Jorieke123 Geplaatst: 13 januari 2016 Auteur Geplaatst: 13 januari 2016 Ik kan wat runderzakeinden bestellen, mocht er iemand interesse hebben dan bestel ik wat meer en kan ik er wat opsturen per briefpost. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 13 januari 2016 Geplaatst: 13 januari 2016 Ja, wil ik wel Heb je dan ook nog een kilo nek voor me? *Dan is 'ie klaar tegen de tijd dat de lomo op is * (Kan dat van het tweede varken, dan kan het in 1 keer opgehaald. Of blijft dat wel zo lang goed in de koeling?) Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 13 januari 2016 Auteur Geplaatst: 13 januari 2016 Van het 2e varken kan niet meer, alle nekken zijn gereserveerd Maar van het 1e varken kan wel, als je me zegt welk recept je wilt volgen dan wil ik het hier wel alvast met zout en kruiden in een sealzak doen? Tenzij je dat zelf heel leuk vindt om te doen natuurlijk Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 13 januari 2016 Geplaatst: 13 januari 2016 Nou heel graag Doe maar een recept dat jij zelf lekker vindt, want ik hou zoals gezegd wel van verrassingen. En lekker wordt het sowieso (Ik hou van sterk gekruid). Doe er trouwens ook nog maar een pond lever bij, als je dat nog hebt (van de 2e). Om te koken, als beleg. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 14 januari 2016 Auteur Geplaatst: 14 januari 2016 En dan wil je 1 zo'n zakeind? Ik heb nog gevraagd hoe lang ze zijn, dat stond er niet bij. Als je er kleinere coppa's mee maakt, dan kan je er vast 2 of zelfs 3 met 1 zakeind maken. Je kunt ze wel heel lang bewaren in je koelkast (met een dubbele of zelfs 3-dubbele zak er omheen ) Ik noteer je dan voor een kilo nek, die ik meteen mee kruid/zout met die van mij, en een pond lever. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 14 januari 2016 Geplaatst: 14 januari 2016 Mooi zo; en ja, 1 is voorlopig genoeg. Dan vries ik in wat ik over heb. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 14 januari 2016 Auteur Geplaatst: 14 januari 2016 Door al dat gepost in dit topic, had ik zin om een Coppa aan te snijden Natalie, had jij die van jou al geprobeerd? Zie hier, 800 gram prachtig vlees:(hing 2 maanden te drogen) Het is erg leuk om nieuwe dingen te leren maken, maar het is ook erg leuk als het na een paar keer gewoon steeds goed is. Dat je weet hoe iets moet Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
henkg Geplaatst: 14 januari 2016 Geplaatst: 14 januari 2016 Wat ziet dat er mooi en lekker uit. Die vet-adertjes in het magere middenstuk! Ik kan het vanaf hier niet proeven, maar het lijkt me perfect.Zwolle is niet zo ver, misschien vind je in Jonnie Boer een afnemer van je producten ... Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
Jorieke123 Geplaatst: 21 januari 2016 Auteur Geplaatst: 21 januari 2016 Bedankt Henk, op de Moestuinforumdag mag je komen proeven (van een ander stuk, deze is dan allang op ) Speets: ik heb de zakeinden binnen. Nu het vlees nog Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 21 januari 2016 Geplaatst: 21 januari 2016 Mooi! Nu nog even flink dooreten om de vriezer op tijd leeg te hebben Hoeveel tijd heb ik nog?(En wanneer is ongeveer de volgende gelegenheid?) Gister weer een stuk pancetta uitgebakken: lékkerrrrrrr En het vet bewaard voor allerlei andere lekkere dingen: duifje, ommeletje, aardappels enz.Echt een aanrader, maar ik heb er wel veel meer kruiden/specerijen doorheen gedaan dan in het recept stond Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Jorieke123 Geplaatst: 21 januari 2016 Auteur Geplaatst: 21 januari 2016 Je hebt nog 2 weken, moet lukken! Daarna is het even rustig hier, er staat nog niets gepland. Eerst deze drukke weken door Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 25 januari 2016 Auteur Geplaatst: 25 januari 2016 Ik heb de specerijen en het zout klaarstaan voor 3 kilo aan Coppa. 