Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Standplaats asperges naast tunnelserre


Dakoina

Recommended Posts

Ik zou graag dit jaar nog een aantal meter groene asperges willen plaatsen. Zodat ik hopelijk volgende jaar al een beetje mag beginnen oogsten. Ik twijfel juist een beetje over de standplaats. Ik heb nog een goeie meter plaats naast mijn tunnelserre en zou die daar willen zetten. Zie foto:

 

asperge-standplaats_zpsgqkxckw5.png

 

Fyi de serre:

img_0167.jpg?w=474&h=354

 

De wanden van de tunnelserre zijn gebogen (dus geen 2m hoog). Ik denk wel dat er genoeg licht komt voor de asperges (meestal al rond 10u is de zon daar de hele dag), maar gaan de aspergeplanten in de zomer niet teveel licht weg nemen van de mediterrane planten (tomaten, aubergines, pepers, komkommers...) in de tunnel serre? Ik heb geen idee hoe hoog en vol asperge planten effectief worden en of die "pluimen" echt veel licht wegnemen of niet. Als de zon op zijn hoogst staat, zal het waarschijnlijk wel meevallen zeker?

Nieuw stukje grond, tijd om te bloggen! http://jansmoestuin.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Haha, ja oeps...dat heb je met vele tientallen posten op een dag. Dan verschuift je bericht snel uit het zicht. Maar het toeval wil dat ik precies een gelijke situatie heb. Een tunnelkas met daarachter nog een meter waarin ik vorig jaar asperges heb geplant. Het eerste jaar groeiden ze prima, dus als het goed is kan ik binnenkort enkele van de dikste oogsten. Ik denk dat het dus wel meevalt. Eerlijk gezegd is het juist wel fijn als de planten hoogzomer wat zonlicht wegvangen, want het wordt al snel bloedheet in zo'n kasje. Ik zou me geen zorgen maken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...