Jump to content

D_SDennis

Members
 • Content Count

  432
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Rhenen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De combinatie van hitte en droogte/droge lucht maakt ideale omstandigheden voor spint.
 2. Spint, ik heb het ook op mijn komkommers. Dat gaat uiteindelijk wel ten kosten van je vruchten. Aangetast blad weghalen en veel, veel koud water sproeien, want spint kan niet tegen vocht.
 3. Ik heb een vraag over Spaanse pepers. Ik heb dit voorjaar Spaanse pepers, Jalapenopepers en een soort paprika gezaaid. Allemaal zijn dit nu gezonde en goed groeiende planten geworden. De paprika's zijn prima, de eerste al geoogst en meerdere op komt. De Jalapenopepers prachtig: Vele zitten er aan en zijn bijna klaar om geplukt te worden. Prima tot dusver. Maar de Spaanse pepers vallen me tegen. Er zitten er heel veel aan, maar ze stellen niet veel voor. Ze blijven klein, zijn zacht, ofwel hol en hebben een heel dun wandje, eigenlijk meer een velletje. Als ze rood zijn scheuren ze zo los van het steeltje. Het ziet er allemaal niet zo prettig uit. Wie weet wat hier aan de hand is? Ik zou gewoon frisse, meer dikwandige pepers willen oogsten en niet van die dunne, vaak ook misvormde en veel te kleine pepertjes.
 4. D_SDennis

  Tomaten Topic 2020

  Dank voor de reacties!
 5. D_SDennis

  Tomaten Topic 2020

  Iemand een idee wat hier mee aan de hand is? Is geen foto uit Nederland maar uit de VS. De oogst van een neef van mij uit zijn tuin in Kentucky. Ik vind het er vreemd uitzien, iemand een idee? Ik bedoel dus de bovenkant van die tomaten.
 6. Jep, niets mis mee, maar het is wel te vochtig. Je moet eigenlijk ook regelmatig even luchten, zeker als je zaden ontkiemen. Dit is een inktzwammetje, een soort van het geslacht Coprinellus. Als je deze tussen je vingers fijnwrijft, dan verandert het in een zwarte vloeistof.
 7. D_SDennis

  Tomaten Topic 2020

  ik snoei eigenlijk nooit bladeren, behalve de onderste die echt de grond raken. Ik beperk me verder tot dieven en inmiddels ook tot het wegenemen van de doorgaande top. Al het blad is net zoals bij elke andere plant nodig om de vruchten gezond te laten groeien, toch?
 8. ik heb een zeil gespannen over de tomaten. Ik ga maar niet afwachten tot de phytopthora er met dit weer in gaat komen. Ze staan buiten en overladen met tomaatjes, zou echt zonde zijn.
 9. Ik heb de rug een week of zes geleden weggehaald, tot bijna op de wortelstokken. De reden? omdat ik vervolgens een laag oude stalmest heb opgebracht zodat deze met het groeien van de nieuwe scheuten beschikbaar is. Laat je de rug intact, dan is het lastig om de mest bij de wortels te krijgen. Als je ziet hoe goed ze nu groeien omdat er ook goed water bij kan, dan is dat alleen al een belangrijke reden om de rug niet intact te laten. Grappige is dat de meeste restanten van asperges die ik gestoken heb, al grotendeels verdroogd zijn. Nu zijn ze zeker weg en heb je er dus ook geen last van. Ik kan me niet voorstellen dat je deze dus volgend jaar nog ziet. In februari breng ik de rug weer aan om vervolgens eerst een poosje witte asperges te oogsten. Als ik daar echt genoeg van heb (ik vries ze niet in) dan haal ik dus de rug weg, dit jaar de derde week van mei. Dan oogst ik nog een laatste keer de witte asperges die ik dan nog blootleg bij het verwijderen van de rug. De dikkere die dan nog komen worden dus groen en oogst ik ook groen. De dunnere mogen alvast lekker uitgroeien. Vanaf half juni laat ik alles lekker doorgroeien. En doordat ik dus mest opbreng na het weghalen van de rug en dan meteen ook lekker watergeef, worden de wortelstokken weer lekker dik voor de oogst van volgend jaar.
 10. Haha, grappig! ik heb je bericht net gezien op het Palmvriendenforum en heb je daar ook van een uitgebreid antwoord voorzien!
 11. Ik heb er ook een staan sinds drie jaar. Vorig jaar al een beetje geoogst, dit jaar zitten er echt heel veel besjes aan. Ik heb ze geoogst nadat ze dieproze verkleurd waren. Toen gedroogd en tijdens het drogen gaan de besjes open en rolt het zwarte pitje er uit. Die heb ik weggegooid en de hulsjes in een pepermolen gedaan. Dat gebruik ik nu bij verschillende oosterse gerechten. Ik heb nog geen ervaring met de blaadjes. De plant is echt heel makkelijk. Deze groeit bij mij op het zand erg goed en ontwikkelt nu forse, venijnige stekels. Niet naast het pad zetten dus!
 12. Bij mij is dit helemaal normaal. In de afgelopen weken is de boom bijna al zijn oude bladeren kwijtgeraakt en zijn deze vervangen door nieuwe.
 13. Die donkere, dat is degene die je in de grond hebt gestopt. Soms verschrompelen ze, soms groeien ze uiteindelijk weer wat aan. Ik gooi ze meestal weg. Ziet er niet smakelijk uit idd.
 14. Dat komt helemaal goed. Geef hem een nieuwe iets grotere pot met verse potgrond en wat liefde. Ik heb hier ook zo'n stakker staan. Ik overwinter hem binnen en in het voorjaar komt ie er altijd slecht uit. Maar hij komt wel weer terug en in de nazomer is de bloei weer super!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...