleine plantjes, met kleine decoratieve pepertjes. Op de vensterbank echte aandachttrekkers, en gedroogd erg leuk in een potje, en verder gewoon lekker heet. Die gaan we dit jaar weer zaaien, mijn man was er ook verliefd op. Volgens mij vergeten daar een foto van te nemen (en dat voor iemand die elke scheet op de foto zet... ha, ha...) Als ik trouwens meer aroma en minder heet wil, laat ik een peper in zijn geheel meedrijven in een gerecht, zonder te kneuzen. Dat had ik geleerd met kennismaken met Mme Jeanette, en dat pas ik nou algemeen toe. Wil ik heet, dan neem ik gemalen peper, waar ook de zaden in meegemalen zijn. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 20 januari 201411 j Werkt dat echt? Ik heb het wel meer gehoord, maar een hele madam Jeanette is voldoende om het hele Nederlandse politiekorps van traangas te voorzien, ik ben zo bang dat gelijk mijn hele maaltijd oneetbaar wordt! Ik ben wel gek op het aroma van Mdm. Jeanette, maar als ik een klein stukje meefruit staan de tranen in mijn ogen alleen van de baklucht....
Geplaatst: 20 januari 201411 j Hier ook hoor. Ik maak de pepertjes met rubberen wegwerphandschoentjes aan schoon, snij ze in kleine stukjes en vries ze in. Ik doe echt maar een paar kleine stukjes bij een gerecht, anders wordt het echt veel te heet en oneetbaar. (Wijze les gekeerd vorig jaar: ik had ze vorig seizoen voor het eerst, en had ze de eerste keer zonder handschoentjes schoongemaakt... heb 3 dagen vreselijke pijn aan mijn vingers gehad!!) Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!
Geplaatst: 20 januari 201411 j @Mibo: Ja, dat werkt echt. Dus een compleet gave peper bovenop je soep of saus laten drijven. NIET snijden of kerven. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.