Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Rode wijn azijn: rode spul randen laten zitten?


Mariekeenfrance

Recommended Posts

de rode wijn azijn die ik v/d zomer heb gemaakt is erg goed gelukt. Nu heb ik hem voorzichtig over gegoten in een schone fles. Mijn vraag is nu; kan ik het rode spul wat zich heeft gevestigd langs de randen van het vaatje laten zitten voor de volgende ronde, of vaatje schoonmaken? Wat denken jullie?

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Link to comment
Share on other sites

Ja, is herkenbaar.

Dat is de aanslag van de kleurstoffen en de tannines in de rode wijn. Is ook vaak terug te vinden in de fles bij heel oude wijnen. Door het lange staan en bij de azijn het verzuren slaan die kleurstoffen neer op de wand van de fles.

Geeft op zich geen negatieve smaak of bijwerkingen voor een volgende ronde, maar ziet er minder goed uit.

 

Schoonmaken kan met één Steradent tablet (of twee afhankelijk van de grootte van de pot) of met soda en warm water.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...