Geplaatst: 10 januari 201510 j Dag allemaal.Ik ben pas begonnen met wecken en inmaken en heb al een aantal heerlijke recepten uitgewerkt. Ik geniet ervan om op deze manier met eten bezig te zijn. Leuk om te eten, om weg te geven en om te maken. Echter .... Ik ben nog een groentje. Ik lees overal waarschuwingen over botulisme , maar ook dat het risico op botulisme vanaf een bepaalde zuurgraad niet aanwezig is.desondanks raadt het Voedingscentrum het af, om groentes thuis te wecken. Kan ik door toevoeging van azijn aan het kookwater, het risico op botulisme verkleinen? Ik hoor graag tips, uitleg , adviezen etc!Groet renatutje
Geplaatst: 11 januari 201510 j Kijk eens hier b.v. : gedroogde-tomaten-in-olie-en-botulisme-t9770.html?hilit=botulisme , soepgroenten-wecken-t6401.html?hilit=botulisme. Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Geplaatst: 11 januari 201510 j of op weckonline wij wecken groenten zonder zuur of suiker in een snelkookpan op 120 graden, geen botu maar ook wel minder smaak, maarja, je moet toch wat als de vriezers vol zijn
Geplaatst: 12 januari 201510 j Kan ik door toevoeging van azijn aan het kookwater, het risico op botulisme verkleinen? Volgens mij wel, maar je wilt natuurlijk niet al je eten zuur laten smaken. Ik heb zonder wecken peultjes op zuur gezet: prima te eten, wel even het zuur afspoelen, en de peultjes in salade verwerkt. Ook rode kool op zuur (zonder wecken) ingemaakt, ook prima te eten na een spoeling. Gedroogde tomaten (gekocht) eerst in azijn gekookt, en daarna op olie gezet: prima te eten. Ook nog minitomaatjes en courgette op die manier ingemaakt. Verder niet, want al je groenten op zuur is ook niks. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.