wouter1984 Geplaatst: 4 juni 2023 Share Geplaatst: 4 juni 2023 Hallo allemaal, Wij hebben ook een start gemaakt met camembert, echter hebben wij roodachtige schimmel erop. Ook na een week nog geen spoor van witte schimmel. Ik had rauwe melk gebruikt, met yoghurt en room. Recept van internet. Helaas gaan ze vanavond in de prullenbak. Wij willen nu dit recept gaan gebruiken, maar wie kan ons advies geven. Laten jullie de camembert buiten de koelkast rijpen of erin? En hoeveel stemsel voegen jullie toe? Alvast bedankt 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 4 juni 2023 Share Geplaatst: 4 juni 2023 Hai WouterWat leuk dat je je hier ook aan waagt, en wat jammer dat je eerste poging mislukt is. Maar houdt vol!Jorieke heeft aan het begin van dit topic een super precieze omschrijving gemaakt van hoe zij die heerlijke kazen gemaakt heeft. Die heeft ze daarna nog ietsje verfijnd (zuursel en stremsel tegelijkertijd bijvoorbeeld) maar dat kom je bij t doorlezen van de eerste paar pagina’s vanzelf tegen. Is een super de super recept. Zelf ook al meermaals met succes gemaakt. Kaas-ze! 1 1 Quote wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 5 juni 2023 Auteur Share Geplaatst: 5 juni 2023 Ja ik heb het in het 1e bericht allemaal op een rijtje gezet. Ik ben nog steeds wel kleine dingen aan het veranderen want ik ben nog steeds niet 100% tevreden met dat ie niet elke keer perfect is Maar dat zijn nog geen aanpassingen die (elke keer) werken en dus opgeschreven kunnen worden. Hoe heb je de schimmel toegevoegd? Ik denk dat je een stukje witschimmelkaas hebt gebruikt? Als zuur kan je karnemelk gebruiken, het zuur in yoghurt is voor andere (warmere) bereidingen. 1 Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
wouter1984 Geplaatst: 5 juni 2023 Share Geplaatst: 5 juni 2023 Bedankt voor de reactie. Ik heb een zakje schimmel cultuur in de vriezer. Daarvan een mespunt bijgevoegd voor het stremsel Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
wouter1984 Geplaatst: 9 juli 2023 Share Geplaatst: 9 juli 2023 Vandaag de 2e aangesneden, maar ziet er keurig uit. Smaak is goed, maar mag nog wat langer rijpen, smaak is aanwezig maar nog niet volledig zeg maar. Nu heb ik ze ingepakt in vershoudfolie en denk dat ze nog een weekje mogen. 3 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.