Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Rode wijn azijn: rode spul randen laten zitten?


Mariekeenfrance

Aanbevolen berichten

de rode wijn azijn die ik v/d zomer heb gemaakt is erg goed gelukt. Nu heb ik hem voorzichtig over gegoten in een schone fles. Mijn vraag is nu; kan ik het rode spul wat zich heeft gevestigd langs de randen van het vaatje laten zitten voor de volgende ronde, of vaatje schoonmaken? Wat denken jullie?

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, is herkenbaar.

Dat is de aanslag van de kleurstoffen en de tannines in de rode wijn. Is ook vaak terug te vinden in de fles bij heel oude wijnen. Door het lange staan en bij de azijn het verzuren slaan die kleurstoffen neer op de wand van de fles.

Geeft op zich geen negatieve smaak of bijwerkingen voor een volgende ronde, maar ziet er minder goed uit.

 

Schoonmaken kan met één Steradent tablet (of twee afhankelijk van de grootte van de pot) of met soda en warm water.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...