Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Walnoten en Eekhoorns


heupink

Recommended Posts

Ik woon prachtig buitenaf in een bosrijke omgeving. In mijn tuin staan hazelnootstruiken en notenbomen. Je begrijpt het al. Niet alleen ik hou van noten maar ook eekhoorns zijn liefhebbers. Heeft iemand een idee hoe je ondanks deze gasten toch een redelijk deel van de opbrengst zelf kunt oogsten. Een beetje delen is oke maar bij mij gaat het erg eenzijdig. Overal in mijn tuin en de bosrand lopen de vergeten walnoten uit.

Link to comment
Share on other sites

Ook wij hebben een walnootboom in onze tuin staan. Elke dag zag ik de eekhoorntjes af en aan lopen met walnoten in hun bekje. Ze waren wel zo lief om voor ons genoeg over te houden... Toen de walnoten eenmaal op de grond vielen, hebben we elke ochtend alles meteen opgeraapt. Na de oogst doen we elke dag een aantal walnoten in het walnoten voederhuisje: http://winkel.natuurmonumenten.nl/thema/bescherming-in-de-herfst/vogels-en-dieren/eekhoorn-voederhuis/. Als je wilt kun je daar ook ander lekker eten in doen voor de eekhoorn. Misschien heeft hij dan minder behoefte aan je notenbomen. Ze zijn overigens ook gek op pindakaas! Dus zo'n pindakaashuisje zou je ook nog kunnen ophangen in de tuin. Succes!

Link to comment
Share on other sites

Niet netjes en niet waar. De Nederlandse Rode Eekhoorn is wel degelijk een beschermde soort. De Grijze eekhoorn mag onder voorwaarden bestreden worden. Check even de zoogdiervereniging of de Flora en Fauna wet voor je mensen vertelt dat ze dieren mogen doden.

Link to comment
Share on other sites

Dacht al dat de Europese rode eekhoorn beschermd was, maar de Amerikaanse Eekhoorn niet?

Wij zijn blij met de roodbruine eekhoorns, prachtig om te zien hoe die zich vliegensvlug over de grond, bomen en door de lucht bewegen.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...