Posted February 9, 201411 yr Op verzoek Gevuld pompoentje/courgette (Table Gold) Snijd het kapje van de pompoen/ronde courgette en haal de zaden en draden eruit.Kapje er weer op zetten en 4 minuten op 700 w in de micro-oven. (de vrucht is ter grootte van een netmeloen) Intussen een uitje bakken met 1 eetlepel tomaten puree en je lievelingskruiden(ik heb er kerrie op gedaan en peper)Een knackworst of bockworst in stukjes snijden en erbij gooien. (je kunt ook spekjes uitbakken of gehakt rul bakken....what-everrrrrr). pompoen uit de magnetron halen en vullen met de pan-inhoud en er geraspte kaas doorroeren. Kapje er weer op en nog 1 minuut in de micro op vol vermogen. Lekker smullen
February 9, 201411 yr Dank Geedee! Zit daar maar 1 eetlepel tomatenpuree in? Ik ga het morgen proberen met een van de kleintjes die ik heb... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
February 9, 201411 yr Lijkt heel lekker! En ziet er mooi uit. Weet je misschien ook de tijden die je in de oven nodig hebt om de pompoen gaar te krijgen? Ik heb geen magnetron namelijk.. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
February 9, 201411 yr Ziet er leuk uit. Maar volgens mij is dit geen harde pompoen. Ik heb voor dit jaar Table King gekocht: een bewaarcourgette noemen ze het. Ik denk dat Table Gold de gele variant ervan is. Dit recept zal ik volgend jaar weer omhoog lepelen als ik zelf van die dingen heb. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
February 9, 201411 yr Author Ja Appelvrouw ik had er maar 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree doorheen gedaan, maar als meer jou lekkerder lijkt....leef je uit...bij dit recept mag/kan alles....nou ja veel in elk geval. Jasmin het is inderdaad geen harde pompoen maar toch heeft hij wel een stugger schilletje dan de courgettes. Dit receptje heb ik ook al eens met een pattison gedaan; ging ook. en het gaat ook met zo'n ronde witte courgette én ook met de table green; daar heb ik t vorig jaar mee gemaakt. Piroska nee, oventijden ben ik geen kei in; ik zou dan nog eerder het hele ding in het water mikken(zoals bij die spaghettipompoen) en dan een 15 minuten laten doorkoken en dan pas opensnijden en uithollen en met reeds warme vulling vullen. In de oven verbrand misschien de buitenkant?(Geedee is niet zo'n keukenprinses vandaar ook dit 10 minuten receptje ) Edited February 10, 201411 yr by Guest
February 10, 201411 yr Ach ik ga het wel proberen tzt eerst mooie kleine pompoentjes kweken.. Als de oven niet te heet staat zal de buitenkant niet verbranden denk ik. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
February 10, 201411 yr Nee, en je kunt het pompoentje ook in alufolie verpakken..dat doen ze hier wel eens met grotere pompoenen en een vulling van knoflook, brood en (blauwe) kaas... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
September 19, 201410 yr Author Ik heb weer een paar kleine pompoentjes dus ff dit topic een schop omhoog
September 22, 201410 yr Pattison en die maat pompoen rond de 25 tot 30 min op 180 tot 200 graden in de (hete lucht)oven(45 min moet ook nog goed gaan). Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.