2 voor mijzelf, 1 voor Speets. Laat maar komen, dat vlees (vanmorgen het varken pas weggebracht naar de slager....) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 25 januari 2016 Geplaatst: 25 januari 2016 Wanneer heb je weer vlees hiervoor? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 25 januari 2016 Auteur Geplaatst: 25 januari 2016 Misschien eind feb. wel weer. Van een volwassen wolvarken ook, maar dan moet ik er nog wel meer van verkopen. Van het hele varken zeg maar Anders wordt het wat later. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 25 januari 2016 Geplaatst: 25 januari 2016 Zou mooi zijn als ik hem op de MTFD mee zou kunnen nemen ik weet niet of dat stuk dan al vergeven is?Ik zou het alleen wel fijn vinden als je die dan net zoals nu met die van Speets vast klaar/geseald kan maken? Jij hebt meer ervaring dan ik Ik zou je dan mijn eigen specerijen mix kunnen opsturen.Heb ik daarna dan ook nog zo'n zak nodig? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 25 januari 2016 Auteur Geplaatst: 25 januari 2016 Ik weet nog niet wat we doen qua slachten voor de MTFD, maar dat zou kunnen dan. Ik kan het dan zeker al in een plastic zak doen met specerijen, maar ik gebruik dan wel van eigen voorraad, als jij laat weten waar je mee wilt kruiden. Opsturen kost weer postzegels en gedoe Je hebt dan nog wel zo'n zakeind nodig ja. Dat is de darm waarin hij droogt. Heb je een ruimte waarin je vaker zaken droogt? Want tegen de tijd van de MTFD is het alweer een stuk warmer en droger, en kan je hem niet meer zomaar overal ophangen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 25 januari 2016 Geplaatst: 25 januari 2016 Hij zou alleen op zolder kunnen? Quote
Jorieke123 Geplaatst: 26 januari 2016 Auteur Geplaatst: 26 januari 2016 Op het vleesforum (charcuterie en worst) staat dit: Een ruimte die ongeveer 12-17 graden is met een luchtvochtigheid van rond de 75% (Kelder/ Zolder of een kast) Maar zodra het buiten warmer wordt, gaat een zolder al hard mee qua temp. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 26 januari 2016 Geplaatst: 26 januari 2016 Ik heb denk ik ook al een beter plekje verzonnen daar kom ik iedere dag en daar is het zeker koel. Luchtvochtigheid word misschien iets lastiger maar zien wel.Maar ik denk dat ik toch ook mijn eigen kruidenmix wil proberen ik ben namelijk nogal benieuwd hoe die zou worden op gedroogd vlees. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 26 januari 2016 Auteur Geplaatst: 26 januari 2016 Ok, en nitrietzout heb je er ook bij? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 26 januari 2016 Geplaatst: 26 januari 2016 Nee die zou ik nog moeten kopen. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 28 januari 2016 Auteur Geplaatst: 28 januari 2016 Ok, nou daar hebben wij wel een zakkie van staan Speets; je coppa zit in de zak met kruiden/zout hoor: (lelijke foto met flits, sorry) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 30 januari 2016 Auteur Geplaatst: 30 januari 2016 Zo ligt alles er nu bij Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 30 januari 2016 Auteur Geplaatst: 30 januari 2016 Ik heb een nieuwe snijmachine! Eentje echt voor (fijne) vleeswaren, hij zoeft door een harde coppa! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 30 januari 2016 Geplaatst: 30 januari 2016 O fijn, dat wil ik ook wel Dat scheelt een hoop moeite en ergernis En die coppa ziet er ook prima uit ... Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.