Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Het zijn frigo plantjes ik heb ze eind januari gekocht en zolang in een grote bak gezet.

Ik heb de plantjes begin maart verplant in de bakken waar ze nu in blijven staan.

De aanhouder wint...niet geschoten is altijd mis!

Geplaatst:

Jawel, prima. Maar wáár ? Kortom, onder welke temperaturen ? Had je ze binnen staan ? Staan ze sinds de aankoop gewoon buiten ?

 

Heb je ze lang binnen gehad, dan is zulke vroege bloei bij frigo-plantjes niet zo gek. Niet de bedoeling. Aardbeien horen buiten. Of om eerder bloei te krijgen kun je ze ook warmer houden ja ( kasteelt enzo ), vooral omdat het frigo planten zijn, hebben ze hun noodzakelijke koudeperiode al gehad. Ze zijn gewoon echt vroeg bij jou nu. Lekker naar buiten toe dus, en dat remt de snelheid wel wat.

Florence draagt eigenlijk gewoon in juni en best lang trouwens.

Geplaatst:

Bit ik heb ze in januari gekocht frigo planten, en ze staan dus vanaf die tijd gewoon buiten.

Ik heb ze ook niet afgedekt voor de vorst.

Maar moet ik de bloesem er nu wel of niet uitknippen? De plantjes zijn naar mijn mening nog klein.

De aanhouder wint...niet geschoten is altijd mis!

Geplaatst:

Hier ook al diverse soorten aardbeien met echte draagbloemen, appelsientje. Er zat in januari al bloei in sommige, maar dat is weer afgestorven/ingedroogd. Ik zie wel wat er van komt. Laat bij de eenkeerdragers alles zitten. Het ergste dat kan gebeuren is dat de eerste bloemen zich niet tot mooie vruchten ontwikkelen. Verwacht toch wel goede oogst, want de bloei zet echt nog wel even door.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Geplaatst:

Er is wel wat van een bloemaanzet te zien, maar dat zal zo vlot ook niet gaan lijkt me. Die bloeien niet volgende week al lijkt me.

Geplaatst:

Toch wel, Bit. Nog niet volop, maar vandaag stonden er al wat bloemetjes open. Vooral de 7 "kindjes" van de Gariguette, die ik verleden jaar van jou kreeg.

Maar ook nog van een ander ras. (Van een aardbeienteler hier in de buurt voor de handel). Gewoon in de tuin.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

  • 1 year later...
Geplaatst:

Gisteren 4 plantjes van deze soort van iemand gekregen, die heeft in zijn tuin er heel wat van staan. Ik ben totaal niet bekend met aardbeiplantjes, alleen de vruchten maar hij zei dat deze soort winterhard is, dus gewoon buiten kan blijven en ook in potten kan, dit kopt? Moet je ze in de winter afdekken?

 

En wat betekent 'doordragend'? En moet je deze soorten stekken om de oude plantjes het volgende jaar te vervangen of zijn ze idd winterhard en lopen ze volgend jaar weer uit, als ze de winter overleven?

Geplaatst:

Aardbeien kunnen prima in de winter buiten blijven. In potten kunnen ze wat minder vorst aan dan in de volle grond. Ik heb ze nog nooit afgedekt en hier blijven ze gewoon leven. Elk jaar stekken voor behoud van de plant is dus niet nodig. Wel zijn de planten na 3 jaar over hun hoogtepunt qua productie. Daarom is het goed om wel stekken te nemen voor al je planten over hun top zijn.

 

Doordragers geven steeds wat vruchten verspreid over een periode van maanden. Junidragers geven in een keer alle vruchten, afhankelijk van het ras vroeg, middenvroeg of laat in 'juni. ' Florence is een laat ras.

Geplaatst:

Dus alle bloemen die opkomen worden vruchten en daarna geeft ie geen bloemen meer begrijp ik?

 

Hoe stek je deze plantjes dan, want wellich is dat een idee om volgend of het jaar erop te doen, zodat ze elkaar steeds op blijven volgen. Moeten ze eigenlijk perse zon hebben, of kunnen ze ook in de schaduw? Dan zou het voor mijn voortuin op het noorden ook leuk zijn.

Geplaatst:

Een aantal uur zon is echt wel nodig. Hoe meer hoe beter. Anders krijg je zure aardbeien. Op t noorden gaat lastig worden. Stekken doe je door de uitlopers (Google dat maar) op (dus niet in) de grond te leggen met een steen. Zodra ze geworteld zijn kun je de stek losmaken van de moederplant. Stek alleen van gezonde planten.

Bzzzz...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...