Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Botulisme


renatutje

Aanbevolen berichten

Dag allemaal.

Ik ben pas begonnen met wecken en inmaken en heb al een aantal heerlijke recepten uitgewerkt. Ik geniet ervan om op deze manier met eten bezig te zijn. Leuk om te eten, om weg te geven en om te maken.

 

Echter .... Ik ben nog een groentje. Ik lees overal waarschuwingen over botulisme , maar ook dat het risico op botulisme vanaf een bepaalde zuurgraad niet aanwezig is.desondanks raadt het Voedingscentrum het af, om groentes thuis te wecken.

 

Kan ik door toevoeging van azijn aan het kookwater, het risico op botulisme verkleinen?

 

Ik hoor graag tips, uitleg , adviezen etc!

Groet renatutje

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Kan ik door toevoeging van azijn aan het kookwater, het risico op botulisme verkleinen?

 

 

 

Volgens mij wel, maar je wilt natuurlijk niet al je eten zuur laten smaken. Ik heb zonder wecken peultjes op zuur gezet: prima te eten, wel even het zuur afspoelen, en de peultjes in salade verwerkt. Ook rode kool op zuur (zonder wecken) ingemaakt, ook prima te eten na een spoeling. Gedroogde tomaten (gekocht) eerst in azijn gekookt, en daarna op olie gezet: prima te eten. Ook nog minitomaatjes en courgette op die manier ingemaakt. Verder niet, want al je groenten op zuur is ook niks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...