Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Botulisme


renatutje

Recommended Posts

Dag allemaal.

Ik ben pas begonnen met wecken en inmaken en heb al een aantal heerlijke recepten uitgewerkt. Ik geniet ervan om op deze manier met eten bezig te zijn. Leuk om te eten, om weg te geven en om te maken.

 

Echter .... Ik ben nog een groentje. Ik lees overal waarschuwingen over botulisme , maar ook dat het risico op botulisme vanaf een bepaalde zuurgraad niet aanwezig is.desondanks raadt het Voedingscentrum het af, om groentes thuis te wecken.

 

Kan ik door toevoeging van azijn aan het kookwater, het risico op botulisme verkleinen?

 

Ik hoor graag tips, uitleg , adviezen etc!

Groet renatutje

Link to comment
Share on other sites

 

Kan ik door toevoeging van azijn aan het kookwater, het risico op botulisme verkleinen?

 

 

 

Volgens mij wel, maar je wilt natuurlijk niet al je eten zuur laten smaken. Ik heb zonder wecken peultjes op zuur gezet: prima te eten, wel even het zuur afspoelen, en de peultjes in salade verwerkt. Ook rode kool op zuur (zonder wecken) ingemaakt, ook prima te eten na een spoeling. Gedroogde tomaten (gekocht) eerst in azijn gekookt, en daarna op olie gezet: prima te eten. Ook nog minitomaatjes en courgette op die manier ingemaakt. Verder niet, want al je groenten op zuur is ook niks.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...